Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Ana-Babalık Sanatı

Çocukların annelerine ve babalarına güvenmeleri sonsuza dek geçerli olması gereken bir hedeftir. % 100 gereklidir bu... O güven yoksa gelecek de yok demektir. Eğer bir 'Çocuk Anayasa'sı yazılsaydı, birinci maddenin anne babaya güvenme hakkına ayrılması ge

Haberin Devamı

Elimde harika bir kitap var. Adı “Ana-Babalık Sanatı”. Yazarı Tom Sturges. Kitap “Oğullarım Thomas ve Sam’e… Hayatımdaki en mutluluk ve gurur verici şey, sizin babanız olmak… Bunun ne inanılmaz bir duygu olduğunu ancak siz kendiniz baba olduğunuzda anlayabileceksiniz ve bir canlıyı nasıl bu kadar sevebileceğinize şaşıracaksınız” diye başlıyor.

“Ehliyet almak anne ya da baba olmaktan daha zor” diyen Tom Sturges, “O güne kadar başkalarının çocuklarıyla vakit geçirmiştim, ama bir çocuktan %100 sorumlu olmak bambaşka bir şey. Kucağımda tuttuğum yabancıya sevgiyle bakarken, onu nasıl yetiştireceğimi hiç ama hiç bilmediğimi fark ettim” cümlesi aslında anne babalığı ilk kez tadanların duygularına tercüman oluyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları tarafından çıkan kitaba gelin birlikte göz atalım:

Ömür boyu geçerli sözler verin ve tutun

Çocukların annelerine ve babalarına güvenmeleri sonsuza dek geçerli olması gereken bir hedeftir. % 100 gereklidir bu... O güven yoksa gelecek de yok demektir. Eğer bir "Çocuk Anayasa"sı yazılsaydı, birinci maddenin anne babaya güvenme hakkına ayrılması gerekirdi.

Haberin Devamı

Çocukların ak günde de, kara günde de anne baba desteğine sahip olduklarına inanmaya ihtiyaçları var. Denedikleri her yolu onaylamasalar da anne babalarının kendilerine omuz vereceğini bilmek isterler. Bu durum ne kadar kötü, ters ya da üzücü olursa olsun, anne babaları tarafından kollanacaklarına güvenebilmeleri şarttır onlar için.

Çocuklarınıza her zaman doğruyu söyleyin. Ömür boyu geçerli sözler vererek bağlayın kendinizi, sonra o sözleri tutun.

Ömür boyu geçerli verdiğim sözler şunlar:

1) Ona hiç vurmayacağım
2) Ona hiç bağırmayacağım
3) Onu hiç korkutmayacağım
4) Onu arkadaşlarının yanında hiç utandırmayacağım

DEVAM EDECEK...