Nuray Kentli Caner
Nuray Kentli Caner
Nuray Kentli Caner

Hoş geldin horrible threes!

Hep söylüyorum ebeveynlik arıza bir durum. Bu gelgitlerin durulması biraz zor gibi görünüyor. Sadece anne ve baba olarak bizim hızlıca duruma adapte olup yeni taktikler geliştirmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

Veee Deniz 3 yaşını bitirdi. Hayatındaki yeni yıla da “ben 4 yaşıma girdim” diyerek sıçrama yaptı. Konu komşu, eş dost ve aile ormanda güzel bir sonbahar günü geçirdik; yedik içtik, bolca çocukları eğlendirdik. Doğum yaptığım gün ile bugün arasındaki en büyük benzerlik salya sümük grip olmam ama her anne gibi büyük bir dirençle asli misyonuma odaklanarak ayakta kalmamdı. İnsanın çocuğu hariç hiçbir şey için yapmayacağı fedakarlıklar var.

Hoş geldin horrible threes

Çokça yorgun, mutluluk sarhoşu, biraz sınırları zorlanan ama hep gururlu bir anne olarak benim bu 3 yaş ile ilgili duygularım karışık. Son haftalarda en çok duyduğum sözler “Of anne, of yafu, şimdi istiyolum (ayak yere vurmalı), ben kendim.” Anladığım ve dinlediğim kadarıyla 3 yaş 2’den daha zormuş. 4’e geçince rahatlama bizi bekliyormuş (Umudumuz Zegabon). Geçen hafta tüm çalışan anneler gibi iş stresinin arasında ona nasıl güzel bir doğum günü hediye ederim peşinde koşarken kendisi tarafından iki kez ciddi anlamda paralandım. (Alınacak ders: Çocuğun tırnakları aynı kedi gibi ihmale gelmez). Bir ara evde bir aslan yavrusu beslediğimizi düşünmeye başladım. Engellendiği anda içindeki canavar (ama tatlı olmayanı) ortaya çıkan sevgili oğlumuz da, bu anne-oğul ilişkisinde benim gibi duygularını uçlarda yaşıyor. Bir saat “annecim seni çok seviyolum, ne kadar yumuşaksın, ne kadar da sevimlisin, çok güzel totuyosun” derken ikinci dakika bir bakmışım göz derimden parça almış.

Haberin Devamı

Hep söylüyorum ebeveynlik arıza bir durum. Bu gelgitlerin durulması biraz zor gibi görünüyor. Sadece anne ve baba olarak bizim hızlıca duruma adapte olup yeni taktikler geliştirmemiz gerekiyor. Bugüne kadar iyi ya da kötü işleyen taktiklerimizin sonu geldi sanıyorum. Neyse pozitif yönünden bakarsak ‘kişisel gelişim’ için yeni bir fırsat. Pozitif demişken şu meşhur kitap ‘Pozitif Disiplin’i tekrar okumakta da fayda var.

Haberin Devamı

Deniz, doğum günü sonrası dayıları ile birlikte oyuncak ve şeker denizinde bir gün daha geçirecek sonra okul ve hayata dönüş. Ben ise tabi ki işimin başındayım; malum annelere tatil, dinlenme yok. Gelsin vitaminler, ağrı kesiciler, burun spreyleri...