Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Moda haftaları hız kesmiyor

Tarihteki ilk moda haftasının, Fransa’nın moda üzerindeki hakimiyetine son vermek amacıyla 1943 yılında New York’ta yapıldığını biliyor muydunuz?

Haberin Devamı

Tarihteki ilk moda haftası, Fransa’nın moda üzerindeki hakimiyetine son vermek amacıyla 1943 yılında New York’ta yapılmış. Ardından moda endüstrisi bakımından önemli bir yer edinen moda haftaları, modanın birkaç başkentinde ardı ardına gerçekleşmeye başlamış.

Dünyanın en önemli moda haftaları, sırasıyla New York, Londra, Milano ve Paris’te yapılıyor. Bütün büyük modaevlerinin ve tasarımcıların merkezleri bu şehirlerde yer alıyor ve her birinin moda severlere görsel bir şölen yaşatmanın yanı sıra asıl amaçları, satın almayı gerçekleştirecek olan firmalara bir sonraki sezonun koleksiyonlarını ve trendleri sergilemek.

Dünyanın en ünlü moda dergilerinin yayın yönetmenleri, editörleri, merakla takip edilen moda bloggerları ve basın, bu büyük etkinlikte bir araya geliyor. Podyumların yanı sıra defilelere katılan isimlerin sokak stilleri de ayrıca dikkat çekiyor. Farklı stillerle karşımıza çıkan moda dünyasından isimler, yarattıkları kombinlerle kendilerinden söz ettiriyorlar.

Haberin Devamı

4 – 11 Eylül arasında New York ile başlayan defile takvimi; 12 – 17 Eylül Londra, 17 – 24 Eylül Milano ve son olarak şu sıralar gerçekleşen 23 Eylül – 2 Ekim arasında Paris olarak devam ediyor.

Değinmeden geçemeyeceğim bir konu ise Londra Moda Haftası'nın Türk modacı Bora Aksu'nun defilesiyle başlaması… Tasarımlarında ağırlıklı olarak dantel kullanan Aksu’nun özellikle elbiselerinin hepsi birbirinden şahaneydi.

Farklı, özgün tasarımların yanı sıra doğal şıklık, tüm defilelerde öne çıkıyor. Danteller, deriler, ipek saten tasarımlar her zamanki gibi revaçta. Moda haftalarının şu son birkaç gününde takipte kalın derim.

Moda haftaları hız kesmiyor