Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

Markalar çıldırdı, haberiniz olsun!

Yıl bitiyor ancak markalar durmak bilmiyor. Bugünden itibaren 2013 sonuna kadar...

Haberin Devamı

Yıl bitiyor ancak markalar durmak bilmiyor. Bugünden itibaren 2013 sonuna kadar, çocuklu yaşamı bekleyen bomba gibi gelişmeler, yepyeni ürünler, sıradışı konseptler, sonu gelmek bilmeyen haberler ile müthiş hızlı bir hafta geçirdim. Lafı hiç uzatmadan, heyecanım yatışmadan hepsinden birer birer bahsetmek istiyorum.

Hafta sonunun en ilgi gören etkinliği şüphesiz İBS Anne Bebek Fuarı'ydı. Fuarda uluslararası ve yerel birçok köklü, ünlü firmanın yeni ürünlerine merhaba derken; daha evvel hiç duymadığım, piyasaya yeni girmiş markalarla da tanışma fırsatı buldum. Bebek bakımını kolaylaştıran sıradışı, tasarım ithal ürünleriyle dikkatleri çeken Bebek Eşya'dan Hevea doğal kauçuk emzik ve diş kaşıyıcı, Atölye Lokomotif'ten çizgi animasyon, illüzyon, hızlı okuma ve çocuk yogası gibi yepyeni atölye çalışmaları, Wee Can Too'dan organik sebze ve meyve tozlarından üretilmiş yenebilir pastel boyalar, Happy Babies'den Jamie Rae ve Headbands marka tütü elbiseler, özel saç bantları, şapkalar, 4Moms'tan fuarın favori ürünü olan elektronik katlanabilir puset Origami en yeniler arasında. Bana göre fuarın en göz alıcı standı en küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş ev şeklindeki Fatih Kıral Kids idi. Her odada ayrı bir konsept yaratan markanın en yeni dekoratif ürünü tavandan sarkan rengarenk çiçek topları.

Haberin Devamı

Markalar çıldırdı, haberiniz olsun

Fuara çok yakın başka bir mekanda aynı anda süregelen marka konferansının en flaş haberlerinden biri de, uzun zamandır konuşulan dünyaca ünlü Kidzania'nın İstanbul şubesi açılış detayları oldu bence.

25 milyon dolarlık yatırım, 8000 m2 lik bir alan, bambaşka bir eğlence ve eğitim merkezi. Çocuklar her seansı beş saat süren, postacılık, itfaiyecilik, pizzacılık gibi çeşitli alanlarda önce eğitim görüyor, daha sonra çalışarak kendi paralarını kazanıyor. Kazandıkları oyun paralarını, içeride diledikleri gibi harcayarak keyiflerine keyif katıyorlar. Sorumluluk bilinci kazandıran, isteklerini emekleri karşılığında gerçekleştirmenin zevkini aşılayan, eğiterek eğlendiren Kidzania yaklaşık 1 sene sonra açılacak.

Haberin Devamı

 Markalar çıldırdı, haberiniz olsun 

Çocukların dört gözle beklediği yılbaşı hediyelerine kavuşmalarına sayılı günler kala, 2012'nin en popüler, en çok talep oyuncakları açıklandı.

Listenin 1 numarası büyük farkla iPad Mini. Ardından Lego Dino T-Rex Hunter seti, Nintendo 3DS XL oyun konsolu, Playmobil Çiftlik Evi seti, Megablocks'un yeni ürünü Barbie Luxury Maison, Nerf Vortes Pyragon, Lalaloopsy Bebekleri, Star Wars X-Wing Minyatürleri, Monster High High School ve Kurio 7 çocuk tableti geliyor.

Markalar çıldırdı, haberiniz olsun

Dünyanın en favori ve markalaşmış Noel tatili adresi Noel Baba Köyü'nde (Santa Claus Village) çocukları hayatlarında unutamayacakları bir deneyim bekliyor bu sene.

Finlandiya'nın Lapland şehrinde yer alan köyde, çocuklar Noel Baba ile tanışacak, Kuzey Kutbu çemberini geçecek, Noel Baba'nın postanesinden arkadaşlarına kişisel kartlar yollayabilecek, kar kızaklarını çeken gerçek geyiklerle masalsı bir macera yaşayacaklar. Efsaneye göre Noel Baba, köyde yer alan Kulak Adası'nı gizli yeri ilan eder ve oranın yaşayanları ile Noel hazırlıklarını yapar. O yıllardan günümüze artık Noel Baba kendisini keşfeden ve ziyaret etmek isteyen dünya çocuklarını burada ağırlar. Eğlenceli deneyimlerin merkezi Noel Baba Köyü'nde çocuklar kar köpekleri ile gezecek, buz pateni yapacak, Noel Baba'nın gizli mağarasını ziyaret edebilecek. 

Haberin Devamı

Markalar çıldırdı, haberiniz olsun