Kodlama eğitimi neden gerekli?

Geleceğin dili olarak gösterilen kodlama, dünyanın pek çok ülkesinde okul müfredatlarına girdi bile… Türkiye’de de bazı okullar kodlamayı ilkokuldan başlamak üzere çocukların hayatına sokmaya başladı.

Haberin Devamı

Geleceğin dili olarak gösterilen kodlama, dünyanın pek çok ülkesinde okul müfredatlarına girdi bile… Türkiye’de de bazı okullar kodlamayı ilkokuldan başlamak üzere çocukların hayatına sokmaya başladı. Kodlama elbette ki devlet okullarının müfredatında da yer almalı çünkü dijitalleşen dünyanın gidişi bu dilin öneminin sinyallerini veriyor… Bazı ebeveynler “Benim çocuğum bilgisayar yazılımcısı mı olacak? Neden kodlama öğrensin ki?” diye soruyor ama kodlama öğrenmek demek herkesin program yazması demek değil, bir programın işleyişini bilmesi, anlaması demek. Dünya ileri doğru giderken bizim bu alanda geri kalmamız kabul edilemez. Dijital bir dünyanın içine doğan çocuklar çağdaşlarıyla anlaşabilmek için bu dili bilmeli ve kullanmalılar. Bu hafta Hürriyet TV’de yayımlanan ‘Çocuklarla Bir Ömür’ programımızda, Oyun Tasarımcısı ve Akademisyen Dr. Yavuz Samur ile “Kodlama eğitiminin önemini” konuştuk. Samur, kodlama eğitimi için illa ki ücretli eğitim almaya gerek olmadığını, internetten de kodlama öğrenilebileceğini belirtiyor. Videonun tamamı aşağıda…

Haberin Devamı

HADİ GİDELİM

Sahne Senin! Kuklanı Yarat Oyuna Başla!

Kodlama eğitimi neden gerekli

Çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmesi gelecekleri için çok önemli. “Sahne senin! Kuklanı yarat, oyuna başla!” adlı bu atölye de çocukların el becerilerini geliştirebilmeleri için harika bir fırsat sunuyor. Ünlü yönetmen Parajanov’un çeşitli malzemelerle farklı alanlarda üreteceği film sahnesi taslakları, kostümler, objeler, resimler gibi eserlerinin yer aldığı sergiyi gezecekler. Atölyede ise Parajanov’un bütünsel kurgusundan ilham alarak; geri dönüşüm malzemeleri, renkli evalar, kartonlarla sahnemizi ve dekorlarını kurgulayacaklar. Ardından çorap, yün, düğme, boncuk kullanarak kukla yaratacak, hayal dünyalarını yansıtan bir oyun tasarlayacaklar.

Yer: İstanbul-Pera Müzesi
Tarih: 9 Mart Cumartesi
Saat: 11.00
Tel: (0212) 334 99 00

Haberin Devamı

Hapşuu

Kodlama eğitimi neden gerekli

TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi Hapşuu, izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Bu oyunda Hapşu ve arkadaşları kaybolan güneşi bulmaya çalışıyor. Oyun çocuklara, yardımlaşmayı ve paylaşmanın önemini öğretiyor…

Yer: İstanbul-Kadıköy Duru Tiyatro
Tarih: 10 Mart Pazar
Saat: 15.00
Tel: (0216) 338 56 36

Arı Maya sahnede

Kodlama eğitimi neden gerekli

Arı Maya ve arkadaşları, Sinop İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda sizlerle... Arı Maya Show çekirge Philip'in Arı Maya'ya doğum günü partisi hazırlamaya çalışmasıyla başlar ve ona arı Willy'nin yardım etmeye çalışmasıyla devam eder ama çözüm bulunamaz. Bu sırada Arı Maya'nın doğum günü olduğunu öğrenen Lili'nin yardım çalışmaları da Willy ve Philip'in sakarlıkları ile komik bir hal alır. Arkadaşlığın konu alındığı bu müzikal tüm çocuklarımıza arkadaşlığı en baştan tekrar öğretiyor.

Haberin Devamı

Yer: Sinop-Kültür Merkezi
Tarih: 7 Mart Perşembe
Saat: 10.30/14.30/19.00
Tel: (0368) 261 44 50

Yazarın Tüm Yazıları

DİĞER YAZARLARIMIZ

TÜM YAZARLARIMIZ