Özlem Saraç
Özlem Saraç
Özlem Saraç

Hindistan cevizi sütünde fıstıklı brüksel lahanası

Kilonuzu ve enerji seviyenizi koruyarak sadece bazı yeme alışkanlıklarınız düzenleyerek mutlu bir ömür sürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sağlıklı yemek deyince akla hemen tatsız tutsuz yemekler geliyor. Eh boşu boşuna da gelmiyor, aklımızın bir bildiği var herhalde. Çünkü bize şimdiye kadar “sağlıklı” diye yutturulan yemeklerin büyük bir çoğunluğunun ortak özelliklerinin “lezzet” adına pek elle tutular bir yanlarının olmaması. Sunta kıvamında bisküviler, ağızda yavan bir tat bırakan kibrit kutusu büyüklüğündeki tuzu azaltılmış peynirler, görünümüyle bile insanı doğduğuna pişman eden yağsız lapalar, yavan lezzetleriyle insanı sağlıklı yemek yemekten soğutan haşlama sebzeler.

DİYETLER BEDENİ BESİNSİZ BIRAKABİLİR

Hindistan cevizi sütünde fıstıklı brüksel lahanası

Sonra “Vay efendim ben diyet yapamıyorum, beceremiyorum, başarısız oluyorum” Sabah akşam böyle yemekleri bırakın yemek, yiyeceğini bilmek bile insanı bunalıma sokar valla. Bedenimizin karbonhidrata, proteine, yağa ve suya ihtiyacı olduğu kadar vitamin ve minerallere de ihtiyacı var. Ama özellikle kalori kısıtlaması yapılan diyetlerin iyi planlanmadığı takdirde bedeninizi besinsiz bırakma tehlikesi bulunmakta. Kendi kendine, bir uzman eşliğinde yapılmayan diyetler bedeni besinsiz bırakabilir. Beden besinsiz kalırsa ne olur? Kendini sürekli aç zanneder. Bu aslında midenizin değil hücrelerinizin açlığıdır. Sonra gözünüzden önünde fiyonk makarnalar, reçelli kızarmış ekmekler, kremaları akan pastalar uçuşmaya başlar. Kendinizi enerjisiz, yorgun ve mutsuz hissedersiniz. İçinizde canınızın çektiği yiyecekleri yiyip yememe arasında verdiğiniz kavga genellikle sizin yenilginizle sonuçlanır. Ama unutmayın ki sonu hüsranla biten diyetler sizin değil diyetlerin başarısızlığıdır.

Haberin Devamı

DENGELİ BESLENME TOK TUTAR

Oysa sağlıklı ve dengeli beslenmek sizi uzun süre tok tutar, aş ermelerinizi ve kilo almanızı engeller. Üstelik sağlıklı yemekler hiç de lezzetsiz olmak zorunda değildir. Damağınıza şölen yaşatarak, güle oynaya , kilonuzu ve enerji seviyenizi koruyarak sadece bazı yeme alışkanlıklarınız düzenleyerek bahtiyar bir ömür sürebilirsiniz.Bugün size vereceğim tarif, adının çok havalı olmasının yanı sıra hem ihtiyacınız olan besinleri almanızı sağlayacak hem enerjinizi yükseltecek hem de lezzetiyle sizi mest edecek.

Haberin Devamı

Hindistan cevizi sütünde fıstıklı brüksel lahanası

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜNDE FISTIKLI BRÜKSEL LAHANASI

Malzemeler:

  • Yarım kilo brüksel lahanası
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı hindistancevizi sütü
  • 3 diş sarımsak
  • Himalaya tuzu
  • Karabiber

Yapılışı:

Dolmalık fıstıkları bir kaşık zeytinyağında orta ateşte bir kaç dakika çevirdikten sonra içine sap kısımları temizlenmiş brüksel lahanalarını, kuş üzümünü ekleyin. Sık sık karıştırarak 10 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin. Brüksel lahanaları hafiften yumuşamaya başlayınca içine hindistancevizi sütü ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Bir 15 dakika daha kısık ateşte pişirin. En son tuzunu karabiberini ekleyerek yemeğinizi dinlenmeye bırakın. Özellikle tavuk, et ve balık yemeklerinin çok iyi eşlikçisi olan hindistancevizi sütünde brüksel lahanasının müptelası olacaksınız.

Afiyet olsun.