Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

Çocuk odaları için pratik ürünler

Bir okul sezonu daha başlıyor. Günlerdir bitmek bilmeyen ihtiyaç listeleri tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Bir okul sezonu daha başlıyor. Günlerdir bitmek bilmeyen ihtiyaç listeleri tamamlanıyor, okul çantaları kırtasiye malzemeleri seçiliyor, kitaplar defterler alınıyor. Olmayanı almak üzere mağazalara adım attığınız anda, reyonları süsleyen birbirinden cazip kalem kutuları, beslenme çantaları, süslü püslü kalemlerin yeni modellerini sanki hayatında hiç benzeri alınmamış, bunlardan birine sahip olmaz ise dünyası başına yıkılırmış edası ile aldırmak için her türlü yolu deneyen çocuklarımızla başlarız alışverişe. Bittiğinde, savaşın galibi her seferinde değişir, anlamak için mağazadan yüzü gülerek çıkana bakmak yeterlidir.

Yeni alınanlar, eskiden varolanların üzerine eklenip, bir sınıf daha büyümüş, ihtiyaçları ve arzuları olgunlaşmış çocuklarınızın beklentileri de işin içine girince, odaları küçük dokunuşlar ve pratik çözümlerle zevkli ve kullanışlı bir hale getirmenin, çocuklarda ders çalışma motivasyonunu arttıracağına, derli toplu ortamlarda daha kolay organize olabileceklerine inanıyorum. Bu alışkanlığın yıllar sonra iş hayatlarına da yansıyacağını, aradıklarını kolayca bulabilme veya kullandıkları malzemelerin kıymetini bilme gibi önemli özelliklerin başlangıcı olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

İşte her türlü odaya ve çocuğa uygun olabileceğini düşündüğüm bazı pratik ürünler....İlham alıp rahatlıkla bir marangoza yaptırabileceğiniz büyük parçalar ve online satın alabileceğiniz küçük aksesuarlarla yerden kazanabilir, renkli bir dünya yaratabilirsiniz.

Çocuk odaları için pratik ürünler

Alçak tavanlı çocuk odaları ve boyu kütüphaneye ulaşamayan minikler için ideal bir kitaplık çözümü.


 Çocuk odaları için pratik ürünler

Çalışma masası küçük ve dar olan çocuk odalarında duvardan faydalanılabilir. Tasarımı www.landofnod.com’dan satın alabilir veya ahşap/metalden yaptırtabilirsiniz.

Haberin Devamı

  Çocuk odaları için pratik ürünler  

Evin farklı köşelerinde ders çalışmayı seven veya dışarıda arkadaşları ile ödev yapan mobil çocuklar için her zaman yanında olması gerekenleri bir araya toplayan, aynı zamanda diz üstü bilgisayarına da set oluşturabilen pratik bir organizatör. www.greatusefulstuff.com

Çocuk odaları için pratik ürünler

Çalışma ortamına katkı sağlayacak, gerekli yeri açacak düzen oyuncakların düzenli olarak saklanması ile başlar. Masif çam ağacı iskeleti, şeffaf akrilik verniği ve plastik kutuları ile şekilden şekilde giren Ikea depolama ünitesi, oyun ve oyuncakların en güvenli yuvası.

Çocuk odaları için pratik ürünler

Ve işte tamamını kendiniz yaratabileceğiniz bir çalışma ünitesi. Duvara yapıştıracağınız panelin üzerine, mutfak gereçlerini asmak için kullanılan aparatlardan ve konteynırlardan satın alıp zevkinize göre monte edebilirsiniz. Boş kalan yerlere çerçeve içinde resimler, lamba asabilir, raptiyeler sayesinde çocuğunuzun yaptığı resimleri yapıştırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çocuk odaları için pratik ürünler

Kurşun kalemler, boya kalemleri, makas, ataş vs gibi kırtasiye ürünleri için ideal bir organizatör. Fazla rafı olmayan çalışma masaları ve üniteleri için kitaplara iki taraftan destek veren kitap tutucuları da pratik bir yöntem. www.potterybarnkids.com