Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

Çoluk çocuk İtalya

Çocuk ile çıkılacak yaz tatili rotası çizerken koşarak uzaklaştığım, son derece ticari ve kalabalık bulduğum bir konsepttir tatil köyü anlayışı.

Haberin Devamı

Çocuk ile çıkılacak yaz tatili rotası çizerken koşarak uzaklaştığım, son derece ticari ve kalabalık bulduğum bir konsepttir tatil köyü anlayışı. Dünyanın neresinde olursa olsun hepsi aynı benim için. Yüzlerce insanın aynı saatte bir büfenin başında yemek alma savaşı vermesi, onlarca animatörün her fırsatta ellerinden eksik olmayan mikrofonlarla spor ve aktivite anonsları, boncuk, kolye, bilezik, küpe gibi takılarla içecek sırasına girilmesi, hiçbir kişiye özel kavramın yer almadığı tatil köylerini bir türlü sevememişimdir. Hele hele rotam lezzetlerinden, doğasına, denizinden insanlarına kadar başlı başına bir kültür barındıran, saflık içeren, sıcacık İtalya ise; kızımla yapmak istediğim turistik bir tatil değil, tıpkı bir İtalyan gibi her nimetin tek tek tadını çıkartabileceğim bir kombinasyon olmalıdır.

Haberin Devamı

Çocuklarınızla sıradışı bir İtalya tatil kaçamağı yapmayı düşünüyorsanız, yazın en popüler destinasyonlarının kişiye özel butik otellerini sizlerle paylaşmak istedim. Dalından koparıldığı gibi sofranızı süsleyen lezzetleri, çocuklarınızın her yerde kolay kolay göremeyecekleri aktiviteleri ve gerçekten bir aile olmanın İtalyancasını size yaşatacak olan mekanları ile İtalya…

Sicilya - Hotel Timeo

Çocuğunuzla birlikte içinizdeki çocuğu yaşayacağınız bir şehirdir Sicilya. 'Godfather' filminin ikonik lokasyonu, belgesellerin vazgeçilmezi Etna yanardağının ana vatanı Sicilya'da bakmaya doyamayacağınız manzaralar kadar tatmaktan kendinizi alıkoyamayacağınız lezzetlerle de buluşuyor olacaksınız. Taormina'da yer alan Hotel Timeo, çocuklu tatili kolaylaştıracak otel içi aktiviteleri, özel menüleri ve küçük hediyelerinin yanısıra olağanüstü dış mekan programları ile hayallerle fotoğrafları buluşturuyor diyebilirim. Sizi ve çocuğunuzu su altını keşfetmeye hazırlayan tekne gezileri, yelkenli dersleri, kırsal bölgelerde pony ve at binme, Alcantara Boğazı'nda yüzme deneyimi gibi ailenizin bir arada yapmaktan zevk duyacağı ve yıllarca konuşup paylaşacağı bir tatil imkanını sunuyor. Otele yakın bir çiftlikte baştan sona bal yapımı ve arıcılık üzerine tüm merak ettiklerinizi görüp öğrenebileceğiniz cesaret isteyen sıra dışı bir geziye ne dersiniz? Birçok tropik hayvanın içinde yaşadığı Casa delle Farfalle çocuklarınızı büyülerken akıl almaz güzellikteki kelebek dünyası bambaşka bir dünyayı sunacak önlerine. Balık tutmaya meraklı baba-oğullar, Sicilya'nın vazgeçilmez balıkçıları ile yerel bir deneyim yaşayacak, yemyeşil bir doğaya doymak bilmeyecekler. Biraz da deniz ve güneşin tadını çıkartmak, kumsala kendinizi atmak istediğiniz anda kardeş otel Villa Sant'Andrea'yı ziyaret edebilir, kova ve küreklerinizi yanınıza alarak çocuklarınızı çizmenin ucundaki bu harika şehrin sularına bırakabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Çoluk çocuk İtalya 

Venedik - Hotel Cipriani 

Nerede karşılarına çıkacağı belli olmayan sırlarla karşılıyor Venedik küçük misafirlerini…Şehri keşfederken binaların tepelerindeki arslanlar onları büyüleyecek, kanallar arasında yapacakları gondol keyfi hafızalarından çıkmayacak, köşelere saklanmış oyuncak dükkanlarından çıkmak istemeyecek, meşhur Venedik maskelerinden yapabilmek için can atacaklar… Sadece tatil köylerinde çocukların eğlendiğini düşünüyor ve Venedik'in en lüks otellerinden Hotel Cipriani'de çocukla tatil nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, sunulanların sizleri şaşırtacağını düşünüyorum: Odaya adım attığınızda; otel servisleri, çocuk menüleri, aktiviteler ve miniklerin dünyası ile ile ilgili her türlü bilgiyi içeren bir karşılama paketi çocuğunuzu bekliyor olacak. Çeşit çeşit DVD filmleri, mini bornoz ve terlikler, mama sandalyesi, bebek yatağı gibi her yaşa uygun ihtiyaçları anında karşılıyor Hotel Cipriani. Çocuklar gün boyunca Smile Club çocuk kulübünde Venedik maskeleri hazırlıyor, birlikte çocuk menülerinden seçecekleri yemekleri yiyor, eğlenceli oyunlar oynuyor, bahçede piknik yapıyor, otelin şefi ile birlikte mini pastalar hazırlıyor, elleri ile durmadan yaratıyorlar. Akşamları şehri keşfetmek isteyen anne babalar için ingilizce bilen bakıcı servisleri de düşünülmüş. Otel dışında ailecek katılabileceğiniz müthiş aktivite seçenekleri de mevcut : Venedik'te hazine avı, fotoğraf turu, yerli balıkçılarla balık tutma, Burano adasının gizli bahçelerinde piknik bunlardan sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Günün yorgunluğunu atmak isteyen her yaştan çocuk için Casanova Sağlık Kulübü harika opsiyonlar sunuyor. Kısacası Hotel Cipriani'de siz Venedik'in tadını çıkartırken, aklınız hiç çocuğunuzda kalmıyor.

Ravello - Hotel Caruso

Amalfi kıyılarının eşsiz güzelliğine sahip Ravello'da kendinizi gökyüzüne hiç bu kadar yakın hissetmediğinizin farkına varacaksınız. Doğanın, sessizliğin ve romantizmin büyüsü sizi sizden alıp götürürken, çocuğunuzun da yepyeni deneyimler yaşamasına, tatilinin bu altın tepsi ile sunulmuş güzellikler arasında nasıl eğlenceye dönüştüğünü görmesini sağlayacak. Ravello'nun en lüks otellerinden Hotel Caruso, bir ailenin konaklama sırasında ihtiyacı olan her türlü donanıma sahip. Gittikçe tadına doyulmaz bir hal alan lezzetlerinden oluşan çocuk menüleri ve malzemelerin tazeliği ise bir başka konu. Çocuklar 'sonsuzluk havuzu' adı verilen ufuk çizgisi ile birleşen bu muhteşem havuzda yüzecek, Belvedere bahçelerinde oyunlar oynayacak, günlük tekne gezileriyle farklı koyların tadını çıkartacak. Doğanın sunduğu eli tüm saflığı ile korumayı başaran tüm İtalyan kıyı bölgelerinde olduğu gibi; Hotel Caruso, Ravello'nun eşsiz güzelliğünde ve cömertliğinden en çok çocukların faydalanmasına özen göstermiş. Su sporlarına düşkün çocuklar için Amalfi kıyılarında verilen yelken dersleri, Ravello'nun daracık ara sokaklarını keşfetmek isteyenler için tek veya grup Segway turları, büyük meydanlarda yerel ressamlarla, sokak sanatı ile tanışma ve resim dersleri, ardından iç serinleten muhteşem bir külah dolusu dondurmadan daha İtalyan bir tatil düşünülemez derim ben.

Haberin Devamı

   Çoluk çocuk İtalya   

Portofino - Hotel Splendido

Denizi, güneşi, sokakları, lezzetleri ile sanki başka bir İtalyadır Portofino. Renklerin sadelikle buluştuğu bu kıyı kentinin tepelerinde başka bir hava, sahillerinde başka bir kum varmış gibi gelir insana. Çocuklar ise kendilerini kocaman bir maketin içinde gibi hissederler gezerken sokakları. Hotel Splendido'da çocuklar kendi pişirdikleri 'focaccia' ekmekleri ile kahvaltı, pizzalarla öğlen yemeklerini dört gözle bekler oluverirler bir anda. Ardından da meşhur 'paciugo' dondurması yemek için San Giorgio'ya götürdünüz mü, sırf bunun için tekrar buralara gelmek zorunda kalabilirsiniz, bilginize... Yaşı büyük çocuklarınızla yapabileceğiniz en sportif, keyifli aktivite Portofino dağında uzun yürüşler ve pikniktir derim. Deniz yolculuğu sevenler için ise Kaptan Roberto eşliğinde otelin özel teknesi ile bir gün geçirmenizi tavsiye ederim. Güne dinamik ve taze başlamak isteyenler için çocuk yogası ve aile yogası dersleri, İtalyancaya özenen ve basitçe derdini anlatabilmek isteyen çocuklar için eğlenceli lisan dersleri, daha küçük çocuklar için temalı oyun faaliyetleri otelin sunduğu aktiviteler arasında.

Haberin Devamı

    Çoluk çocuk İtalya    

Floransa - Villa San Michele 

Vadileriyle ünlü Toskana'nın tarih kokan şehri Floransa; kubbeleri, sarayları, müzeleri, katedralleri ile büyüleyici ve keşfedilmeyi bekleyen bir şehirdir adeta. Tarih ve sanat kitaplarından öğrendikleri Rönesans'ı yaşamanın ne demek olduğunu merak eden büyük çocuklarınız için Villa San Michele'de konaklamak o günleri koklamaya eşdeğerdir. Otelin vazgeçilmez etkinlikleri arasında, Floransa'nın ünlü tarihi yapılarında hazine avlamak, eğlenceli bilmecelerle ve çeşitli oyunlarla gezilere dahil olmak, bisikletle şehir turları ve daha küçük çocuklar için siz şehri yaşarken otelde bitmek bilmeyen sanat aktiviteleri yer alıyor. Eski bir manastır olan Villa San Michele, tepeye kurulmuş ve Floransa'yı ayaklarınızın altına seren bir butik otel. Her biri ayrı dekore edilmiş çeşit çeşit odaları, leziz mutfağı ile sunduğu servislerinden sonuna kadar faydalanın derim. İster bütün Toskana'yı Vespa ile gezin, ister Floransa'da 'rafting'yapın. Otelin concierge servisinize kendinizi teslim edin ve tatilin tadını çıkartın. Her ruha hitap etmeyi iyi bilen İtalya'nın birbirinden güzel şehirlerini ailenizle keşfetmek için hala çok geç değil. Arrivederci…