Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Moda öncüsü kadın spor giyim markaları tek çatı altında!

Kadınlara spor salonlarının ötesinde aktif bir yaşam tarzı sunan Stilefit, hem global hem de butik spor giyim markalarının en özel koleksiyonlarını tek çatı altında topluyor.

Haberin Devamı

Biz kadınlar artık her alanda daha güçlüyüz; ne istediğimizi biliyoruz, kendimize güveniyoruz ve en önemlisi kendimizi şımartmayı öğreniyoruz. Aktif yaşam tarzını benimsemiş kadınlar, ister iş hayatında olsun ister olmasın yemesine, içmesine, giyimine, sporuna oldukça dikkat ediyor. Yurt dışında uzun zamandır adeta trend haline gelen yaşam tarzı artık Türkiye’de mevcut. Bu noktada kadınlar, kendini daha iyi tanıyor ve bu giyimlerine de oldukça yansıyor. Benim gibi günlük yaşamda da sportif şıklığı, “Athleisure” trendini benimsemiş kadınlar için ise özel bir buluşma noktası olduğunu biliyor muydunuz? Kadınlara spor salonlarının ötesinde aktif bir yaşam tarzı sunan, aktif giyim trendinin Türkiye’deki öncüsü Stilefit.com’dan bahsediyorum. Stilefit, hem global hem de butik spor giyim markalarının en özel koleksiyonlarını tek çatı altında topluyor ve sizin için farklı stil alternatifleri sunuyor. Gelin, markanın kurucusu Burcu Aydın’dan ayrıntıları öğrenelim!

Haberin Devamı

Öncelikle Stilefit.com nasıl doğdu, kısaca ondan bahsedelim mi?

Moda öncüsü kadın spor giyim markaları tek çatı altında

Pazarda gördüğüm bir ihtiyaçtan doğdu diyebilirim. Dünyaca ünlü bir spor markasının Dijital Satış Kanal yönetiminden sorumluyken yurt dışında örnekleri bulunan ve sadece kadın ürünleri satan bir spor giyim mağazası arıyordum. Ama Türkiye’de böyle bir mağazacılık modeli bulunmuyordu. Her ne kadar spor giyim pazarı hızlı büyüyor ve art arda mağaza yatırımları yapılıyor olsa da bu mağazaların çoğu erkek odaklı açılmaya devam ediyordu. Oysaki kadınların iş gücüne katılımları arttıkça hem ekonomi hem de satınalma kararları üzerindeki etkileri artıyor. Daha önemlisi karşımızda daha güçlü, ne istediğini daha iyi bilen, kendine güvenen bir kadın var ve annelerimizden farklı olarak bu kadınlar spor yapmaya özen gösteriyor. Yedikleri gıdaların içeriklerine dikkat ediyor ve kendilerini şımartmayı önemsiyorlar. Ama spor kıyafet alışverişine çıktıklarında oldukça limitli seçenekleri bulunuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin dışındaki kadınların ürün seçenekleri ise daha da dar! Markamız, hem global hem de butik spor giyim markalarının en özenli koleksiyonlarını tek çatı altında sunmak amacıyla doğdu.

Haberin Devamı

Özellikle yurt dışında başlayan “sportif şıklık” artık Türkiye’de de oldukça yaygınlaştı. Bu noktada sizde yer alan markalar da bunların dünyadaki temsilcileri değil mi?

Athleisure trendi dünyada hızla yayılıyor. Aslında bu trend, yoga taytlarının spor derslerinin dışında günün farklı saatlerinde farklı okazyonlarda giyilmeye başlanmasıyla doğmuş. Sporun hayatımızdaki payı arttıkça spor kıyafetlerin de gardıroplarımızdaki hacmi genişliyor. Böylece bir noktadan sonra farklı modeller, renkler veya desenler görmek istiyoruz. Stilefit bünyesindeki birçok marka bu ihtiyaca cevap vermek adına yaratılmış. Özellikle, Avustralya ve Amerika bazlı markaların ve tasarımcıların spor giyim koleksiyonları, hem çizgileri hem de kullanılan teknolojileri ile dikkat çekiyor. Hızla büyüyen bir pazar, dolayısıyla her geçen gün marka sayısı ve çeşitliliği artıyor. Ancak, biz kendini hem tasarım hem de operasyonel anlamda kanıtlamış markalara öncelik vermeye özen gösteriyoruz.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD YILDIZLARININ TERCİHLERİ BURADA!

Moda öncüsü kadın spor giyim markaları tek çatı altında

Hollywood yıldızlarının üzerinde gördüğümüz hangi markalar sizde yer alıyor? Ve daha çok hangi ünlü isimlerde bu sportif şıklığı görüyoruz?

Los Angeles’tan Vimmia markası Türkiye’de ilk kez bizde satılmaya başladı. Bu marka, Jessica Biel ve Reese Witherspoon’un tercihi. New York’lu marka Terez taytlar, Sofia Vergara’nın spor seçimleri arasında. Naomi Watts’ı ise Avustralyalı marka Vie Active leopar taytlarla sıkça görebilirsiniz. Khloe Kardashian, hem Vimmia hem de Koral markasının taytlarını giyiyor. Alessandra Ambrosio’nun favorileri ise Koral Activewear Lustrous taytlar ve Lorna Jane renkli spor atletleri.

Haberin Devamı

HEM STİL SAHİBİ HEM DE SAĞLIKLI ÜRÜNLER!

Moda öncüsü kadın spor giyim markaları tek çatı altında

Bünyenizde yer alacak markaların ortak özelliği ne olmalı? Tercihinizi nasıl yapıyorsunuz, olmazsa olmazlarınız neler?

Markamızda satılan tüm ürünlerin bir hikayesi var. Güzel bir desene sahip olması tek başına yeterli değil. Tasarım ya da renk kadar performans detaylarının da güçlü olması gerekiyor. En son teknoloji ile üretilmiş performans kumaşlarını tercih ediyoruz. Kalıplar da çok önemli. Spor sütyenleri güzel ve seksi oldukları kadar destekleyici ve koruyucu olmalı. Taytlar ise kumaşları sayesinde toparlayıp sıkılaştırırken kalıpları sayesinde oldukça inceltici bir etki yaratmalı. Doğa dostu yöntemlerle veya geri dönüşümlü malzemelerden üretilen taytlar özellikle ilgimizi çekiyor.

Haberin Devamı

Bir gün Türk markalarını da sizde görecek miyiz?

Çok istiyoruz ve açıldığımız günden beri belli markaları takip ediyoruz. Umarız yakın zamanda istediğimiz noktaya gelip bu alanda büyümeyi hedefleyen Türk markalarını da destekleme imkanı buluruz.

Yer alan ürünler sadece spor yapanlara hitap etmiyor, aynı zamanda günlük giyim için de ideal görünüyor. Daha günlük kombinler ve daha şık gece kombinler yapmak isteyenlere hangi markaları önerirsiniz?

Moda öncüsü kadın spor giyim markaları tek çatı altında

Marka seçimlerimizde farklı segmentlere hitap edecek ürünleri tek çatı altında toplamaya özen gösteriyoruz. Örneğin; Koral Activewear ve Varley markaları hem kumaş seçimleri hem de tasarımlarıyla daha şık kombinlerde gece ya da gündüz rahatça kullanılabilir. Global bir marka olan Lorna Jane’in Excel kumaş teknolojisiyle üretilmiş atlet ve tişört modelleri ile tüllü taytları günlük kombinlerin vazgeçilmez parçaları olmaya adaylar. Yine Terez dijital baskı taytlar farklı giyim kombinlerinde rahatça kullanılıp farklı tarzlara hitap edebiliyorlar.

MERMER ESİNTİLER VE HAYVAN DESENLERİ BU YAZIN TRENDİ!

Bu yazın trendi ne olacak sizce?

Moda öncüsü kadın spor giyim markaları tek çatı altında

Yaz koleksiyonlarında hafiflik özellikle vurgulanıyor. File kumaşlarla zenginleştirilmiş taytlar ve tişört modelleri her zamanki gibi favoriler arasında. Mermer esintili ve hayvan desenler, kışın olduğu gibi yazın da spor markaların tercihi. Ve söz konusu yaz olunca neon renkler vazgeçilmez oluyor. Özellikle, spor sütyeni ve atlet gibi üst giyim gruplarında neon renkler göz kamaştıracak.

Sitenizde alışverişin ötesinde eğlence de düşünülmüş. Playlist ve Blog da yer alıyor aynı zamanda. Bunlardan biraz bahseder misiniz?

Markamız, athleisure trendinin Türkiye’deki ilk temsilcisi ve biz bir online mağazadan fazlası olmasını istiyoruz. Tüm bu çabanın arkasındaki ana fikir, kadınların kendilerine yatırım yapıp özen göstermeleri ve kendilerinin en iyi versiyonu olmaları için onlara motive edici nedenler sunmaktı. Her ay Spotify’da farklı temalarda müzik listeleri hazırlıyoruz. Ayrıca, blogumuzu lanse ettik ve burada spor, sağlık, beslenme üzerine periyodik yazılar paylaşıyoruz. Bu blogu her geçen gün özgün içeriklerle daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Siz de bu aktif yaşam tarzını benimsemiş olmalısınız ki böyle bir girişimde bulundunuz. Peki, sizin sportif stiliniz nasıldır?

Uzun yıllar spor alanında hizmet veren bir markada çalıştım ve bu, hem stilimi hem de gardırobumu doğal olarak etkiledi. Mümkün olduğunca spor giyinmeyi tercih ediyorum. Özellikle, girişimci olup spor markalarıyla yaşamaya başlayınca jean, tişört ve sneaker ekseninde dönen bir giyim tarzının pek dışına çıkamıyorum. Özel okazyonlar için ise hem elbiselerim hem de topuklularım her zaman hazırdır.