Özge Kopuz
Özge Kopuz
Özge Kopuz

Sosyal medyada gündemde olan 3 festival

Baharın tam ortasından 3 güzel festival sizleri bekliyor!

Haberin Devamı

Herkese merhabalar,

Geçtiğimiz haftanın ardından, bu hafta da sizlerle buluşuyor olmak çok keyifli. Bu hafta sosyal medyada Nisan ayının en çok gündeme gelen üç festivalinden bahsedeceğim. Artık baharın tam da ortasındayız, tabi haliyle açık hava festivalleri ile bulunduğumuz sezon da renklenmeye başladı. Festival havası, bu sezonun en sevdiğim yönlerinden diyebilirim, havanın dışarıda vakit geçirmeye en uygun olduğu sıcaklıklara denk geliyor. Gel gelelim haftaya damgasını vuran ilk festivalimize, İzmir’ de gerçekleşmiş olan 7. Alaçatı Ot Festivali birçok ünlüye ev sahipliği yaptı. Bir diğeri ise, Colgate Total Sokak Lezzetleri Festivali ve sonuncusu ise İstanbul Lale Festivali.

ALAÇATI OT FESTİVALİ

Bu yıl 7. si düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, ünlülerin de yapmış olduğu paylaşımlardan dolayı İstanbul’da olanları epeyce özendirmiş olabilir. Çünkü bu festivalde ot toplamak için uzmanlar eşliğinde doğa yürüyüşlerine çıkıldı, çocuklar için düzenlenen yemek atölyelerinde organik tarifler verildi, sağlıklı yaşam konusunda söyleşiler gerçekleşti. Sağlıklı beslenmeye, doğal besin kaynaklarına ilgisi olanların bu sene her ne kadar geçmiş olsa da, bir dahaki yıl Alaçatı Ot Festivali’ni yakalamalarını tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Sosyal medyada gündemde olan 3 festival

COLGATE TOTAL SOKAK LEZZETLERİ FESTİVALİ

Colgate Total, İstanbul’un ünlü sokak lezzetlerini Maçka Sanat Parkı’nda sokak stilindeki dekoru ve sokak çalgıcılarından oluşan bir dinleti ile ziyaretçileri ile buluşturdu. Yaklaşık 10.000 ziyaretçiyi ağırlamış olan bu festivalde sunulan lezzetler; balık ekmek, kokoreç, arnavut ciğeri, çiğ Köfte, cendere köfte, midye dolma, lahmacun, kangal sucuk, dürüm, mantı, döner, sosis – hot dog idi. Yiyeceklerin fiyatları 3- 15 TL arası değişirken, ziyaretçiler hoş bir ziyafet çektiler.

 Sosyal medyada gündemde olan 3 festival 

İSTANBUL LALE FESTİVALİ

 Sosyal medyada gündemde olan 3 festival 

Nisan ayında başlayıp, Mayıs ayında sonra erecek olan İstanbul Lale Festivali, halka rengârenk, görsel bir şölen sunuyor. İstanbul’ un çeşitli park ve korularında gerçekleşen etkinlikler sabah saat 11.00 den akşam 20.00 da kadar sürüyor. Bence bu festival gitmeye görmeye değer anı ölümsüzleştirmeye değer. Festivalde, yerli müziğin tadını çıkarabilir, gösteriler ile karşılaşabilir, rengârenk laleler satın alabilirsiniz.