Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Anaokulunda Yakın Okulu Tercih Edin

Malum okul seçme zamanı ya. Soran sorana. En iyi okul neresi, neye göre tercih yapmalıyım?Öncelikle bence seçeceğiniz okul özellikle de anaokulu ise hiç düşünmeyin en yakın okulu tercih edin. Neden mi?

Haberin Devamı

Malum okul seçme zamanı ya. Soran sorana. En iyi okul neresi, neye göre tercih yapmalıyım?

Öncelikle bence seçeceğiniz okul özellikle de anaokulu ise hiç düşünmeyin en yakın okulu tercih edin. Neden mi?

Bu gibi durumlarda aklıma hep kötü şeyler gelir. Herhangi bir felaket anında çocuğuma nasıl ulaşırım, korkusundan olsa gerek okurlarıma, yakınlarıma hep yakın okulu tavsiye ediyorum.

Benim oğlum 1999 doğumlu. Yani büyük İstanbul depremi olduğunda 17 günlüktü. Ülkemiz de deprem şehri. Ne olur olmaz çocuğum bana yakın olsun diye hep evimin kenarında, köşesindeki kurumları tercih ettim.

Size tavsiyem evde eşlerden biri evdeyse evinize yakın bir okula çocuğunuzu yazdırın. Anne babanızın sağlığı yerindeyse, dinç ve dinamikse onlara da okul yakın olabilir.

Haberin Devamı

Bütün bunlara şartlarınız uymuyorsa o zaman hiç düşünmeden mutlaka işyerinize yakın bir kurumun kapısını çalın. Çünkü, ne olur olmaz.

Siz tedbiri önceden alın. Çocuğa yakın olun. Çocuk bu, hastalanabilir, ateşi çıkabilir, düşebilir, yangın çıkabilir, deprem olabilir. Felaket tellallığı yapmıyorum ama bu gibi durumlarda her şeyin kötüsünü düşünmek lazım.

Eve Değilse de İşinize Yakın Olsun

Tekrar ediyorum evde bir yakınınız yoksa, çocuğunuza hemen ulaşabilmeniz için işinize yakın bir okul tercih edin, içiniz rahat olsun.

İkinci derece yakınları boş verin. Çünkü, herkes o anda önceliği kendine ve ailesine verir. Kim ne derse desin, siz tedbirinizi alın.

Bütün bunlardan sonra okulun bahçesine, kıyısına köşesine, eğitimine, öğretmenine bakın.

Önemli bir soru da da kurum çatısı altında mı olsun, yoksa müstakil mi olsun?

Bana göre kurum çatısı altındakiler daha iyi. Ama, bu değişebilir. Yılların eğitimcisidir, müstakil binada güven kazanmıştır, hijyeni tamamdır, iyi öğretmenlerle çalışır sözüm yok. Geçmişte zaman zaman bu konuda sıkıntılar yaşandığı için biliyorum siz yine de araştırın, kurumun güvenirliliğini, sistemini inceleyin.

3 Yaştan İtibaren Artık Anaokuluna Verin

Bana sorarsanız devamı olan yani ilköğretimi, lisesi olan kurumlar daha iyiymiş gibi geliyor. Ama tekrar ediyorum, öyle örnekler biliyorum ki, bunların hepsini ezer geçer. Öylesine özenle kurulmuş, titizlikle sistem oturtulmuştur ki bunlar için hiç düşünmenize gerek kalmaz.

Haberin Devamı

Ailelerin kafasını kurcalayan en önemli sorunlardan biri de tam gün mü, yarım gün mü?
Bu konuda farklı görüşler var. Ama, ben başlamışsa tam gün olmasından yanayım. Yani okulu lay lay lom olarak çocuk görmemeli. Saatiyle gelmeli, saatiyle çıkmalı, bir disiplini olmalı. Ama ilk başlangıçta belki daha esnek bir yapı olabilir. Bunu en iyi çocuğun durumu ve hazır olup olmadığı belirler. Buna karar verecek kişiler de öğretmenlerdir. Bir öngörüşme ve sohbet sırasında çocuğun hazır olup olmadığı zaten belli olur.

Yaşa gelince bu da tartışmalı. Ama, bence 3 yaşından itibaren çocuğu akranlarıyla bir sistem içinde eğitim alması onun gelişimi için çok faydalı...