Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Çalışan anneleri kim düşünecek?

Çalışan ailelerin imdadına yetişen Etütlü-Beslenmeli Okullar sessiz sedasız kapatılmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

Çalışan ailelerin imdadına yetişen Etütlü-Beslenmeli Okullar sessiz sedasız kapatılmaya çalışılıyor. Ön kayıt başvuruları 15 Haziran, kura tarihi de 20 Haziran olan İstanbul’daki 19 okul için özellikle çalışan anneler bankalara ücretleri yatırdı, belgeleri topladı, ön kayıtları da yaptıktan sonra kura gününü beklemeye başladı. Ancak, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü kuraların iptal edildiğini açıkladı.

Bu okullar özellikle geç saatlere kadar çalışan ve evde çocuğu karşılayamayacak annelerin imdadına yetişen kurumlardı. Bu okulların en önemli özelliği bütün gün eğitim yapmalarıydı. Ayrıca ödevler bile okulda yapılıyordu. Ama yeni sistemden bu okullar da payını aldı anlaşılan ki yeni alımlar durduruldu.

Veliler Perşembe günü İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tepkileri dile getirdi getirmesine ama bu yazı yazılana kadar pek sonuç alınamadı. İstanbul gibi büyük bir şehirde çalışan annelerin imdadına yetişen bu okulların sayısı arttırılacağına kapısına kilit vurulması hangi akla uygun ben doğrusu anlamakta zorlanıyorum.

Haberin Devamı

Hemen her ilçede birkaç tane olması gereken, ailelerin imdadına yetişen, üstelik başarılı eğitim de veren bu okulların sayısı neden arttırılmıyor da onlardan vazgeçiliyor bir yetkili bunu anlatmıyor.

Tamam yeni sisteme apar topar geçildi, alt yapılar düşünülmedi ama bunun sonucunda sayıları 20 bini bulan çocuklar mı zor durumda bırakılacak?

Çocuğu bu okulların kurasında çıkmadığı için işlerinden vazgeçen, akşamları karşılayacak birileri olmadığı için işe başlamayan annelerin şimdi bütün kapılar yüzüne kapatıldı. Gelecekte çocuğumu büyütüp çalışırım umudu artık onlar için de bitti.

Bu arada İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulları’nın statüsünün değiştirilidğini ve bu okulların adrese dayalı kayıt sistemiyle öğrenci alacağını açıkladı. Yıldız, okulların mevcut öğretim sisteminde bir değişiklik olmayacağını, 2,3 4 ile 6,7 ve 8.sınıflarda okuyacak olan çocukların eğitimlerinin aynen sürdürüleceğini anlattı. Ama bu okulların sayısının arttırılacağı yerde, neden onlardan vazgeçildiğinin cevabını vermedi.