Her kahve, bir fidan için can suyu

Yanan arazide 10 Bin fidan yetişecek

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Çanakkale’deydik. Gördüğümüz manzara karşısında hüzünlendik. Gökyüzüne uzanan güzel ağaçlar kül olmuş, toprağın üzerini acı yeller sarmış. Bu tarihi yarımada uzun yıllardır yangınlarla boğuşuyor. Yanan alanlar ise hemen ağaçlandırılamıyor. Yanan alanların temizlenmesi, toprağın içindeki isi atması, yeniden nefes alması uzun zaman alıyor. Yanan alanlara hemen ağaç dikilemiyor. Aslında her yangında ağaçlar ve hayvanlarla birlikte toprak da ölüyor. Toprağın yeniden canlanması için epey çaba harcamak gerekiyor.

Her kahve, bir fidan için can suyu

Çanakkale’nin Gürece Köyü yakınlarında yanan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması için bir proje başlatıldı. TEMA Vakfı ve Kahve Dünyası’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘yeşil termos’ projesine göre, termosla içilen her altı adet kahve, Çanakkale’ye bir fidan dikilmesini sağlayacak. Biz de ellerimizde kazmalar ve fidanlarla, ‘Hatıra Ormanı’na ilk ağaçları diktik.

Haberin Devamı

YANAN ARAZİDE 10 BİN FİDAN YEŞERECEK

Uzun yıllardır ülkemizi yeşillendirmek için büyük uğraşlar veren Tema Vakfı, Kahve Dünyası ile el ele vermiş, harika bir ağaçlandırma projesini hayata geçirmiş.

Her kahve, bir fidan için can suyu

Kahve Dünyası'na özel olarak üretilen ‘Yeşil Termos'u bir kere alıp, kâğıt bardak kullanmak yerine kahvelerinizi bu termosla satın aldığınızda, her 6 adet kahve için sizin adınıza bir fidan dikiliyor. Termosların altında bir QR kod var. Bu kod ile aldığınız kahvelerin sayısını görebiliyor, ayrıca www.budunyahepimizin.org sitesinden de adınıza dikilen ağaçların bilgisine ulaşabiliyorsunuz.

Her kahve, bir fidan için can suyu

Projeyi, benim de davetli olduğum Çanakkale’deki ‘Hatıra Ormanı’nın açılışında Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç duyurdu. Hem Altınkılıç hem de Ataç, gelecek nesillere karşı olan sorumluluklarımızı dile getirdi. Ağaçlık alanlarımızın azaldığından, bu açığı kapatmak için hem markaların hem de vakıfların el ele vermesi gerektiğini hatırlattılar. Bu çok önemli bir vurgu. Çocuklara borcumuz var çünkü… Dilerim, ülkemiz yeşilliklerle dolar.

Yazarın Tüm Yazıları

DİĞER YAZARLARIMIZ

TÜM YAZARLARIMIZ