Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Renk Şifreni çöz, kendi imajını kendin yarat!

Gardırobunuz en sevdiğiniz renklerle mi yoksa size en yakışan renklerle mi dolu? Profesyonel anlamda kendi renginizin ne olduğunu merak ediyor musunuz?

Haberin Devamı

Sizin, kendinize yakıştırdığınız renkler acaba ne kadar doğru? Gardırobunuz en sevdiğiniz renklerle mi yoksa size en yakışan renklerle mi dolu? Profesyonel anlamda kendi renginizin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Evet, dediğinizi duyar gibiyim! O zaman gelin, bireysel stil ve renk şifresi danışmanlığı yapan Zeynep Tarhan Muslu’dan doğru renk analizi konusunda ayrıntıları öğrenelim.

Geçen gün ofisine giderek bireysel Renk Şifremi öğrendiğim Zeynep Tarhan Muslu’dan, doğru rengimi öğrendim ve hayatımın sonuna kadar uygulayabileceğim bilgiler aldım. Hem de keyifli bir seans eşliğinde :) Renk Şifresi'nin sadece giyim konusunda işinize yarayacağını düşünmeyin; doğru saç rengini bulmak, doğru makyajı uygulamak gibi daha birçok alanda da size yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Renk Şifreni çöz, kendi imajını kendin yarat

Öncelikle Renk Şifresi’ne olan merakın nasıl başladı? Moda editörlüğü yaparken mi buna ihtiyaç duydun?

Renklere olan ilgim kendimi bildim bileli var. Tasarımcı bir anne babanın kızı olmak renklerle çok fazla iç içe büyümemi sağladı. Kişilere yakışan ve yakışmayan renkler, çocukluğumdan beri gözüme fazlasıyla takılırdı. Moda editörlüğü yaptığım yıllarda paralel olarak stil danışmanlığı da yapıyordum. Kişilere zamansız ve stil danışmanlığına sürekli ihtiyaç duymayacakları bir eğitim ve danışmanlık vermek istedim, böylece Renk Şifresi doğdu.

Türkiye’de Renk Şifresi’ne olan merak nasıl sence?

İlgi çok yüksek. Açıkçası bu işe başlarken bu kadar yoğun bir ilgiyle karşılaşacağımı tahmin etmemiştim. Türkiye’nin birçok şehrinden sadece Renk Şifresi için kalkıp gelen çokça danışanım oluyor. Bu da beni çok mutlu ediyor.

“DOĞRU RENKLERLE ALGINIZI, ENERJİNİZİ VE GÜZELLİĞİNİZİ YÜKSELTEBİLİRSİNİZ”

Kişisel renk şifresi nedir ve bunu öğrenmek hangi konularda işimize yarar?

Her bireyin doğuştan gelen ve hayat boyu hiç değişmeyen kişisel bir renk ayarı vardır. Bu renk ayarı birçok farklı renk parametresi içerir. Bu parametreleri keşfedip kişinin bu ayarlara uygun giyinmesi çok önemli. Yanlış renkler kişinin imajını tıpkı cızırtılı bir telefon hattı gibi bloke eder. Yüze çok yanlış ışınımlar eklediğinden kişiyi; yorgun, hasta ve mutsuz gösterir. Fakat maalesef birçok kişi doğru renklerle algısını, enerji seviyesini ve güzelliğini kat kat yükseltebilecekken, yanlış renklerle kendilerini mahvediyor.

Haberin Devamı

Renk Şifresi’ne uygun doğru rengin etkileri neler?

Renk Şifresi’ne uygun giyinmek, renk estetiksiz estetik yapar. Kişinin olabileceği en güzel haliyle görünmesini sağlar. Tabii ki tek etkisi yüze değil aynı zamanda ince ve uzun da gösteriyor doğru renkler. Ayrıca çok daha doğru ve tutarlı bir imaj çizmenizi sağlıyor, vermek istediğiniz etkiye göre farklı renk çarpışmaları yapabiliyorsunuz seans sonrasında.

Renk Şifresi’nde kaç renk grubu var? Bunu biraz anlatır mısın? Renk Şifresi çözülürken nelerden yararlanıyorsun?

Renk Şifresi’nde 13 farklı renk grubu var. Farklı parametrelere göre şekilleniyor bu gruplar. Renk Şifresi çözülürken tamamen makyajsız olarak direkt olmayan gün ışığında ve bir ayna önünde çalışıyoruz. Renk Şifresi seanslarını ben kişiye özel bir renk eğitimi olarak görüyorum. Ayna önünde renklerle çalışırken gözlem ve bilgi beraber olduğundan tüm kişisel renk kullanımı bilgisi iyice oturuyor.

Haberin Devamı

İnsanları neler bekliyor sana geldiklerinde?

İnsanlar bana iki şekilde geliyor. İlki renk kalabalığından artık sıkılıp sadece kendine yakışan renkleri bulup hayatını sadeleştirmek isteyenler, ikinci grup ise çok az renk kullanıp renk alternatifleri arayışında olanlar.

Renk Şifreni çöz, kendi imajını kendin yarat

“ALIŞVERİŞE DAHA AZ ZAMAN VE DAHA AZ PARA HARCAYABİLİRSİNİZ”

Kişisel Renk Şifresi konusunda danışmanlık veriyorsun bu sayede aslında alışverişi de daha keyifli hale getiriyorsun ve bütçeyi daha verimli kullanmayı öğretiyorsun. Bu da diğer bir boyutu değil mi?

Alışveriş daha keyifli hale geliyor. Kişi kendini iyi bütünlemeyen renkleri otomatikman elediği için zaten kendini iyi gösterecek seçeneklerle keyifli alışveriş yapabilmeye başlıyor. Ayrıca bütçe Renk Şifresi’nin en faydalı olduğu konulardan biri, renklerini öğrenen kişi hayatı boyunca alışverişe çok daha az zaman ve para harcıyor. Tabii ki ben de onları bütçelerini neye ayırmaları gerektiği ne almaları ve ne almamaları gerektiği konusunda yönlendiriyorum.

Haberin Devamı

Sadece kıyafet değil makyaj malzemesi, takı ve hatta saç rengine kadar danışmanlık veriyorsun değil mi?

Evet. Renk Şifresi’yle dekorasyondan, ofis ortamındaki renk uyumuna; mücevher seçiminden, makyaj ve saç rengine varıncaya dek geniş bir yelpazede çalışabiliyoruz. Ayrıca çalıştığımız renk parametreleri otomatik olarak kişinin kullanması gereken desen tiplerini de bulmamızı sağlıyor. Yine aynı şekilde hangi tür kumaşların ve kalıpların ona yakıştığını da keşfediyoruz

Hiç danışmanlık verdiğin birinde ilginç bir durumla karşılaştın mı? İnsanlarla daha sonra da iletişime geçtiğin oldu mu, hayatları ne kadar etkilenmiş?

Seansıma gelen kişilerle iletişimimi sürdürüyorum. Renk Şifresi hayatta bir defa alınması yeterli olan bir danışmanlık olsa da sonrasında da iletişimi bırakmıyoruz. Beni mutlu eden çokça geri dönüş alıyorum; kendini iyi hissedenler, yeni biriyle tanışanlar, işe girenler vs. Ama şimdiye kadar beni en çok şaşırtan olay bir danışanımın seanstan yaklaşık bir ay sonra terfi alıp bunu beraber yaptığımız çalışmaya bağlamasıydı.

Haberin Devamı

Zeynep Tarhan Muslu’yu Instagram hesabından takip edebilir, kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.