Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

İstanbul'da sağlıklı ve leziz yemeklere sahip mekanlar

İşte İstanbul’da hem sağlıklı hem de leziz mutfak aradığımda gittiğim mekanlar…

Haberin Devamı

Yurt dışında uzun süredir varlığını devam ettiren sağlıklı beslenme trendi, bizde de artık birçok mekanda yerini almaya başladı. Yalnız ne yazık ki bu sağlıklı yemekleri aynı zamanda lezzetli yapmak pek mümkün olmuyordu ta ki yeni birkaç mekan hayatımıza girene kadar! İşte İstanbul’da hem sağlıklı hem de leziz mutfak aradığımda gittiğim mekanlar…

GABFOODS

İstanbulda sağlıklı ve leziz yemeklere sahip mekanlar

Kuruçeşme’de yer alan Gabfoods, sağlıklı mekanlar arasında bence ilk sırada yer alıyor. Sağlıklı beslenme trendinin sürekli peşinden koşan Gabfoods’un kurucusu Gabriela Palatchi Elhadef, yemek konusundaki uzmanlığını bu mekanda gösteriyor. Gabfoods; glütensiz, şekersiz, paleo, vegan dostu tatları muhteşem bir şekilde bir araya getiriyor ve leziz tarifler ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda bazı ev yapımı lezzetleri de satışta! İsterseniz siz de bu sağlıklı seçenekleri alıp kendi mutfağınızda kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gabfoods’u sevmemin bir diğer yanı ise muhteşem manzarası, harika iç mimari ve dekorasyona sahip olması. Bu sağlıklı ve leziz yemekleri yerken mekandan aldığınız o harika enerji ise gününüzü kurtarıyor benden söylemesi!

BRONWYN

İstanbulda sağlıklı ve leziz yemeklere sahip mekanlar

Görsel: İnstagram

Nişantaşı’ndaki Bronwyn, hem bildiğimiz lezzetleri sağlıklı yapmayı başarabiliyor hem de taze malzemelerle hızlı ve sağlıklı yemek seçenekleri de sunuyor. Sarmaşıklarla dolu bahçesi de görülmeye değer. 

MİNVAL

İstanbulda sağlıklı ve leziz yemeklere sahip mekanlar

Görsel: İnstagram

Akatlar’da açılan Minval için sadece kalorisiz mutfak konusunda uzman diyemem ama burada kullanılan tüm malzemelerin oldukça sağlıklı olduğunu söyleyebilirim. Dilerseniz glütensiz, şekersiz lezzet seçenekleri de mevcut ama burası için özellikle doğaya ve gıdaya saygılı bir patisserie demek daha doğru olur. Mevsimsel ve yerel ürünlerin kullanıldığı Minval’de; çiftlik sütleri/tereyağı, serbest gezen tavuk/yumurtası, özel üretim zeytinyağı gibi artık her yerde bulamadığımız malzemelerle hazırlanmış yemekler bizleri karşılıyor.

Haberin Devamı

HEALIN FOODS

İstanbulda sağlıklı ve leziz yemeklere sahip mekanlar

Sertifikasız hiçbir ürünün yer almadığı Healin, Nişantaşı’nda tam bir sağlıklı yaşam noktası. Dünya mutfağından Anadolu mutfağına kadar geniş ve sağlıklı bir menüye sahip. Özellikle veganlar, glütensiz beslenenler, ketojenik veya zengin proteinli beslenme tercihi yapanlar için oldukça ideal bir mekan.