Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Disneyland Turu

Her çocuk Disneyland’ı tatmalı diyorum başka bir şey demiyorum. Geçtiğimiz hafta sonu iş gezisi için Paris’e gittim. Gezinin bir parçası da Disneyland’da geçiyordu. İnanılmazdı.

Haberin Devamı

Her çocuk Disneyland’ı tatmalı diyorum başka bir şey demiyorum. Geçtiğimiz hafta sonu iş gezisi için Paris’e gittim. Gezinin bir parçası da Disneyland’da geçiyordu. İnanılmazdı. Her yerde masal kahramanları dolaşıyor, sizi içine çekiyordu.

Mekanlar, oteller çocuk kaynıyordu. Her şey çocuklar içindi. Bu yaşta ben bu cazibeye kapıldıktan sonra çocukları düşünemiyorum artık. Zaten her gidilen yerde, her yeni bir mekanda çocuklar sevinç çığlıkları atıyordu. Gördüğüm o ki, Disneyland’da egemenlik çocuklarda idi. Aileler onların peşinde sadece görevlerini iç huzurla yerine getiren mutlu ve yorgun kişilerden ibaretti.

Disneyland, Mickey Mouse’nin yaratıcısı Walt Disney’den dünyanın tüm büyük ve küçük çocuklarına armağan ettiği harika bir masal diyarı. Paris’e yaklaşık 50 dakika uzaklıkta. Tavsiyem Disneyland içindeki otellerden birinde konaklamanız. Çünkü, bu oteller çocuklara göre ayarlanmış durumda. Dikkat ettim balkonlar ve camlarda hep güvenlik önlemleri var. Otel dizaynları ise müthiş.

Haberin Devamı

Zaten Disneyland alanı içine girdiğinizde kendinizi bir masal dünyasında hissediyorsunuz. Her tarafta kahramanlar çocuklarla kameralara poz veriyor, kahramanların kıyafetleriyle caka satan minikler etrafta kendini gösteriyor.

Çocuklar Kadar Büyükler de Kendini Kaybediyor

Çizgi filmlerde izlediğimiz o sevimli dünyanın içersinde biz büyükler de kendimizi kaybettik. Hiçbir yerde bu kadar mutlu ve gülen çocuk görmemiştim. Doğrusu burada tüm çocukların yüzünde şaşkınlık, sevinç çığlıkları ve mutlulukları vardı.

Bizim birlikte gittiğimiz çocuk grubu da bütün gün kocaman parkın altını üstüne getirip, kollarını kaldıramayacak durumda olmalarına rağmen hallerini görmenizi isterdim.

Yine de gözleri hangi alanda, nereye gitsek diye yalvarıyordu adeta.

İki gün boyunca geziye doyamadılar, saatlerce birbirlerine sanki arkadaşı görmemiş gibi tekrar tekrar heyecanla anlatmaya devam ettiler.

Demem o ki, hani tatil geliyor, ne yapacağız diye düşünüyorsanız biraz da bütçeniz uygunsa kendinizi bu dünyanın içine atın. Fazla kalmanıza gerek yok bence 3 gün yeter.

Haberin Devamı

Bence her çocuk ve kendini çocuk hisseden büyük burayı tatmalı.

Eğlence, çocukluk, değişiklik iyi vakit geçirmek isterseniz uğrayın derim.