Q klavyeden kalbe giden yol

Aileler, çocuklarına teknoloji ve internet konusunda sınır koydukları kadar kendilerine de sınır koymalılar.

Haberin Devamı

Günümüzde aileler çocukların her türlü beslenme ve giyim ihtiyaçlarını karşılarken duygusal beslenmeyi atlıyor, büyüme evrelerinde sağlıklı cinsel eğitim vermiyorlar, çünkü onların da duygusal ihtiyaçlarından bihaberdi aileleri. Cinsellik mi? Hiç konuşulmazdı ki, ya yasaktı, ya günah, saklı gizli yapıldığı zaman tehlikesizdi. O nedenle tüm dünyada arama motorlarında hala en fazla tıklanan kelime: “SEKS” 

Q klavyeden kalbe giden yol

Bütün bu gerçekleri görmezden gelemeyiz, her şey aile de başlıyor. Ailelerin teknoloji konusunda bilgi sahibi olmaları lazım. Teknoloji okur yazarlığı kavramı var, bu ne demek ? Teknolojiden zarar görmeden, sadece ihtiyacın olan bilgiye erişebilme yeteneği. Çocuklarımıza internet başında sınırlar koymalıyız. İlkokul çağındaki çocuklarımızı sosyal medyadan uzak tutmalıyız. Orta okul çağındakilere sınırlı erişim sağlamalıyız. Mutlaka Aile Koruma programları olmalı. 18 yaşından küçüklerin seks sitelerine erişimleri bu kadar kolay olmamalı.

Haberin Devamı

Q klavyeden kalbe giden yol

Peki ya büyükler, tabii ki onlar da risk altındalar. İşte size bir örnek; 

39 yaşında 2 kız çocuk annesiyim, lise mezunuyum, eşim işi gereği hep geç gelir, ne çocukların ne de benim hiçbir şeyimle ilgilenmez, sağ olsun paramızı pulumuzu da eksik etmez, çocuklar okula gidince konu komşuyla dedikodu etmek yerine çocukların bilgisayarında okey oynamaya başladım, sonra oynadığım kişilerin isimlerini ve fotoğraflarını gördüm, her gün sözleşiyorduk ve aynı saatte karşılıklı oyun oynuyorduk.

Sonra içlerinden birisi benimle ilgilenmeye başladı, özel sohbet odasında görüşmeye başladık, haftalar içinde inanılmaz bir hızla aşık olmuştum, gece yarıları kalkıyor, yazışıyorduk, yetmemeye başladı, önce resimler gönderiyorduk birbirimize, sonra da kamera ile görüşmeye başladık, evde kimse yokken uzaktan kamera karşısında seks yaşamaya başladık, artık geri dönüşü yoktu, eşimin bana dokunmasına izin vermiyordum, her gün kavga etmeye başladık. 

Haberin Devamı

Q klavyeden kalbe giden yol

Geç yattığım için çocukların okul saati kalkamıyordum. Çok sigara içmeye başladım. Bir gece büyük kızım uyandı ve bani bilgisayar başında onunla görüşürken yakaladı, çok utandım, dünya başıma yıkıldı, babasına söylemesin diye bir sürü dil döktüm, “geçici “dedim, “sanal “dedim,” eğer söylersen babana , boşanırız” dedim. Kızım ikna oldu. Şimdi ayrılamıyorum, onu görmeden yapamıyorum, ayda 2- 3 kez bu şehre geliyor, bazen otelde buluşuyoruz, bu duygudan kurtulamıyorum, boşanma davası açmaya karar verdim, ama cesaret edemiyorum, kızlarım beni affetmiyor, internet aşkım kabusa dönüştü….
 [fotogaleri=2883,2680,3557,2055]

Yazarın Tüm Yazıları