Pemra Uğural
Pemra Uğural
Pemra Uğural

2012'nin enleri ve ilkleri

“Eğer ilerlemiyorsak geriye gidiyoruz demektir’”demişti biri bir gün bana. Aynı yerde duruyor olmak da gerilemek anlamına geliyormuş. Farkında değiliz ama her gün hayatlarımızda bize artılar katacak bilgiler, deneyimlerle dolup taşıyoruz.

Haberin Devamı

 “Eğer ilerlemiyorsak geriye gidiyoruz demektir’”demişti biri bir gün bana. Aynı yerde duruyor olmak da gerilemek anlamına geliyormuş. Farkında değiliz ama her gün hayatlarımızda bize artılar katacak bilgiler, deneyimlerle dolup taşıyoruz. Bunlardan bir şeyler çıkartıp, uygulayabiliyor, yaşam kalitemizi artırabiliyorsak ilerliyormuşuz. Kidomundo‘nun da kısaca tanımı bu olsa gerek.

Şimdi böyle filozofik bir girişten sonra sanmayın anlarım filozofiden. Ben sadece meraklı bir anneyim. Anneliğimin her döneminde hayatımızı kolaylaştıracak yeniliklerin peşinde koştum. Çocuklu yaşama dair her yeni çıkan ürün, her yeni açılan mekan, her yeni haber beni araştırmaya, en önemlisi paylaşmaya itti. Duyduğum, gördüğüm her şeyi “Keşke bunu bütün anne babalar bilse” demekten, paylaşma arzumdan kendimi alıkoyamadım. Türkiye’den ve dünyadan aklınıza gelebilecek her konuda tüm yenilikleri, dönemsel faydalı bilgileri, ilerlemeye katkıda bulunmak adına sizlerle paylaşacağım için çok mutluyum.

Haberin Devamı

2012’nin EN ve İLK’leri

2012nin enleri ve ilkleri

Dünyanın ilk elektrikli puseti çıkmış : Tamamıyla elektronik bir puset düşünün. Karanlıkta otomatik yanan farları, hareket halindeyken kendi kendini şarj etme özelliği, LCD ekran paneli, telefon şarj ünitesi, ama hepsinden daha fazla ağızları açıkta bırakan ‘Bir Tuşla Katlanma ve Açılma’ özelliği. 4Moms firmasının Origami modeli, ayakla ortadaki paneli kaldırıp, puseti yukarı itip, kendine çektikten sonra bastırma devrini sona erdirdi. Bu rahatlığa alışıp önce bebeğinizi pusetten almayı unutmayın 

2012nin enleri ve ilkleri

En büyük ‘World of Disney’ mağazası açılmak üzereymiş: Paris EuroDisney’in girişinde 12 Temmuz 2012’de açılacak olan mağaza, bugüne kadar açılmış ‘World of Disney’ler arasında en büyüğü olmasının yanı sıra, sıra dışı ve başka yerlerde eşi olmayan ürünlerin satılacağı bir ilke imza atıyor. 12 ayrı odadan oluşan mağazanın girişindeki kubbenin altında, ziyaretçileri dev balonuyla yükselen Mini ve Mickey karşılayacakmış. 

Haberin Devamı

  2012nin enleri ve ilkleri  


Oyuncak devi LEGO evin her yerine girmiş : Çocukluğumuzun ve şimdiki çocukların da en gözde oyuncağı Lego, sürekli kendini yenilediği gibi, popülaritesini başka alanlara da yaymış. Video oyunları, ev aksesuarları, sezonun gözde karakterlerine göre kurulabilen şehirler, eğitim setleri ve daha niceleri...

   2012nin enleri ve ilkleri   


Baby Björn, yeni beşiği ile yılın tasarımı ödülüne adaymış: Sadece 6 kg ağırlığındaki bu tasarım beşik ‘Cradle Harmony’, bebeğin yattığı yerden etrafını görmesini sağlayan transparan ve Oeko-Tex standard 100 onaylı malzemeden yapılmış. Çok hafif dokunuşlarla sallanabilen beşik, 8 kiloya kadar olan tüm bebekler için uygun. Beşiği saran kumaş, çamaşır makinesinde yıkanabiliyor, istenilirse tül aparatı da mevcut.

Haberin Devamı

    2012nin enleri ve ilkleri    

Tasarım şişe ‘Gobi’ ile yeni su içme şekli: Ergonomik, eko-dost, Fransız tasarımı Gobi, tritandan yapılmış, transparan. Suyun saflığını, içtiğinizin ne olduğunu görebilmenin önemini vurguluyor. Ağırlığı 100 gr, boyu 21 cm ve 5 ayrı renkte satılıyor. Piyasada satılan diğer su termoslarını çok spor buluyorsanız, bu gösterişli şişenin içine yerleştirebileceğiniz fotoğraf ile kişiye özel kılabiliyormuşsunuz.