Özlem Saraç
Özlem Saraç
Özlem Saraç

Dünyanın en mükemmel diyeti ve mantarlı mercimek yemeği

Dünyanın en mükemmel diyeti nasıl sizin fabrika ayarlarınızda yazılıysa dünyanın en lezzetli yemekleri de sizin mutfağınızdan, sizin ellerinizden çıkan yemektir.

Haberin Devamı

Dünyanın en mükemmel diyetini açıklıyorum: Tam size göre bir diyet. Uygulaması çok kolay. Hiç zorlanmadan yapacağınız, fazla kilolarınızla hemen vedalaşacağınız mükemmel bir diyet. Sıkıntısız, zahmetsiz, aşermesiz ve acıkmasız. Bir kere bu diyeti uygulayın bir daha asla vazgeçemeyeceksiniz. Aa, gerçekten duymadınız mı bu diyeti? Neden haberiniz olmadı bugüne kadar acaba? Hangi kitap yazmış, kim yazmış, ne zaman yazmış?

SAHİDEN VAR MIDIR BÖYLE MÜKEMMEL BİR DİYET?

Öncelikle iyi haber: Gerçekten böyle bir diyet var. Kötü haber ise; bu diyet teorisini yazan bir kitap henüz yazılmadı. Her gün yüzlerce yeni diyet teorisi üretiliyor, diyet kitapları en çok satanlar listesinde yer alıyor. Ama tam olarak sizin için planlanmış, yazılmış, çizilmiş diyet elbette ki sizin parmak iziniz kadar özel. Çünkü hiçbir diyet kitabı sizin günde kaç kaloriye ihtiyacınız olduğunu, kaç kalori harcadığınızı, genlerinizle neleri miras getirdiğinizi, hangi yiyeceklerin size iyi, hangi yiyeceklerin kötü geldiğini bilemez. Diyetlerden medet ummamanız için alın size bir sebep daha. Daha iyi bir teori üretilene kadar medet umacağınız tek diyet şimdilik sağlıklı ve dengeli beslenme.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN MÜKEMMEL DİYETİ SİZİN FABRİKA AYARLARINIZDA

Dünyanın en mükemmel diyeti nasıl sizin fabrika ayarlarınızda yazılıysa dünyanın en lezzetli yemekleri de sizin mutfağınızdan, sizin ellerinizden çıkan yemektir. Malzemenin en güzeli, sebzelerin en temizi, tam sizin damak tadınıza uygun sağlıklı ve doğal yemekler için her zaman en doğru adres kendi mutfağınızdır. Burada istediğiniz gibi tatlarla oynayabilir, yeni lezzetler yaratabilir, tam size göre olan diyetiniz için kendi kurallarınızı kendiniz koyabilirsiniz.

Bugün size vereceğim tarifi de bir ara deneyebilirsiniz. Geleneksel mercimek yemeğine kültür mantarıyla getirdiğim bu çağdaş yorum bizim evde pek sevildi ve daima istenilenler arasına girmeyi başardı. Bakalım siz de beğenecek misiniz?

Dünyanın en mükemmel diyeti ve mantarlı mercimek yemeği

MANTARLI MERCİMEK YEMEĞİ

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
250 gr mantar (kültür mantarı, istiridye, shitake ya da kestane mantarı… Seçim sizin)
1 büyük baş soğan
2 sivri biber
3 diş sarımsak
1 domates (soyulmuş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tane kimyon
1/2 bardak sıcak su
Himalaya tuzu

Haberin Devamı

Hazırlanışı

  • Mantarları iyice yıkayın. Sapları da dahil olmak üzere ince ince kesin ve kararmasın diye limonlu suda beş dakika bekletin.
  • Soğanı, sarımsağı, biberleri ve domatesi de küçük küçük doğrayın. Çelik tencere içine zeytinyağı ile birlikte mercimek ve kimyon hariç tüm malzemeleri ekleyin.
  • Mantar pişirme sırasında çok su salacağı için ayrıca su eklemenize gerek yok. Orta ateşte malzemeler sularını salıp da çekmeye yüz tutunca yarım bardak sıcak suyu, haşlanmış mercimeği ve tane kimyonu yemeğe ekleyin. Bir taşım pişirin. 
  • Kimyonun mercimek ve mantara nasıl güzel bir lezzet verdiğini hayal bile edemezsiniz. Protein ve lif deposu leziz yemeğinizi şöyle havucu bol güzel bir marul salatası eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.