Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

Aile dostu paparazzi

Her gün dünyanın birçok yerinde çocuklu aile dünyamızı ilgilendiren bir sürü şey oluyor. Markalar yepyeni ürünler çıkartıyor. Gidilecek çok yer, katılacak çok etkinlik var.

Haberin Devamı

Her gün dünyanın birçok yerinde çocuklu aile dünyamızı ilgilendiren bir sürü şey oluyor. Markalar yepyeni ürünler çıkartıyor. Gidilecek çok yer, katılacak çok etkinlik var. En yeni ve en popüler olanlarını seçtim. Kısa kısa, ortaya karışık...

İlki muhteşem bir teknolojik dedikodu... iPad Mini geliyor. Evinizde iPad’in sizin mi yoksa daha çok çocuğunuzun mu elinde olduğunu sormaya bile gerek görmeden, hepinizi ilgilendirecek bu küçük iPad hakkında duyduklarımı yazıyorum.

7.85 inçlik iPad Mini’nin çözünürlüğünün iPad 2 ayarında (1024x768) olacağı söyleniyor. Arka panel aynı iPhone 5 gibi, eloksallı alüminyum. Resmi bir açıklama yapılmadığından tarihle ilgili net birşey söylemek imkansız, ancak yılbaşı alışverişlerinin başlayacağı Aralık’a kadar piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Aile dostu paparazzi

Dünyanın en büyük Balon Festivali her sene olduğu gibi, bu sene de 6. Ekim’de Albuquerque, A.B.D.‘de başlıyor. 54 futbol sahası büyüklüğündeki Balon Festival Parkı’nda 9 gün boyunca sürecek şenlikte yaklaşık 750 balon gökyüzünü süsleyecek, büyük küçük herkese muhteşem bir görsel şölen sunulacak. Bu özel festival için dünyanın dört bir yanından turlar düzenleniyor. Havadakilerle aynı hissi yaşamak isteyenler için yapılan balon turları en popüler aktivitelerden biri.

Aile dostu paparazzi

Çocuğunuz 2 yaşında ve ikinciyi de yeni doğurdunuz. İkisini bir pusette nasıl gezdirmeyi planlıyorsunuz? Veya ikizlerinize; yanyana ve uzunlamasına satılan, bir türlü bir yere sığdıramadığınız pusetlerden farklı bir alternatif mi arıyorsunuz? Mima Kobi, olabilecek tüm kombinasyonları düşünüp yönünü istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz bir puset tasarlamış. Bence pusetin en güzel yanı, ilk bebeğiniz olduğunda tekli olarak kullanabiliyor olmanız. İkinci bebek geldiğinde aparatları ayrıca satın alıp, olan pusetinize monte ederek yeni bir ikili almaktan kurtuluyorsunuz.

Haberin Devamı

Aile dostu paparazzi

Biraz da sanat... Pera Müzesi 14 Ekim – 23 Aralık 2012 tarihleri arasında ve 4 – 14 yaş grupları için “Altın Çocuklar” ve “İki Kişilik Sanat” eğitim programları düzenliyor. Çocuklar, 16. yüzyıl ve 19. yüzyıl Avrupası’nda resmedilmiş kraliyet aileleri çocuk portrelerine odaklanan Yannick ve Ben Jakober Vakfı Çocuk Portreleri Koleksiyonu’na ait büyüleyici koleksiyon ile “Flash-Back Yannick Vu & Ben Jakober Yapıtlar: 1982-2012” sergilerini yakından tanıma fırsatı bulacaklar.
 Müze turunun ardından sanatçı ve eğitmen Leyla Sakpınar eşliğinde, atölyede farklı malzeme ve tekniklerle farklı projeler gerçekleştirecekler.

Aile dostu paparazzi

22. Uluslararası Resim Yarışması başvuruları başladı. Bayer ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın (UNEP) düzenlediği 22.Uluslararası Çocuk Resim Yarışması‘nın konusu “Su: Hayatın Kaynağı Nereden Geliyor?” olarak belirlendi. 6 -14 yaş grubundan tüm çocukların katılabileceği yarışmada yer alabilecek resimlerin söz konusu yarışmaya özel olarak hazırlanmış ve sadece bu yarışmada sunulmuş olması gerekiyor. Kullanılacak materyal konusunda bir kısıtlama bulunmayan yarışmaya gönderilecek eserlerin boyutunun A3 veya A4 olması şart koşuluyor.

Haberin Devamı

Aile dostu paparazzi