Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

7 genç kız, 7 soru, 7 cevap

Çok merak ettim, bugünkü genç kızlarımız neleri hayal ederler, ne yaparlar, ne isterler diye. Bizim zamanımızdan bu yana var mı bir değişiklik? Aykırılıklar ne boyutta?

Haberin Devamı

Aynı okula giden 7 genç kız. Yaşları 15-16. Her biri birbirinden farklı anne babaların evlatları. Kan grupları, saç renkleri, kalp atışları, ses tonları, ruhları, geçmişleri apayrı pırlanta gibi çocuklar hepsi. Her biri bambaşka uyuyor, uyanıyor. Nefes alışları, yemek yiyişleri, anlatışları, anlayışları hepsinin kendine özel. Peki ya hayalleri, beklentileri, zevkleri, arzuları? Onlar neden bu kadar farklı değil?

Yoldan geçen, hiç birbirini tanımayan bir düzine ergene aynı soruları sorsam alacağım cevaplar birbirinin kıyısından geçmeyecekken, neden bu 7 okul arkadaşından biri bile beni şaşırtmıyor? İnançlar, kavramlar, nesiller değişse de; değişmeyecek ve hep aynı kalacak tek sebep ÇEVRE!

Çocuğunuz; büyüdükçe sizin ona sunduklarınız, seçtikleriniz çerçevesinde yaşamaktan çıkıp ait olduğu arkadaş çevresinde onlarla birlikte yarattığı dünyada yaşamaya başlayacak. İster beğenin ister beğenmeyin, yapabileceğiniz fazla bir şey kalmamıştır bu saatten sonra, buna hazır olun. Çevrenin çocukluktan yapılan bir yatırım olduğunu ve yüksek ebeveyn hakimiyeti gerektirdiğini atlamayın diyorum ve işin eğlenceli kısmına geçiyorum…

Çok merak ettim, bugünkü genç kızlarımız neleri hayal ederler, ne yaparlar, ne isterler diye. Bizim zamanımızdan bu yana var mı bir değişiklik? Aykırılıklar ne boyutta? Gördüm ki aynı çevreye ait gençler aynı şeylerin peşinde koşmaya devam ediyor. Çevre faktörünün sadakati kendinden bir gram ödün vermemiş. Değişen tek şey nesil farkı olmuş, birçok şey 3-5 sene erkene alınmış o kadar .

Soru 1- Nerede ve nasıl bir doğum günü partisi yapmak istersin?

- Arkadaşlarımla, sevgilimle eğlenceli, bol danslı bir parti. Bir restoranın bar bölümü kapatılabilir. (Bu yaşta restoran/bar kaparsak 40'da ne yapacağız?)

Haberin Devamı

- Çok büyük bir parti, alakalı alakasız herkesin eğlenip dans edeceği bir parti. Teknede veya evde olabilir. (Tekne? Hollywood Effect!)

- Sevgilimle bir sürü kutu oyunu oynayıp film izlemek isterim. Parti olacaksa kız kıza tercih ederim. (En saf bu arkadaş)

Haberin Devamı

- Yakın arkadaşlarımla akşam yemeği, karaoke, bar ve dans.

- Teması olan bir parti. Teknede olabilir, kıyafetler çok önemli. (Teknede takıldık…)

- Yakınlarında hiçbir apartman ya da binanın olmadığı bir evde müzik, dans, kutu oyunları oynamak. (Yakınlarda ev olunca ne olacak acaba?)

- Beyoğlu’nda her yeri tek tek gezmek, dans ve müzik eşliğinde eğlenmek. ( Beyoğlu’nda kaç mekan var biliyor mu acaba?)

Soru 2- Giyim tarzını en çok yansıtan marka ?

- Abercrombie, Topshop, Victoria's Secret, H&M, Zadig & Voltaire, Zara, Bershka.

Soru 3- Anne babanız en çok ne istediğinizde izin vermiyor?

- Erkek arkadaşımın eve gelmesine... - Erkek arkadaşımda yatılı kalma!
(İlkine yorum yapmadım ama burada duralım. Nasıl ya, yaş kaç canım?)

- İçki içmeme. (İsabet!)

- Eve geç gelme.

Haberin Devamı

- Bütün gün evde oturmama. (Bu deminki saf arkadaştı galiba!)

- Eve geç gelme.

- İçki

- Eve geç gelme.

4- Tek başınıza kaldığınız boş vakitlerinizde yapmayı en çok sevdiğiniz şey?

Yabancı dizi izlemek, uyumak, müzik dinlemek, piyano çalmak, bağırarak şarkı söylemek, müzik dinlemek, dizi izlemek

5- Kendini bir yetişkin olarak hayal ettiğinde nasıl bir hayat geliyor gözünün önüne?

-Başarılı olacağım bir işe sahip olup, kimseye bağımlı olmadan ayaklarımın üzerinde durabiliyor olduğum.

- Sıkıntı olmayacak, kasılmayacağım bir işte çalıştığım, aynı zamanda kendime de vakit ayırdığım bir hayat. (Umarım başarırsın, hayat sana güzel!)

Haberin Devamı

- Los Angeles'ta çalıştığım, başarılı olduğum ve mutlu bir yaşam sürüyor olduğum. (Çekim gücü ve detaylar önemli)

- Kendi ofisimde bir çocuk doktoru olduğum, hastalarıma lolipop verdiğim ve sevilen bir doktor olduğum. ( Doktor-lolipop ilişkisi gerçekten harika)

- Evli - Mutlu - Çocuklu

- Galatasaray'da hukuk ve sonra yurtdışında psikoloji okuduğum. (Üzülerek bildirmek isterim ki, bu yazıyı yazarken tarihi GS Üniversitesi cayır cayır yanıyor.)

- Stressiz, rahat bir iş hayatına sahip olduğum. (Dünyadan Mars'a…)

6- Hafta sonları arkadaşlarınla nerelere gitmekten hoşlanırsın?

Alışveriş merkezleri, arkadaşlarımın evi, alışveriş merkezleri, Ortaköy, Bebek, sinema ve yine alışveriş merkezleri.

Haberin Devamı

7 - Televizyon'da en çok seyrettiğiniz program?

- Vampire Diaries birinci, O Ses Türkiye ikinci, müzik kanalları üçüncü sırada…

Hemen hemen aynı şeyleri yapan, ileride de yapmak isteyen, aynı şeyleri istedikleri için aynı dertlerden yakınan bu dünya tatlısı 7 gence beni yanıltmadıkları için teşekkür ediyorum. Bu; aynı zevklere sahip insanların bir çevrede toplanması mı, yoksa aynı çevrede oldukları için aynı zevklere sahip olması mı bilemedim. Fazla önemli de değil aslında. Bana göre altı çizilmesi gereken genç evlatlarınızın bugünkü çevresi, sosyal yaşamı, alışkanlıkları ve hayattan beklentileri çocukluktan kurduğumuz çevre ve ilişkileri ile müthiş alakalıdır, yatırımlarınızı bir daha gözden geçiriniz derim.