Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Yeni yıl beklentilerimiz

Dünyaya geldiğinde heyecanlı, bir o kadar da bir çocuk yetiştirme konusunda kaygılıydım. Öncesinde ne kadar prova yaptıysam her şeyin onunla yüz yüze geldiğimde farklı olduğunu gördüm. Kucağıma aldığımda, ona dokunduğumda önce dünyaya bakışım değişti.

Haberin Devamı

Dünyaya geldiğinde heyecanlı, bir o kadar da bir çocuk yetiştirme konusunda kaygılıydım. Öncesinde ne kadar prova yaptıysam her şeyin onunla yüz yüze geldiğimde farklı olduğunu gördüm. Kucağıma aldığımda, ona dokunduğumda önce dünyaya bakışım değişti. Onun hayatıma girmesiyle daha esnek, daha sabırlı, daha hoşgörülü oldum. Planlarım, gelecekle ilgili hayallerim oğlumun üzerine kuruluydu. Zaten ilk 5 yaş bütün evin düzeni ona göreydi. 

Şimdi 13 yaşında bir ergen irisi. Artık kucağıma sığmıyor, öpmek için ayaklarımın ucuna basmak da yetmiyor, ama gözümde hala ilk doğduğu kadar minik bir bebek. Belki garipseyeceksiniz ama hala "Onu iyi besleyebiliyor muyum, onu koruyabiliyor muyum?" kaygılarını taşıyorum. Onlara bu aralar "İyi bir eğitim verebiliyor muyum?" da eklendi.

Haberin Devamı

Yaşamının neredeyse çeyrek asırını benim gibi eğitimin içinde geçiren, okulları ve sistemleri iyi bilen bir anne olarak bu kaygıyı yaşıyorsam diğer anneleri hiç düşenemiyorum. Yanlış anlamayın iyi eğitimdeki kaygım ona uygun olanı verip, verememekle ilgili.

Ne kadar sektörün içinde olursanız olun, okulları ne kadar tanıyor olursanız olun bu konuda sezgileriniz size yardımcı oluyor. Oğlum büyüdükçe bu konuda ne kadar doğru yapıp, yapmadığımı göreceğim. Ama gerçek şu ki şu anda okulundan da yaşamından da çok mutlu.

Ne yarış atı gibi sınavlara hazırlanıyor, ne de stres altında koşturuyor. Evet, çevresindeki akranlarından etkilenerek zaman zaman sınav kaygısı yaşıyor. En iyisi olmak için yarışıyor. Bütün bunları da kendi isteği ve tercihi ile yapıyor.

2012’ye saatler kala işte ben bu düşünceleri taşıyor, bunları sorguluyorum. Eminim birçok anne ve babanın yeni yılda hayallerinin büyük kısmını çocuklarıyla ilgilidir. Kimi çocuğunun iyi bir okulu kazanmasını, kimi notlarının düzelmesini, kimi diplomasını görme hayali kurar.

2012 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2011 yılının tüm olumsuzluklarını bize unutturabilsin. Öncelikle çocuklarınızla ilgili hayallerinizin gerçekleşmesi, sağlıklı ve mutlu olma dilekleriyle iyi yıllar.