Nuray Kentli Caner
Nuray Kentli Caner
Nuray Kentli Caner

Bayram bayram hey!

Bayram kelimesinin çağrıştırdığı duygular hep olumlu olanlar.

Haberin Devamı

Bayram kelimesinin çağrıştırdığı duygular hep olumlu olanlar. İyi vakit geçiriyorsak, her şey yolundaysa “Bayram yaptık, oh bayram gibi, ya da hayat bayram olsa” deriz. Her ne kadar kentlerde çalışma hayatının yoğunluğu nedeniyle bayramlar “soluk alma, tazelenme” molasına dönüştüyse de iş yerinde her gün görmeyi kanıksadığınız insanlarla, sadece asansörde karşılaştığını komşularınızla, markette kıyma çeken amca ile “bayramlaşmak” havada bir “iyi dilekler bulutu” oluşturuyor gibi geliyor bana ve bu duyguyu seviyorum. İnancımız her ne olursa olsun birlikte ve barış içinde yaşamasını ümit ettiğim çocuklarımıza da aşılamamız gereken işte bu duygu.

Her şey aynı olsa da bayram günlerine atfettiğimiz bir iyimserlik var ve bence buna hepimizin çok ihtiyacı var. Belki de tüm dinlerde bu özel günlerin olmasının asıl nedeni de bu temel varoluşsal ihtiyaç. Hangi din olursa olsun tüm bayram kutlamalarının özü aynı: “Aileyi birleştiren, imkansızların hatırlandığı, çalışılma hayatına es verilen ve çocukların ön plan çıkarıldığı bir zaman”.

Haberin Devamı

Bayram ne demek? Bence bayram affetmek demek, çünkü affetmek hem sizi hem affedileni özgür kılan bir duygu. Bayram demek umutlanmak demek, çünkü bir sonraki bayrama azalmadan ulaşmayı dilerim hep. Bayram demek yemek, içmek, gezmek, dinlenmek demek ve bayram gerçekten tüm insanlığa gerek...

Hepinizin sevdiklerinizle ve/veya kendinizle huzurlu, keyifli bir bayram geçirmenizi diliyorum.