Bişektomi (yanak estetiği) nedir, kimlere yapılır?

Hollywood starlarının, mankenlerin, televizyon insanlarının bir sırrı vardı ama ne? İşte ‘bişektomi ameliyatı’ da bu dönemde popüler oldu.

Haberin Devamı

Güzellik algısındaki değişiklik yıllardır devam ederken, her dönemde farklı yüz ve vücut tipleri görünümünü edinme çabası var olmaktadır. Antik Mısır çağından günümüze kadar bakıldığında dönemsel farklılıkları görmek mümkün. Yakın geçmişe gelindiğinde televizyon ve internetin de yaygınlaşması ile güzellikle ilgili farkındalık daha da arttı. Artık filmlerini izlediğimiz ünlüleri ya da ikon haline gelen popüler isimleri daha yakından ve daha ayrıntılı incelemeye başladık. Bu kişilere benzeme çabası da gündelik hayatlarımıza kadar girdi.

Sadece diyetle, makyajla ya da doğal güzellik ile bu görünümlerin sağlanamayacağını anlamamız ise uzun sürmedi. Hollywood starlarının, mankenlerin, televizyon insanlarının bir sırrı vardı ama ne? İşte ‘bişektomi ameliyatı’ da bu dönemde popüler oldu. Günümüzde belirgin ve çıkıntılı elmacık kemikleri, keskin çene hatları güzel yüz görünümü için hedefleniyor. Dolgu maddeleriyle ameliyatsız olarak bu görünümü çoğunlukla sağlayabiliyoruz ama bazı yuvarlak yüz tipine sahip kişilerde bu görünümü sağlamak ameliyatsız mümkün olmuyor. İşte bu durumda bişektomi ameliyatını uyguluyoruz.

Haberin Devamı

Bişektomi (yanak estetiği) nedir, kimlere yapılır

BİŞEKTOMİ AMELİYATI NASIL YAPILIYOR?

Lokal anestezi altında ortalama 30 dakikada ağız içinden yapılan yaklaşık 1 cm’lik bir kesi ile yanaklarımızda bulunan “bichat” adını verdiğimiz yağ yastığı dokularının (kişiden kişiye değişmekle birlikte) ortalama %30’luk kısmını çıkartıyoruz. Bu işlem sonrası yanak yapısının yuvarlak görünümü azalıyor. Elmacık kemikleri ve çene hattı daha belirgin hale geliyor.

Ameliyat sonrası iyileşme periyodunun tamamlanmasıyla eğer ihtiyaç duyulursa dolgu ve botoks işlemlerinin desteğiyle de yüzü yuvarlak görünümünden ters üçgen formuna dönüştürüyoruz. Her uygulama gibi bu ameliyatta da aşırıcı davranmamak gerekiyor. Abartılı uygulamalar sonrası yüz formu bozulmuş kişileri etrafta görmek mümkün. Günümüzde her derde deva uygulamalar yapılabiliyor ama doğala yakın, abartısız görünümler her zaman daha kalıcı olacaktır. Yuvarlak yüz hatlarınızın değişimini hayal ediyorsanız plastik cerrahlarınızla iletişime geçebilirsiniz, sevgiyle kalın.

Yazarın Tüm Yazıları