Özlen Çopuroğlu
Özlen Çopuroğlu
Özlen Çopuroğlu

Su koyverdin, kabul et…

Arkadaşın için ALS hastalığına meydan okuyup dünyayı yerinden oynattın be Corey! Ben bir kez daha inandım. 1 kişiden bir şey olmaz diyenler var ya… Onlar su koyverdi.

Haberin Devamı

‘Sen değişirsin, dünya değişir’

Su koyverdin, kabul et…

“Sadece 1 kişi” dersin… “O bir kişi ile ne olacak?” diye aklınca hayıflanırsın, kendince de inanırsın ama adı üstünde, kendince.

1 kişi ile neler olmadı düşünsene…

O 1 kişi ile ne dünyalar kuruldu, ne dünyalar çöktü.

O 1 kişi ile ne vatanlar kuruldu, ne saltanatlar çöktü, ne cumhuriyetler kuruldu.

“Eğitim şart” diyen, sözüm ona eğitimli olduğunu savunan ama aslında çok tezat yaşayan ciddi cahil bir kesimle karşı karşıyayız. Bence en büyük tehlike onlar. Belki arada sırada okuyorlar, evet ama bolca aşk romanından ibaret.

1 kişiden ne olacak kadar basit bir fikre sığdırmak tüm geleceği, tüm eğitilmişliğinize karşı biraz sığca değil mi?

Ya da kolayca?

Haberin Devamı

O kadar çok haksızlık ederiz ki o 1 kişilere…

Tüm şehitlerimiz o bir kişiler mesela…

O 1 kişi ile ekmek kavgası başladı, kıyametler koptu.

O 1 kişi ile dünyalar aydınlandı, elektrik icat edildi mesela.

Sonra telefon, uçak icat edildi. Şu anda tuşlarına bastığımız bilgisayar hep insan beyni, hep insan gücüyle. Hep üretim işte, hep aklın gücüyle... Hep boş oturmamaktan, hep memlekete gerçek anlamda fayda üretmekten, hep üşenmeyip en azından oturduğu yerden kalkıp oy kullanmaya gidebilmekten, vatandaşlık hakkını boş konuşmaktan değil, gerçek anlamdan manalı kullanabilmekten ve medenice yerine getirebilmekten. Görüşü ve inancı her ne olursa olsun, fikir sahibi olabilmekten ve arkasında durabilmekten…

Şimdi yine 1 kişi işte…

‘Corey Griffin’ dersem… Bir şey ifade eder mi sizin için?

Doğruya doğru, benim için de etmiyordu.

ALS hastalığı için başından aşağıya bir kova buzlu su döken ünlüleri biliyor musunuz?

(Hepimiz sayabiliriz, medyayı ciddi şekilde meşgul ettiler çünkü hepsinin haber değeri var. “Niye bunlar su döküyor?” diye merak edip baktığımda ancak öğrenebildim ben de.)

Peki, 27 yaşındaki Corey Griffin’in 5 gün önce bir deniz kazasında öldüğünü biliyor muydunuz? Bir evin çatısında suya atlamış ve fark edildiğinde artık kurtarılması için çok geçmiş… Yakın arkadaşı ALS hastalığına yakalanınca bu kampanyayı başlatan ve onun kampanya sloganı ile hayata ‘meydan okuyan!’

Haberin Devamı

27 yaşındaki Corey’in yaratıcısı olduğu kampanyanın başka ülkelerdeki durumunu bilemem ama ülkemizde gayet eğlenceli bir zincire dönüşen ve ses getiren bu kampanyanın özellikle magazin camiamızda serin bir arşiv bıraktığı kesin. Umarım her şey hayallerindeki gibi olmuştur ve işe yarar sonuçlarla kampanya bağış olarak da yerini bulmuştur.

Oğullarının yaratıcısı olduğu bir sosyal kampanya dünyayı bu kadar yüksek sesle dolaşırken, ailesinin şu an yaşadığı kayıpla karmaşık duyguları tahmin etmek gerçekten çok zor.

Arkadaşın için hastalığa meydan okuyup dünyayı yerinden oynattın be Corey!

Ben bir kez daha inandım.

1 kişiden bir şey olmaz diyenler var ya… Onlar su koyverdi.

Haberin Devamı

Sen su koyvermedin… Benim ülkemde öyle bir kaos yaşanıyor ki senin örneğinle… Aklıma ülkem geldi. ‘Barış’ dedim… Böyle bir şey olsa, herkes inansa kendine, galiba her şey orda başlıyor, kendinde. Şu olumsuzluk var ya, inançsızlık, her şeyi çökerten, verimsizleştiren anlayış o işte! En büyük düşmanı da üretmeyenler bence ama sadece laf üretenler.

Biz de senin gibi olalım Corey, çocuklarımız da…

1 kişiden bir şey olmaz demeyelim, inandığımızdan da dönmeyelim.

‘Meydan okudun işte imkansızlığa!’

Buzlu suyu bilmem ben, içimizi ısıtıp iz bıraktın sen.

1 kişiden bir şey olur, 1 kişiden çok şey olur! Corey de yaptı oldu…

Özlen ben… 

Şimdi dökün kovaları!