Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

4+4+4 bilmediklerinizi sorun

Daha önce de defalarca yazdım, ama yazmaya devam edeceğim. Çünkü; 5,5 yaşında okula başlama konusunda tartışmalardan ve verilen cevaplardan tatmin olmayanlardanım.

Haberin Devamı

Daha önce de defalarca yazdım, ama yazmaya devam edeceğim. Çünkü; 5,5 yaşında okula başlama konusunda tartışmalardan ve verilen cevaplardan tatmin olmayanlardanım. Bu konu tartışıldığı andan itibaren her yazımda gündeme getirmeye çalıştım. Uzmanlara, STK’lara, eğitimcilere ve annelere sordum. Sık sık Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısını çaldım. Verilenlerle yetinmeyince daha fazla soru sordum, cevapları bazen saatlerce, günlerce bekledim. Aldığım her cevabı da mümkün oldukça yazılarıma ekledim. Çünkü, benim gibi anneler de, öğretmenler de bu konuda yeterince bilgiye sahip değildi. Doğrusu Bakanlık da apar topar geçtiği için yasayı da geçirip, sonrasında detayları oturttuğu için çok fazla planlı programlı değildi.

Yüzlerce soru gönderdim, göndermeye devam ediyorum, edeceğim de.

Haberin Devamı

İşte bu nedenle Hürriyet Dünyası’nda 4+4+4 ile ilgili yazı dizisi başlattık. Bu konuda Bakanlıkla işbirliği yaptık. Çünkü, bilinmeyenlerini cevabını verecek tek yer orasıydı. Onlar da bizi anlayışla karşıladı ve bir komisyon oluşturdular.

Bu konu en çok siz anneleri ilgilendiriyor. Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun sistemden etkilenecek. İster okul öncesi yaşta, ister okul çağında mutlaka bir yerde sistemin artı ve eksileri ile karşılaşacak.

İşte o nedenle kafanızdaki soruları lütfen bize sorun. Biz de bu soruları Bakanlığa iletelim. Onlardan aldığımız cevabı sizlerle paylaşalım.

Yaş konusunda binlerce soru geliyor. Öncelikle bu konuda Bakanlık kararlı. Yani 66 ayını dolduran her çocuğun okula başlamasından yana. Başlamasını istemiyorsanız mutlaka bunu belgelendirmeniz gerekiyor. En çok sorulan sorulardan biri de ortaokulların açılıp açılmayacağı yönünde. Bu konuda Bakanlığın yanıtı da net. Kesinlikle imam hatipler dışında diğer okulların orta bölümleri açılmayacak.

Bu ve buna benzer soruların cevapları artık Hürriyet Dünyası’nda yer alacak. Her gün onlarca sorunun yanıtını bulacaksınız.

Sorularınız olursa hurriyet.com.tr/sorusor veya hurriyetegitim.com/sorusor’a iletebilirsiniz.

Sorularınızı bekliyoruz...