Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Takı tasarımında yaratıcılık ve doğallık arayanlar buraya!

Her koleksiyonlarına hayran kaldığım, kendi tarzımla özdeşleştirdiğim favori üç tasarım markam var.

Haberin Devamı

Takı tasarımında bir sürü Türk ve yabancı marka, birçok farklı model bulmak mümkün fakat herkes kendi tarzına göre bu çeşitlilikte elemeler yapıyor. Benim de özellikle her koleksiyonlarına hayran kaldığım, kendi tarzımla özdeşleştirdiğim favori üç tasarım markam var.

Eğer siz de abartıdan uzak ama bir o kadar dikkat çekici, malzemesi ve işçiliğiyle kaliteyi vurgulayan, doğadan-mimariden ilham alan, hem eskiyi hem yeniyi sentezleyen, antikanın değerini bilen, yaratıcı, çok uzun yıllar kullanabileceğiniz ve nesilden nesle aktarabileceğiniz takıları beğeniyorsanız sizin için üç önerim olacak.

DER-LIEBLING

Takı tasarımında yaratıcılık ve doğallık arayanlar buraya

Haberin Devamı

Der-liebling markasıyla bir gün Souq Karaköy’de gezerken tanıştım. Yaratıcısı Banu’nun pozitif enerjisi ve zevki ilgimi çekti, takibe almaya başladım derken atölyesinden çıkmaz oldum. Şu sıralar ise eşimle benim için harika alyans tasarımı hazırlıyor. Takı tasarımındaki sadelik, kullandığı malzemeler, taşlar ve renkler oldukça ilgimi çekiyor. Elimden gelse tüm ürünlerini toplayabilirim  Der-liebling’in takı tasarımı dışında daha önce Karaköy’de şimdi ise Galata’da yer alan yeni yerindeki dekorasyon da ayrı bir ilgimi çekiyor. Takı tasarımı ve dekorasyon konusunda aynı kafada olmamız belki de beni bu markaya daha da yakınlaştırdı ama siz de hala keşfetmediyseniz en kısa zamanda, özellikle atölyesine giderek incelemenizi öneririm.

YUKA

Takı tasarımında yaratıcılık ve doğallık arayanlar buraya

Yuka tasarımlarıyla da ilk defa Çukurcuma’da sık gittiğim kafe Müz’de karşılaştım. Adeta bitkilerle çepeçevre sarılmış Müz’de, Yuka tasarımlarının olması da ayrı bir anlamlı çünkü “Yuka” Uzak Doğu kültüründe bir kız ismi ve aynı zamanda bir bitki adıymış. Güliz Hanım, altın serisinin yanı sıra ağırlıklı olarak bronz, pirinç ve gümüşten; ipler ve dokuma tekniklerinden; doğadan, mimariden ve kendi deneyimlerinden yola çıkan tasarımlar üretiyor. Yuka ürünlerini inceledikten sonra ondan vazgeçemeyeceğinizi garanti ederim.

Haberin Devamı

GÖZDE ATLI

Takı tasarımında yaratıcılık ve doğallık arayanlar buraya

Eski zaman ruhunu ince detaylar ve işçiliğiyle bize yansıtan Gözde Atlı tasarımları, oldukça dikkat çekici oluyor. Eski zamandan ilham alarak tasarımlarını kendi tarzıyla yorumlayan Gözde Atlı, özellikle vintage tutkunlarının favorilerinden. Kalite, zarafet ve detay arayanlar için bu tasarımlar bir harika!