Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

H&M'den muhteşem bir sosyal sorumluluk projesi

Her sene tonlarca tekstil ürünü çöp olarak atılmaktadır. %95 oranındaki bu kıyafetler, durumlarına göre tekrar kullanılabilir, giyilebilir ya da geri dönüştürülebilir konumdadır.

Haberin Devamı

Global olarak Ürün Toplama Girişiminde bulunan İlk Moda Markası H&M 21.Şubat'ta 48 ülkede, seçilmiş mağazalarında eskimiş veya kullanmadığınız ürünlerinizle sizleri karşılayacak!

Hedef: Ürünlerin kendi yaşam döngüleri içindeki çevresel etkilerini azaltmak, tekstil ipliklerinin tekrar kullanılmasını sağlayacak teknik çözümler üretmektir.

H&M CEO’su Karl-Johan Persson 'Sürdürülebilirlik çalışmalarımız sosyal ve çevresel sorumluluğa adanıyor. Çevre için iyi olan şeyleri yapmak istiyoruz, işte bu yüzden müşterilerimize güvenebilecekleri çözüm sunuyoruz. Eskimiş veya giyilemeyecek durumda olan ürünlerini H&M’e bırakabilecekler” diyerek açılışı yapıyor.

Bu sosyal sorumluluk projesinin parçası olmak isteyenler, ürünleri H&M’in İstinye Park, Marmara Forum ve Ankara CEPA AVM’deki mağazalarına getirebilecekler.

H&M dünya çapında seçili mağazalarında kıyafet toplayan ilk firma olacak. Global bir girişimle, H&M müşterileri doğal kaynaklardan tasarruf yapmış ve çevreye olan etkiyi aza indirmede etki sağlamış olacaklar. Her türlü markadan, her türlü şartta kıyafet kabul edilecektir. Karşılığında, H&M müşterileri getirdikleri her poşet dolusu kıyafet için bir 5 TL hediye çeki alacaktır. Toplanılan kıyafetlerin sonrasında, tüketim malzemelerine dönüştürülerek tekrar kullanıma sokma görevini, H&M’in bu projedeki çözüm ortağı I:Collect üstlenecektir.

Haberin Devamı

H&M’in bu projedeki çözüm ortağı I:Collect, H&M Charity Star olarak adlandırılacak bir websitesi yaratacak. Bu sitede H&M’in yer aldığı 48 ülkenin kendine ait hesapları olacak, I:Collect her ülkenin topladığı kilo başına hesaplarına 2 cent yatıracak. Bu hesaplarda ülkelerin seçtikleri derneklerin logoları ve kısa açıklamaları hem kendi dillerinde hem de ingilizce olarak yer alacak. Siteye giren herkes o ülkenin kaç kilo ürün topladığını ve seçtiği derneğe ne kadar yardım yapılacağını görebilecek. Toplanan paralar yaklaşık üç ayda bir I:Collect tarafından seçilen derneğin hesabına aktarılacak.

Her sene tonlarca tekstil ürünü çöp olarak atılmaktadır. %95 oranındaki bu kıyafetler, durumlarına göre tekrar kullanılabilir, giyilebilir ya da geri dönüştürülebilir konumdadır.