Dünyanın en çok uluslu futbol dersi düzenlendi

‘Dostluk için Futbol’ organizasyonunun yedincisi için Madrid’deydik. 31 Mayısta İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen 211 ülkeden ve bölgeden katılımcıları birleştiren Gazprom PJSC’ın ‘Dostluk için Futbol’ Uluslararası çocuk sosyal programının yedinci se

Haberin Devamı

‘Dostluk için Futbol’ organizasyonunun yedincisi için Madrid’deydik. 31 Mayısta İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen 211 ülkeden ve bölgeden katılımcıları birleştiren Gazprom PJSC’ın ‘Dostluk için Futbol’ Uluslararası çocuk sosyal programının yedinci sezonunun final etkinlikleri çerçevesinde dünyanın en çok uluslu futbol antrenmanı gerçekleştirildi. Dersin sonuçlarına göre Dostluk için Futbol resmi GUINNESS WORLD RECORDS® sertifikası aldı. 57 milletten temsilciler katıldığı ders, Soccer Barcelona Youth Academy’nin başkanı Mikel Puç ve Barselona futbol kulübünün genç takımı eski antrenörü Djozep Gambao tarafından yapıldı. Onlar, ‘Dostluk için Futbol’ dünya şampiyonasının final maçının arifesinde genç futbolcuların birkaç yeni yöntem öğrenmelerine yardımcı oldular.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok uluslu futbol dersi düzenlendi

Soccer Barcelona Youth Academy’nin başkanı Mikel Puç: “Bu rekora ulaşılması, tüm kültürlerin ve milletlerin arasında eşitlik ilkelerini yaymayı hedefleyen ‘Dostluk için Futbol’ program için çok önemli bir olaydır. Sadece yedi yıl boyunca program, dünya çapında beş milyon destekçi kazandı ve 211 ülkeden altı bin katılımcıyı birleştirdi. Gelecekte ‘Dostluk için Futbol’ projesinin birçok parlak zaferi olacağına eminim” dedi. Antrenmandan sonra Gazprom PJSC’ın Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Zubkov ise GUINNESS WORLD RECORDS®’un temsilcisinden rekor kaydı resmi sertifikasını aldı ve ‘Dostluk için Futbol’un Genç katılımcılarını yeni küresel zaferinden dolayı tebrik etti. Bu bir ilkti ve çok heyecan vericiydi!

‘DOSTLUK İÇİN FUTBOL’ KAZANANLARINI ROBERTO CARLOS ÖDÜLLENDİRDİ

UEFA Pitch futbol sahasında ‘Dostluk için Futbol’ dünya şampiyonasının final maçı, 1 Haziran’da Madrid’in merkezinde Plaza Mayor Meydanı’nda düzenlendi. Gazprom PJSC’ın yönetim kurulu başkanı Viktor Zubkov ve dünya futbolunun yıldızları Roberto Karlos, Marko Materatsı, Gazprom PJSC’ın ‘Dostluk için Futbol’ uluslararası çocuk sosyal programının yedinci sezonu çerçevesinde yapılan turnuvanın etkinliklerine katıldılar. Final maçı ‘Antiguan Racer’ takımıyla ‘Tasmanian Devil’ arasında yapıldı. 1-1 devam eden maç seri penaltılarla sona erdi ve kazanan ‘Tasmanian Devil’ takımı oldu. Brazilya milli takımının ve Real Madrid’in efsanevi futbolcusu, Dünya kupası şampiyonu ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nin üç kez galibi Roberto Carlos ‘Dostluk için Futbol’ organizasyonuyla ilgili görüşlerini şöyle anlattı: “Dostluk için Futbol programı, önemli bir görevi yerine getiriyor ve gençler arasında tüm dünya kültürlerinin eşitliğini teşvik ediyor. Eğer çocuklarımız arkadaş olmayı, bütün insanlara saygı göstermeyi ve farklılıkları unutmayı öğrenirseler, daha iyi bir gelecek inşa edebilirler.”

Haberin Devamı

Dünyanın en çok uluslu futbol dersi düzenlendi

ÇOCUKLAR UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇINI İZLEDİ

Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar hayatlarında ilk kez dev bir stadyumda futbol izleme deneyimine sahip oldu. Dünyanın dört bir yanından organizasyona katılan çocuklar ‘Dostluk için Futbol’ dünya şampiyonası kazananları için düzenlendiği ödül töreninden sonra Metropolitano Stadyumu’nda yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı seyretmeye gittiler.

BENZERSİZ BİR ORGANİZASYONDU

‘Dostluk için futbol’ organizasyonunun iki temel özelliği var: Biri 12 yaş grubu kız ve erkek çocukları bir araya getirmesi, ikincisi de nesli tükenen hayvanların isimlerini futbol takımlarına vermesi. Bu organizasyon sayesinde çocuklar büyük duyarlılıklar kazanıyor, futbolun dostluk içinde oynanabileceğini öğreniyor. Organizasyon yetkililerini tebrik ediyoruz, gerçekten çok etkili ve çok güzel bir organizasyondu.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok uluslu futbol dersi düzenlendi

Son bir haber: Organizasyon, gelecek yıl Türkiye’de yapılacak. Heyecan dorukta!

Yazarın Tüm Yazıları

DİĞER YAZARLARIMIZ

TÜM YAZARLARIMIZ