Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Boşanma gurusu

Amerika’nın anne ve babası ayrı olan çocuklara destek veren önemli uzmanlarından Dr. JoAnne Pedro-Caroll 23-24 Şubat’ta ebeveyn ve uzmanlara seminerler verecek.

Haberin Devamı

Nereden çıktı bu demeyin, pek sevimli bir konu değil. Şu anda şahane bir yuvanız, mutlu bir evliliğiniz olabilir. Ama bir süre sonra her şey tepetaklak olabilir. Bir anda yaşanabileceği gibi, uzun süre kafanızda olan ayrılık kararını gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Eşinizle bu konuyu halletmek sancılı da olabilir, kolay da atlatabilirsiniz. Ama ya çocuk varsa! İşte durum değişir. Hani annelerimizin bir zamanlar film repliklerine konu olan “saçımı süpürge ettim” sözünün altında kimi zaman çocuklar yatar. Yani çocuklar için evlilikler yürür, çok şeye katlanılır. Ama ya şimdi! Pek öyle değil. Artık sevgi bitmişse, sadakatte sorun yaşanmışsa, paylaşım azalmışsa, çiftler ayrılabiliyor. Artık sorunlu evliliklerde çocuk büyütme ayıplanıyor. İşte ne olur ne olmaz diye önemli bir boşanma gurusu İstanbul’a geliyor. Ben kendileriyle önümüzdeki hafta uzun bir söyleşi yapıyor olacağım. Ama size de duyurayım istedim. Yanlış anlamayın.

Haberin Devamı

Amerika’nın anne ve babası ayrı olan çocuklara destek veren önemli uzmanlarından Dr. JoAnne Pedro-Caroll 23-24 Şubat’ta ebeveyn ve uzmanlara seminerler verecek.

Caroll bu seminerlerde neler mi anlatacak?

Boşanmaya karar verdiniz ve eşinizle bu konuda anlaştınız. Ama bunu çocuğunuza nasıl ve ne zaman söyleyeceksiniz? Birlikte mi ayrı ayrı mı söylemek doğru? İşte bunların cevabını almak istiyorsanız, hafta sonu birkaç saatinizi ayırın derim.

Bu ardada anne babası boşanmış ya da ayrı olan çocuğun esnekliğini, dayanıklılığını arttırmak ve boşanma sürecinde zarar görmesini engellemek için neler yapılabileceği konusunda ipuçları da alabilirsiniz.

Caroll, boşanmanın çocuklar üzerindeki etkilerini de son araştırmalara göre aktaracak. Yaşlara göre boşanmanın çocuklar üzerindeki etkilerini ayrıntılı olarak irdeleyecek olan Caroll, 5-15 yaş arasında çocukların bu süreçten en az zararla nasıl çıkacağı konusunda ipuçları verecek.

İzlemek isteyenler Cihangir Yoga İstinye’ye saat 10.00-12.00 arası uğrayabilirler. Kitabını okumak isteyenler de Doğan Kitap’dan “Önce Çocuklar”a göz atabilirler..