Özlem Saraç
Özlem Saraç
Özlem Saraç

Beslenmemiz kişisel gelişimimizi nasıl etkiler?

Sosları akan bir tatlının, güzel bir bardak şarabın, nefis bir pizzanın tadını çıkaracağız elbette ama...

Haberin Devamı

Beslenme bilimi henüz çok çaylak bir bilim ama beslenmemizin sağlık durumumuzu etkilediği nedenleri ve sonuçlarıyla kanıtlanmış bir gerçek. Tartışmaya gerek yok. "Ne yiyorsan osun" diye ünlü bir deyiş vardır, mutlaka duymuşsunuzdur. Ne yiyorsanız osunuz, çünkü yediklerimiz kanımız, hücrelerimiz, dokularımız, organlarımız, cildimiz, saçımız haline gelir. Biz aslında hepimiz yürüyen yiyecekleriz. Ne yersek ona benzeriz. Çok hamur işi yerseniz hamur göbeğiniz olur. Koyu yeşil yaprakları yediğinizde, o güzelim yapraklara rengini veren, büyüten güneşin ışığı cildinizden yansır.


YEDİKLERİMİZ DÜŞÜNECELERİMİZİ ETKİLER Mİ?

Beslenmemiz kişisel gelişimimizi nasıl etkiler

Yediklerimiz elbette düşüncelerimizi de etkiler. Mesela organik yiyecekler yediğinizde daha organik düşünmeye başlarsınız. Nasıl şeker ve katkı maddeleriyle dolu yiyecekleri yediğimizde bütün sistemimiz bozuluyor, organlarımız zarar görüyor, beynimiz hasara uğruyorsa, taze sebze, meyve, kaliteli protein ve yağlar da organlarınızı tamir eder, beyin fonksiyonlarımızı iyileştirir. Beyin fonksiyonlarımız çalışması gerektiği gibi çalıştığında zihnimiz daha açık olur. Zihnimiz daha açık ve net olduğunda daha doğru kararlar veririz. İçten gelen bu iyileşme bütün hayatımıza yansır. Bedenimiz dengesini buldukça hayatımız da dengesini bulmaya başlar. Esas mucize o zaman başlar. Doğru kararlar verdiğiniz için doğru zamanda doğru yerde olmaya başlarsınız. Muhteşem bir senkranizasyon başlar.

Haberin Devamı

HEM KEDİNİZE HEM DÜNYAYA İYİLİK YAPIN

Beslenmemiz kişisel gelişimimizi nasıl etkiler

Gördüğünüz gibi beslenmemiz kişiliğimizi, düşüncelerimizi, seçimlerimizi dolayısıyla hayatımızı, hayatımızın gidişatını etkiliyor. Aslında sağlıklı seçimlerimiz gezegenimizin gidişatını bile etkiliyor. Yemek yerken kendiniz için iyi bir seçim yaptığınızda dünyaya iyilik yaptığınızı unutmayın. Temiz beslenmeniz demek daha az plastik, daha az kimyasal atık, daha az tarım ilacı, daha az antibiyotik demektir. Kendimize iyilik yaptıkça bütüne katkıda bulunma fikri bana muhteşem geliyor.

Haberin Devamı

Konu beslenmemizin hayatımızı nasıl etkilediğine gelmişken geniş bir paragraf açmak istiyorum. Daha önce tabakta gelmeyen ana besinlerimizden bahsetmiştim. İlişkilerimiz, kariyerimiz, hareket seviyemiz ve manevi dünyamızdaki huzurumuz bizim tabakta gelmeyen ana gıdalarımızdır.


BİR KAHKAHA BİR KİLO PİRZOLAYA DENK

Beslenmemiz kişisel gelişimimizi nasıl etkiler

Çevremizle, eşimizle, ailemizle arkadaşımızla olan ilişkilerimiz, sevdiğimiz bir kariyer, bedenimizi hareket ettirmek, iç dünyamızın huzuru bizde bir çeşit doyum sağlar. Bu doyum sayesinde yiyeceklere daha az ihtiyaç duyarız. Bir kahkaha bir kilo pirzolaya denk düşer, deyimi boşuna söylenmemiştir. Hayattan aldığımız doyumda eksiklikler varsa bunu yiyecekle telafi etmeye çalışırız. Aşırı çalışan birinin kendini kaybederek tıkınırcasına yemesi, ya da yaşadığı duygusal boşluğu yiyecekle doldurmaya çalışanların ihtiyaçları onları üç günde zayıflatacak şok diyetler değil, hayattan doyum sağlayacakları çözümler ve kararlardır.


SAĞLIKLI BESLENMENİN TADINA VARIN

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenmenin tadını alan ve hayatındaki dönüşümlerin farkına varanlar daima daha iyisini yapmak ister. Daha sağlıklı ve daha sağlıklı ve daha da sağlıklı beslenmek isterler. Ancak bu noktada da dengeyi bulmak şarttır. Sosları akan bir tatlının, güzel bir bardak şarabın, nefis bir pizzanın tadını çıkaracağız elbette. Kötü beslenme korkusuyla arkadaşlarıyla bir yemeğe çıkmayı bile reddeden, gittiği her yerde “bunun içinde ne var?” diye sorup ota ve suya talim eden, sağlıksız bir şey yiyeceğim korkusuyla izole yaşamı tercih edip, sabah akşam brokoli yiyenlerin hayattan doyum almaları ve sağlıklı olmaları zordur.


BESLENME İLE KİŞİSEL GELİŞİM ARASINDA ÇOK GÜÇLÜ BİR BAĞ VAR?

Sağlıklı olmak hayatta istediklerimizi yapmamız için bir araçtır bir sonuç değil. İyi beslenmek sağlıklı olmamızı sağlar, sağlıklı olmak bizi olarak sürekli geliştirir.

Haberin Devamı

Beslenme ile kişisel gelişim arasında gerçekten de çok güçlü bir bağ vardır.

Sağlıklı olduğumuzda enerjimiz artar, hareket etmek isteriz. Spor yaptığımızda güzel bir bedene kavuşuruz. Böylece kendimize güvenimiz artar. Kendine güvenen insanların hayatta daha başarılı oldukları dikkatinizi çekmiştir. Temiz beslenmek içimizi ve zihnimizi de temizler. Berrak zihnimizle doğru kararlar veririz. Doğru kararlar verdiğimiz zaman işimizde ilerleriz. Böylece maddi durumumuz iyileşir. Mutlu bir insana dönüşürüz. İlişkilerimizde aradığımız mutluluğu yakalarız.

Gel de sağlıklı beslenme!

Bugün size son zamanlarda çok popüler olan badem sütü tarifi vermek istiyorum.

Haberin Devamı

BADEM SÜTÜ

Beslenmemiz kişisel gelişimimizi nasıl etkiler

Malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • Yarım çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 -2 adet hurma
  • 2 bardak su

Hazırlanışı

  • Bademleri en az dört saat suda bekleterek içindeki enzimleri akive edin.
  • Hurmaları da bir kaç saat suda bekletin.
  • Bademlerin ve hurmanın suyunu süzün.
  • Bütün malzemeleri blendırdan geçirin.
  • Posasını bir tülbentten süzün.
  • Badem sütünüzü buzdolabında muhafaza edin ve 2-3 gün içinde tüketmeye çalışın.
  • Posaları çorba ve salatalarınızda kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.