Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Yeni yıl

Sizi bilmem ama ben 2013’ü pek iyi geçirmedim. Kazalar, hastalıklar, ölümler, acılar, travmalar üst üste geldi.

Haberin Devamı

Sizi bilmem ama ben 2013’ü pek iyi geçirmedim. Kazalar, hastalıklar, ölümler, acılar, travmalar üst üste geldi. Her insanın yaşamında iyi ve kötü anları vardır ama üst üste bunlar yaşanınca insan yaşam yorgunu olup çıkıyor. Hayata bakışı değişiyor, heyecanı kalmıyor.

Yılın başında birkaç ay kendimle ilgili hastalıkları teşhis ve tedavi süreci beni yordu, ardından oğlumun geçirdiği kaza bizi perişan etti ve nihayet bu yıldan kurtuluyorum derken 13 Aralık’ta hayatımın en önemli insanlarından birini, babamı kaybettim.

Çevremdeki birçok kişi benim kadar olmasa da birçok travmayı, acıyı üst üste yaşamış, bu yılın bitmesini bekliyor.

Ben 2014’ü umutla, heyecanla karşılıyorum. Bütün yaşadıklarımı bir daha yaşamamak üzere, her türlü kötülüğün, acının geride kalması için dua ediyorum. Oldum olsa zaten 13’lü sayılardan hoşlanmam ama çift sayıları pek severim. 2014’ü işte bu nedenle daha bir coşkuyla karşılıyorum.

Haberin Devamı

Yeni yıla, her yıl yaptığım ritüellerle gireceğim. Bir yerlerde okumuştum, hoşuma gitmişti, onları yaparak giriyorum. Evdeysem, tam 12’de evin tüm ışıklarını ve musluklarını açıyorum. Kurtuluş’ta bir zamanlar oturmanın getirdiği öğretiyle olsa gerek, mutlaka bir tabak dışarı atıyorum. En yakınımdakilere her yıl kapı eşiğinde nar alıp kırmaları için veriyorum. Sonra o narı bir süre balkonumda bekletiyorum. Sizi bilmem ama bütün bunlar bana iyi geliyor. Bu ruh halimle de bunları yapmaya devam edeceğim. Gerçi bu yıla artık tek kalan annemin evinde tüm kardeşler, yeğenlerle birlikte gireceğiz ama eve gelir gelmez bunları tekrar edeceğim.

Bu yılki hedeflerimi tekrar bir gözden geçireceğim. Kilo vermek, kitap yazmak, yeni hobiler kazanmak, biraz kendim için zaman harcamak, uzun yürüyüşler yapmak, tatilleri doyasıya yaşamak, daha hoşgörülü olmak, daha fazla empati kurmak, kurallardan daha fazla sıyrılmak, biraz çatlak olmak, daha fazla kitap okumak, film seyretmek, seyahat etmek, sevdiklerime daha fazla zaman ayırmak yeni yılda yapmayı en çok istediğim şeyler.

Geçirdiği kaza nedeniyle oğlumun hayatta başarılarından çok sağlığının, mutluluğun daha önemli olduğu dersini çıkarmış biri olarak, artık onun kararlarına daha fazla saygı duyup, isteklerini gerçekleştirmesi için yolunu açacağım. 

Haberin Devamı

Ne kadarını başarabilirim bilemiyorum ama 2013 bütün bunları bir daha yaşayamayacağımı, hayatta en önemli şeyin sevdiklerim olduğunu acı yüzüyle gösterdi. Ne olursa olsun, hangi zorluklarla karşılaşırsam karşılaşayım, mutlaka bunların çoğunu gerçekleştireceğim.

Yol haritam da işten çok sevdiklerim, mutluluğum ve dostlarımla zaman geçirmek olacak. 

Hayatın insana ne zaman ne göstereceği belli olmuyor. Bunu art arda yaşayan biri olarak sizlere de önerim; önünüzdeki planlarda sevgiyi, dostluğu ve mutluluğu daha fazla serpiştirin. Ailenize daha fazla zaman ayırın. İşinizden çok yakınlarınızla ilgili planlar, sürprizler yapın. Kalp kırmayın, dostluklar kolay kolay elde edilmiyor, etrafınızdakileri kaybetmeyin.

Haberin Devamı

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum…