Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

Çöp poşeti deyip geçmeyin!

Marketlerde, ihtiyacımız ve bütçemize uygun alışveriş yapmaya dikkat ederken, kasaya geldiğimizde ihtiyacımızdan fazla poşet alanları görürüz.

Haberin Devamı

Marketlerde, ihtiyacımız ve bütçemize uygun alışveriş yapmaya dikkat ederken, kasaya geldiğimizde ihtiyacımızdan fazla poşet alanları görürüz. Kimi zaman kendimiz de alırız.

Ama market poşetleri; çöplerin atılması için üretilmedikleri için delinmeye ve dolayısıyla sızdırmaya daha müsait. Çoğu zaman sızdırmayı kendimizce çözümlerle engellemeye çalışırken buluruz. Fazla fazla alınan poşetleri iç içe koyarak, evimizin içerisinde sızıntıyı engellediğimizi düşünürüz.

Çöp poşeti deyip geçmeyin

Hane içinde sızıntıdan kurtulduğumuzu düşünürken; kapımızın önüne koyduğumuz andan itibaren çöpün atık toplama merkezine ulaşana kadar ki mücadelesini biliyor musunuz?

İç içe koyduğunuz poşetler, konteynırlara ulaşana kadar sızıntılara ve dolayısıyla sivrisinek, karasinek ve benzeri mikrop içerisinde yaşayan canlıların konteynırların etrafında yaşamaya başlamasına vesile olur.

Haberin Devamı

Çöp poşeti deyip geçmeyin

Üstelik havalar da bu kadar ısınmaya başlamışken, bu sızıntıların hem kendiniz hem de geleceğinizi emanet ettiğiniz çocukların yaşadığı çevreye nasıl zarar vereceğini göz ardı etmemenizi öneririz.

Çöp deyip geçmeyin, çöplerinizi doğrudan bu ihtiyaç için üretilen çöp poşetlerine atmayı, hele de yaz mevsimi bu kadar yaklaşmışken unutmayın.