Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Tatildeyiz

Baba oğul tatilden döndü. Biraz didişip, birbirleriyle biraz yakınlaşıp, biraz da tartışarak eve geldiler. Birbirlerini bana çekiştirmeyi ihmal etmediler.

Haberin Devamı

Baba oğul tatilden döndü. Biraz didişip, birbirleriyle biraz yakınlaşıp, biraz da tartışarak eve geldiler. Birbirlerini bana çekiştirmeyi ihmal etmediler. Şikayet de ettiler, komikliklerini de anlattılar. Herkese tavsiye ediyorum, baba-oğul, anne-kız mutlaka tatile çıkmalı. Bilin ki, tatile gitmeyen taraf hem rahat ediyor, hem de döndüklerinde eğlenceli hikayeler dinliyor. Bizde de öyle oldu.

Sonrasında pek eğlendik. Anlattırken de onlar da keyifliydi. Ama ailece çıkmak en güzeli. Zorunlu eğitim sistemi, sınavlar, ardından tercihler derken haftanın neredeyse 7 günü çalışan benim gözlerimin içine bakan eşim ve oğlumu sonunda kıramadım, gece gündüz çalışarak sonunda tatil için yola çıktık. Birlikte tatile çıkarken çocuğunuzun her sene farklılaştığına tanıklık edeceksiniz. Bu yıl valizini neredeyse kendisi hazırladı, gerekli malzemeleri ayarladı ve bu sorumluluğu aldı. Havaalanında salona gidiş saatlerini, uçağa gidişin takibini hep ona bıraktık. Doğrusu bu sorumluluğu almada da pek keyif aldı ve sonuna kadar da görevini başarıyla tamamladı.

Haberin Devamı

Otele geldiğimizde tek başına takılmayı tercih etti. Eskisi gibi dip dibe bir tatilden yana değildi. Hobileri de, zevkleri de değişmişti. Ergen irisi topluca hareket etmektense yalnız başına kararlar almayı, dilediğini yiyip, sahilde elinde kitapla keyif yapmayı daha fazla tercih eder olmuştu. Doğrusu bu da bizim işimize geliyordu. Bugüne kadar tüm yaz tatillerinde uyku saatinde odaya kapanıp, balkonda etrafı seyrederken, tüm aktivitelere birlikte katılıp, uykusu geldiğinde rahatlıkla anahtarı eline verip, odasına gönül rahatlığıyla gönderebildik.

Sabahları biz yürüyüş yapıp, onu rahatlıkla odada bıraktık. Geçmişte böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyor, kalkana kadar bekliyor, birlikte hareket ediyorduk. Şimdi o da rahat, biz de rahatız. Eskiden etrafta birlikte oyun oynayacağı küçük çocuk arar, onunla aynı saatte buluşmak için ne planlar yapardık. Şimdi onlar da geride kaldı.

Ne olursa olsun çocuğunuzun büyüdüğünü görmek keyifli. Tatil daha da keyifli.