Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Butik kafe diyarı: Yeniköy

Yeniköy, şahane Boğaz manzarası ve sakinliği dışında yeni butik mekanların da adresi haline geldi. Burada özellikle kafeler için en çok tercih edilen yer Köybaşı caddesi. Ben de size bu caddede yer alan hem yemekleriyle hem de mekanların güzelliğiyle beni

Haberin Devamı

Yeniköy’ün yeri, benim için her zaman farklı olmuştur. Boğaza gitmeyi herkes gibi çok severim tabii ki ama artık trafikten öte Bebek, Ortaköy, Rumeli Hisarı’ndaki o kalabalık, kargaşa beni benden almaya başladı. Yeniköy öyle değil hatta bu yazıyı yazarken bile bilmeyenler için bu şahane yerleri paylaşmasam mı diye düşünmedim değil :)

Gittiğim mekanda ne kadar az insan, o kadar huzur ve mutluluk demek benim için. Ama bu şahane 3 kafeyi sizlerle paylaşmasam da kendimi suçlu hissederdim doğrusu.

Yeniköy adeta bir kasaba sanki, İstanbul’da özlediğimiz o sıcak, eski evlerin olduğu, komşulukların yaşandığı Boğaziçi semti… Bu semt, şahane Boğaz manzarası ve sakinliği dışında yeni butik mekanların da adresi haline geldi. Burada özellikle kafeler için en çok tercih edilen yer ise Köybaşı caddesi. Ben de size bu caddede yer alan hem yemekleriyle hem de mekanların güzelliğiyle beni büyüleyen 3 mekanı sizlerle paylaşacağım.

Haberin Devamı

Oreo hastaları La Vie en Rose’a!

Butik kafe diyarı: Yeniköy

Oreo sevenler, hemen her işinizi bırakın ve La Vie en Rose’a koşar adımlarla gidin derim. Müdavimleri için paha biçilmez bir lezzet durağı! Geçenlerde iki gün üst üste buraya gittim. Trafik falan umurumda olmadı öyle söyleyeyim. La Vie en Rose, aslında bana göre butik pastacı havasında. Burada çay ve kahve eşliğinde pasta, kurabiye ve minik tatlıların keyfine varabilirsiniz. Kahvaltısı muhteşem. Kendi yaptıkları ekmekler, kruvasanlar, tatlı-tuzlu kurabiyeler, kekler, poğaçalar, pastalar… Say say bitmez, en iyisi siz buraya erkenden kalkın, kahvaltıya gelin. Benim için en favori yiyecek bir Oreo bisküvi hastası olarak “Oreo Pancake”. Aslında Oreo ile yapılmış birçok tatlı var burada. Hepsini deneyemedim tabii ama en kısa zamanda istiyorum. Yani Oreo seven biri için Oreo’lu çeşitler bol bol burada mevcut. Mekanın arka bahçesi de muhteşem ama birkaç hafta sonra açılacak sanırım. Kısacası anlayacağınız üzere ben buraya bayıldım, siz de butik bir kafede lezzetli yemekler yemek istiyorsanız en kısa zamanda bu mekanı deneyin derim.

Haberin Devamı

Adres: Köybaşı Caddesi No:80 Yeniköy / İstanbul
Telefon: 0212 223 23 82


Tarzıyla ünlü bir kafe: Molka

   Butik kafe diyarı: Yeniköy   

Küçük ama şahane dekore edilmiş bir mekan. Sanki yurt dışındasınız, sizi öyle bir havaya sokmasının sebebi sadece mekanın iç mimarisi ve dekorasyonu değil, çalışanların ve gelen kişilerin tarzı da sizi o atmosfere sokmayı hemen başarıyor. Aydınlatması, renkli sandalyeleri bir şahane! Kahvaltısı ve cheesecake’leri, kahve eşliğinde bir harika! Hafta sonları yer bulmanız biraz zor ama Yeniköy’e gittiğinizde bu mekana mutlaka uğrayın derim, görülmeye değer!

Adres: Köybaşı Caddesi No:158 / B 34464 Yeniköy / Sarıyer / İstanbul
Telefon: 0212 299 22 55


Hem boğazda hem de şehrin gürültüsünden uzak: Gazebo

Butik kafe diyarı: Yeniköy

Bu mekana hava güzelken gidin mutlaka çünkü boğaz manzarası ve bahçesi muhteşem. Deniz kenarında yer alan mekanın, hem şık hem de sade bir havası var. Burada da size tavsiyem kahvaltı olacak. Enerji depolamak için güne Gazebo’da başlayabilirsiniz. Kaliteyi ve huzuru bir arada sunan bu mekana bir uğrayın derim.

Haberin Devamı

Adres: Köybaşı Caddesi No:175 Yeniköy / İstanbul
Telefon: 0212 299 8487