Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

En yeni bebek ürünleri

24 yıldan beri aralıksız olarak düzenlenen Türkiye’nin bu sektördeki en büyük fuarında yılın en yeni bebek ve çocuk ürünleri tanıtıldı.

Haberin Devamı

Hoş geldin 2014, hoş geldin CBME Anne-Bebek-Çocuk Fuarı…

24 yıldan beri aralıksız olarak düzenlenen Türkiye’nin bu sektördeki en büyük fuarında yılın en yeni bebek ve çocuk ürünleri tanıtıldı.

CBME geçtiğimiz hafta sonu 37.000 m2’lik alanda, 4 salon dahilinde 700 marka ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Gerek bildiğimiz uluslararası markaların son model tasarımlarımlarından bazılarını, gerekse birçok sıradışı ve yenilikçi bebek ve çocuk ürünleri ile piyasaya adım atan firmalar arasından en beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

En yeni bebek ürünleri

Favorim Hollandalı Mima oldu bu sene. Mima Kobi serisinin Flair bebek puseti ve tasarım ödüllerine doymak bilmeyen Moon mama sandalyesi tüm dikkatleri üzerine çekiyordu diyebilirim. Flair, birden fazla puset kullanması gereken bebeği olup da öne veya yana doğru uzayan pusetlerin çok yer kapladığını düşününen ebeveynler için ideal. İster yatarak, ister oturarak hangi pozisyonda olursa olsun büyümenin her aşamasında iki bebeğinizin ve sizin yanınızda. Bebek koltukları üç değişik şekilde kullanılabiliyor. Biri, koltuğun öne; diğeri kolaylıkla yönü, kaldırıp takılarak arkaya bakan versiyonu. Üçüncü ise daha alt kademeye yerleştirilen hali. Koltuğun yataylığını istenilen şekilde ayarlamak mümkün. Bütün üniteleri aynı anda almak zorunda değilsiniz. Tek çocuk için bir koltuk alabilir, daha sonra ikinci bebeğiniz dünyaya geldiğinde beşik modelini alıp ekleme yapabilirsiniz. Katlaması kolay ancak iki koltuk ile katlamak mümkün değil; birini çıkartmanız gerekiyor. Üniteler pratik şekilde monte ediliyor ve güvenlik kilitleri mevcut. Moon uzun vadede mama sandalyesi olarak kullanılsa da 0-6 ay arasındaki bebeğiniz için ana kucağı görevi de görür. 6-36 ay arası mama sandalyesi, daha sonra da 45 kg taşıma kapasitesi ile koltuğa dönüşür.

Haberin Devamı

En yeni bebek ürünleri

Haberin Devamı

Sıradaki yenilik Almanya'dan. Kendi kendini ısıtan biberon Paul and Stella…Pil veya elektrik kullanmadan sütü birkaç dakika içerisinde vücut ısısına ayarlayan biberon, setin içerisinde gelen ısıtma modülü sayesinde işlemini tamamlıyor. Belirtilen süre boyunca şarj edilen modül, biberonun içerisine yerleştiriliyor. Sıvının derecesi biberonun ortasındaki termometreden takip edilebiliyor. Paul and Stella biberonları sıcaklığı bir saatten fazla koruyabiliyor. Böylesine bir sistemin en büyük avantajı mamayı önceden karıştırıp hazırlamaya gerek kalmadan taze ve anında bebeğinize sunuyor olması bence. Isıtma modülü yaklaşık 80 kere tekrar kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

En yeni bebek ürünleri

Gelelim uyku zamanının en sıcak arkadaşlarına. Kaz tüyünden bambuya, mikro elyaftan yüne çeşit çeşit yastık ve yorgan serisi sunan Penelope Bebe bebek ve çocukların ağırlıklı yatış pozisyonuna göre yastık; hava ve ortam sıcaklığına göre yorgan çeşitleri sunuyor. Yüksek teknoloji ile ülkemizde imal edilen bu ürünlerin iç malzemeleri yurtdıışndan geliyor. Hava geçirme özelliğinden dolayı terletmeyen kaz tüyü, anti-bakteriyel olmasından dolayı bambu, daha ekononomik doğallık sağladığı için pamuk içeren ürünler arasından ihtiyacınıza göre olanı seçebileceğiniz geniş bir yelpaze sunuyor Penelope Bebe.

En yeni bebek ürünleri

Kız çocukların 'bebeği ile aynı kıyafetleri giyebilme' hayallerini süsleyen İkizim ve Ben markası, 2014'te yeni koleksiyonu ile hem minikleri hem de bebeklerini özel günlere hazırlıyor. Şık ve rahat olarak üretilen kıyafetler kendi tasarımları. Aksesuarlar da dahil hiçbir ürün dışarıdan alınmıyor. Markanın en sıradışı ve cazip konsepti uyumlu setleri, ancak kıyafetleri ayrı ayrı satın alabilmeniz de mümkün.

Haberin Devamı

En yeni bebek ürünleri

Fuar gezim sırasında beni en çok şaşırtan ve mutlu eden stand Avrupa'lı bebeklerin vazgeçilmezi, ilk oyuncağı 'Sophie La Girafe'ınki oldu. Kızımın üçüncü aydan itibaren elinden düşmeyen, devamlı kullanmaktan ikincisini almak zorunda kaldığım hayat kurtaran Sophie'yi Türkiye'de görünce gözlerim parladı adeta. Özellikle hafif acılı geçen diş kaşıma döneminde multi-fonksiyonelliği ile bebeği rahatlatan dünyanın en popüler diş kaşıma oyuncağıdır Sophie. Çıkıntılı baş kısmı diş etlerini ratahlatırken, uzun bacakları azı dişlerine kolaylıkla ulaşır. Uzun boynundan kolaylıkla kavranan Sophie, Hevea ağacının özsuyu olan %100 doğal kauçuktan üretilen el yapımı bir üründür. Tamamı doğal gıda boyasından olan zürafa, çıkardığı tiz ses sayesinde bebeğinizin duyma hissini de uyandırır.

Haberin Devamı

En yeni bebek ürünleri

Bebek ürünleri deyince dünya devi Chicco'nun önümüzdeki aylarda ülkemizde satışa sunulacak iki yeni puset modellerinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Urban modeli, şehir içinde bebeği ile her yere giren çıkan anne ve babalar için ideal. Pusetin ağırlığı 5 kilo civarında. Hafifliği ve kolay katlanılabilirliği sayesinde araba bagajına, toplu taşıma araçlarına rahatlıkla sığıyor. Chicco bebek puseti Urban'ın en iddialı olduğu nokta koltuğu. İstenildiği takdirde hiçbir ek parçaya gerek duyulmaksızın ufak bir hareketle koltuk, örtülü ve loş bir beşik görünümüne bürünebiliyor. Koltuk hem öne hem arkaya dönük şekilde kullanıma uygun. Artic modeli ise değişik arazi şartları için tasarlanmış. Şehir kaldırımlarının dışında topraklı, kaygan, çimli, taşlı zeminlerde de pusetinizi yanınızdan ayırmıyorsanız Chicco Artic size daha uygun. Süspansiyon detayları ve 'Air Chamber System' özellikli büyük tekerlekleri böyle bir ihtiyaca karşılık veriyor. Bebekli yaşamı her geçen gün daha kolay ve pratik hale getiren bu muhteşem ürünlerle yakında yine buluşmak üzere…