Eşinizin sevgilisi olun, annesi değil!

O sizin çocuğunuz değil eşiniz! Bazen kadınlar eşlerine de anne gibi davranırlar. bu durum çiftler arasındaki iletişimi azaltır.

Haberin Devamı

Son zamanlarda eşinin eve geç gelmesinden şikayet eden danışanım; “Artık eşim bana eskisi gibi romantik davranmıyor, uzun saatler işte kalıyor. Sonra da eve gelip, yorgunum diyerek yastığını alıp başka odaya gidiyor. Anlamıyorum bu adam neden bu kadar değişti?” diye soruyordu.

Eşini dinlediğimiz zaman ise; “Doktor hanım, eşim anne olduktan sonra çok değişti. Evde sürekli eşofmanla dolaşıyor, yemek ve temizliğe takmış durumda. Sürekli beni kontrol ediyor. Öğlen yediğim yemekten, giydiğim kıyafete kadar bir çocukmuşum gibi müdahale ediyor. Oğlumuz doğduğundan beri üç kişi bir yatakta yatıyoruz. Bazen geceleri üzerimizi örtüyor. Boğulduğumu hissediyorum” diyordu.

EŞİNİZİ ÇOCUĞUNUZ GİBİ GÖRMEYİN

Eşinizin sevgilisi olun, annesi değil

Haberin Devamı

Bazen kadınlar anne rolüne öyle kaptırırlar ki kendilerini, eşlerine de tıpkı çocuklarına davrandıkları gibi davranırlar. Onu korur ve kollarlar, her istediklerini anında yapmaya çalışırlar. Aşırı derecede verici ve fedakar olurlar. Bunu kendilerince problem etmezler ama en küçük fırsatta da şikayet ederler. Başlangıçta bu ilgi ve alaka erkeklerin hoşuna gidiyor gibi görünse de bir süre sonra eşlerini, hayat arkadaşları, aşık oldukları kadın gibi değil de anneleri gibi görmeye başlarlar. Bu durum çiftin arasındaki sağlıklı iletişimi azalttığı gibi cinsel enerjiyi de azaltır.

KENDİNİZE BİR SORUN;

Eşinizin sevgilisi olun, annesi değil

• Eşinizin, yemek yeme, giyinme tarzı ve diğer konularında bir anne gibi üzerine düşüyor musunuz?
• Sürekli onu kontrol etme ihtiyacı duyuyor musunuz?
• Bir anne şefkatinde yaklaşıyor, koruyup kolluyor musunuz?
• Eşinizin adına, onun iyiliği için ama ondan da habersiz, çeşitli kararlar alıyor musunuz?
• Yatak odanızda çocuklarınızla uyuyor, eşinizi oturma odasında yatmaya mecbur bırakıyor musunuz?
Eğer cevabınız “Evet” ise hemen bu gün bir değişim kararı alın. Unutmayın ki onun bir annesi zaten var, ikinci bir anne sevgisine değil, hayatı paylaşacak, onu tutkuyla seven bir sevgiliye ihtiyacı var.

Yazarın Tüm Yazıları