Çocuklar okusun diye gönüllerini ortaya koyuyorlar

Çocuklarına yatırım yapan bir ülke geleceğini kurtarır.

Haberin Devamı

Kuşkusuz ki, bir ülkenin geleceği çocuklarındadır. Çocuklarına yatırım yapan bir ülke geleceğini kurtarır. Bu nedenle çocuklarının hayallerini önemseyen, onları destekleyen kurum ve kuruluşlar da hayatı önemdedir. Bu amaç için çalışan vakıflardan biri olan Türk Eğitim Vakfı (TEV), Soma’da yitirdiğimiz madencilerimizin çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla ‘Soma Umut Fonu’ kurmuştu. Vakıf, uzun zamandır çocukların geleceğe umut vermesi için çalışıyor, çocukların eğitimini destekliyor.

Somalı çocuklar hepimizin çocuğu kuşkusuz. Onlar 13 Mayıs 2014 tarihindeki maden faciasında babalarını, ağabeylerini veya yakınlarını yitirdiler. Bu facia tüm ülkeyi derinden sarsmıştı. Ancak bir toplumun toparlanabilme becerisi, yara sarmaya ayırdığı zaman ve yüreklilikle ölçülebilir. Bu istekle Türk Eğitim Vakfı (TEV) da yaraları sarmak için zaman ve emek harcıyor. Somalı ailelerin çocukları vakfın desteğiyle okuyor, eğitim alıyor.

Haberin Devamı

Balıkesir’de bir ‘Çocuk Köyü’ var. Bu köy bu yıl Somalı çocukların buluşma noktası oldu. Köyde hem Somalı çocuklar hem de aileleri bir araya geldiler. Buluşmada, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın konuşması dikkat çekiciydi. Yırcalı çocuklara “2014 yılında sizlerle tanışmamızın üzerinden beş yıl geçti. Bu sürede kiminiz liseye, kiminiz üniversiteye başladı. Başarılarınızı büyük bir gurur ve mutlulukla takip ediyoruz. Hayata karşı daha güçlü durmanızı sağlamak için yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. Yani vakfın desteklediği çocuklardan bazıları üniversiteye bile başlamış. Ne kadar da gurur verici… Üstelik Yırcalı, çocukların eğitimine 5 yılda tam 5 milyon TL’nin üzerinde destek sağlandığını da açıkladı. Demek ki bizim toplumumuzun toparlanabilme ve yara sarma becerisi hâlâ çok yüksek. Ve güzel bir haberim daha var: Bu burs, çocukların eğitim hayatı boyunca devam edecek. Yani yüksek lisans ve doktora yapan çocuklar da burs almaya devam edecek.

Şu rakamlara da dikkat: 2018-2019 eğitim öğretim yılında; 12’si üniversite, 130’u ilköğretim ve lise öğrencisi olmak üzere toplam 142 Soma bursiyerine destek sağlanmış. 5 öğrenci ortaokuldan, 1 öğrenci liseden, 3 öğrenci üniversiteden mezun olmuş. 2019-2020 eğitim öğretim yılında ise 82’si kız, 58’i erkek öğrenci olmak üzere toplam 140 Soma bursiyeri bulunuyormuş. Demek ki, çocuklarımız yavaş yavaş hayata tutunmaya başlamış. Demek ki çocuklarımızın gelecekten umudu var. Umarım, onları çok daha iyi yerlerde görürüz. Onlara bu iyiliği yapan herkese, TEV’e, bağışçılara, onları destekleyen herkese gönülden teşekkür borçluyuz. Ne şanslıyız ki iyi yürekli insanlarımız var.

Haberin Devamı

Haydi çocuklar… Gelecek sizindir!

Yazarın Tüm Yazıları

DİĞER YAZARLARIMIZ

TÜM YAZARLARIMIZ