Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Baba oğul tatilde

Babası baktı ona, mahsun ve boynu bükük olduğunu gördü, hemen bir tatil planı yaptı. Baba oğul tatile çıkıyorlar. Hem ergenliğin verdiği gerginlikle çatışma yaşayan bu muhteşem ikili aralarındaki ilişkiyi güçlendirecek, hem de dinlenmenin fırsatını yaşaya

Haberin Devamı

Bizim ergen irisi, çalışan annenin çocuğu olma sendromunu yaşıyor bu aralar. Bütün arkadaşları tatilde. Okulların kapanmasından sonra bir iki hafta arkadaşları ile idare etti. Onlarla güzel güzel planlar yaptı. Sabırla da her yaz olduğu gibi bu yaz da beni bekledi. Ama gazeteci anne çocuğu olmanın her yaz olduğu gibi bu yaz da acısını çekiyor. Çünkü ancak yaz sonuna doğru tatil yaptığım için o da bu sıcaklarda evde oturuyor. Her ne kadar yazı iple çekip bütün elektronik aletlerle oynamayı hayal ettiyse de şimdi onlardan da bıktı. Birlikte çıkacağımız tatili iple çekiyor.

Babası baktı ona, mahsun ve boynu bükük olduğunu gördü, hemen bir tatil planı yaptı. Baba oğul tatile çıkıyorlar. Hem ergenliğin verdiği gerginlikle çatışma yaşayan bu muhteşem ikili aralarındaki ilişkiyi güçlendirecek, hem de dinlenmenin fırsatını yaşayacak. Ben de bu yoğun dönemde evde kimse olmamasının keyfini yaşayacağım. Ne kadar çalışırsanız çalışın malum evde annesiniz, eşsiniz. Yapmanız gereken işler var. Hiç değilse günlük işlerden kurtulacağım. Yaz akşamları benim olacak.

Haberin Devamı

Beş gün ben yaz bekarı, onlar baba oğul sahil canavarı olarak keyif yapacaklar. Daha önce de birlikte seyahat ettiler. Ama etrafında onlarca kişi vardı. Şimdi ilk kez baş başa olacaklar. Doğrusu sonucu merakla bekliyorum.

Tatil planları müthiş. Valizler hazır vaziyette bekliyor. Şimdiden yazılı olmayan kurallar konuldu bile. Erken kalkma konusunda anne dırdırı olmayacak, erkek erkeğe anlaşabilecekler mi bilemiyorum. Sonucu merakla bekliyorum.