Özlem Saraç
Özlem Saraç
Özlem Saraç

Tombul bünyelere zayıflatan peri masalları

Bir hap içeceksiniz ve ertesi gün her şey istediğiniz gibi olacak. Ne kadar güzel bir hayal!

Haberin Devamı

Anında yerine gelen dilekler, gerçekleşen hayaller, mutlu sonlar… Masalları hepimiz seviyoruz. Bugün belki artık dinleye dinleye bir çoklarının inanmaya başladığı en çok anlatılan zayıflatan masallara değineceğiz.

1. MUCİZE HAP MASALI

Tombul bünyelere zayıflatan peri masalları

Bir hap içeceksiniz ve ertesi gün her şey istediğiniz gibi olacak. Ne kadar güzel bir hayal! Her gün bir tane hap içecek, başka hiçbir şey yapmayacak, sabah göbek gitmiş bir 36 bedenle uyanacaksınız. Muhteşem! İnandırıcı gelmedi mi? Hap içerek istediğiniz her şeye ulaşabileceğiniz masalını 5 yaşındaki küçücük bir çocuğa anlatsanız inanmaz. Ama nedense büyükler bu hap masalına çok inanıyor. Bir hapla istedikleri kiloya, şahane bir bedene sahip olacaklarını düşünen ve buna yürekten inanan insanların sayısı azımsanmayacak boyutta. Türkiye zayıflama haplarının en çok satıldığı ülkeler arasında yer alıyor. Zayıflama haplarının işe yaramadığı, ölümlere yol açtığı, para tuzağı olduğu, sağlığı bozduğu defalarca ispatlanmasına, medyada uzman kişilerin “inanmayın” “kanmayın” açıklamalarına rağmen bu peri masalına kapılanların sayısı hala çok fazla.

Haberin Devamı

2. SİHİRLİ DEĞNEK MASALI

Tombul bünyelere zayıflatan peri masalları

Sihirli bir değneğe sahip olduğumu düşünen danışanlarım var. Canlarım benim, bir dokunuşumla onları sıfır beden bir prensese dönüştüreceğime inanmak istiyorlar. Öyle bir değneğim olsa şu an emin olun ben de bir şatoda adaleli hizmetkarlarımla yaşıyor olurdum. Anlıyorum sizi kurtaracak bir kahraman istiyorsunuz. Ne yazık ki dileklerinizi yerine getirecek, sihirli çözümler üretecek, sizi büyülü iksirlerle zayıflatacak cin diyetisyenler, büyücü beslenme danışmanları, peri zayıflatma uzmanları, tek boynuzlu sağlık koçları yok.

3. DİYET MASALLARI

Tombul bünyelere zayıflatan peri masalları

Haberin Devamı

Şok sonuçlar vaad eden diyet programlarından hala medet umanlar var. Evet, belki işe yarayabilir. Ama genellikle işe yaramaz. Ne yazık ki toplumca çabuk sonuç vaad eden diyet teorileri ile hipnotize edilmiş durumdayız. Bu diyetlerin çoğu ayağınıza küçük gelen bir ayakkabıyı giymek gibidir. Ayağınızı zorla dar ve küçük ama çok güzel camdan bir ayakkabının içine sokarsınız. Evet olmuştur ve işe yaramıştır. Dışarıdan bakınca belki ayakkabının size çok yakıştığını söyleyenlerin iltifatları hoşunuza gidebilir, aynada ayakkabının size çok yakıştığını görmek sizi mutlu edebilir. Bu durumda çektiğiniz acıyı bir süre unutmaya çalışırsınız. Ama önünde sonunda bu acıya dayanamaz ayakkabıyı fırlatır atarsınız.

Haberin Devamı

Masalları bir kenara bırakalım...

Masallara inanmak güzeldir. Mucizelere inanmak isteriz. Doğamız gereği zora gelemeyiz. Kısa yollar, çabuk gelen çözümler peşindeyiz. Umut dünyası. Ama bir oturup düşünün? Sizce mantıklı mı? Yıllarca toksin yüklediğiniz, doğal olmayan besinlerle, sigarayla, hareketsizlikle hasta ettiğiniz bedenlerinizin bir gecede iyileşmesi mümkün mü? Böyle bir mucize gerçekleşebilir mi? Küçücük bir hap tüm dertlerimizi çözebilir mi? Mucize bir diyet var olabilir mi?

Olamaz. Yok. Kısa yol yok. Ama güzel haber; işin kolayı var. Bedenlerimizin işleyişi kusursuzdur. Kendini iyileştirme üzerine programlamıştır. İyileştirme programının devreye girmesi için sadece ona biraz destek olmalısınız. Daha az et ve süt ürünleri tüketmeye, daha az işlenmiş gıda yemeye, daha az şekerle yaşamaya, daha az kahve ve alkol içmeye, daha çok doğal yiyecekler yemeye başlarsanız mucize gerçekleşmeye başlar. Dikkat ettiyseniz asla demiyorum, “asla yeme” ile “daha az ye” arasında çok büyük bir fark var.

Haberin Devamı

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarını hayatınıza geçirmeniz zaman alır. Ama şok diyetlerden ve zayıflama haplarından daha kesin sonuçlar alırsınız.
Sadece bedeninizin dengesini bulması için gereken zaman konusunda sabırlı olmanız gerekmektedir.

Bugün size sağlıklı beslenme prensibine yepyeni bir bakış açısıyla bakmanızı önereceğim. Her zaman işe yarayacak bir öneri: Kendinizi kısıtlamalara sokmak yerine hayatınıza daha çok sağlıklı seçenekleri dahil edin. Daha çok sebze ve meyve yemeye, daha çok hareket etmeye, daha çok su içmeye odaklanın. Bu sağlıklı seçenekler hayatınıza daha az şeker, daha az işlenmiş gıda, daha az kahve olarak yansıyacaktır. Başka bir deyişle daha çok hareket etme isteğine, daha sağlıklı bir cilde, daha sağlıklı karar verme yeteneğine, daha sağlıklı ve mutlu bir bedene sahip olacaksınız demektir.

Haberin Devamı

Bugün size tam da içinde bulunduğumuz geçiş mevsiminde bedeninizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olacak bir smoothie tarifi vermek istiyorum.

SOĞUK VİTAMİN ÇORBASI

Malzemeler:

2 soyulmuş portakal
1 limon suyu
5 dal taze fesleğen
2 su bardağı ıspanak
2 diş sarımsak
1 yeşil soğan
Yarım avokado

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri blendırdan geçirin.

Afiyet olsun