Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Böyle moda olmaz olsun!

Topuklu ayakkabıyla soket çorap giyme trendi ne yazık ki tüm hızıyla devam ediyor ve hayatımızdan çıkmayacağa benziyor.

Haberin Devamı

Topuklu ayakkabıyla çorap giyme trendi sanırım 2010 senesinden beri ne yazık ki devam ediyor ve hayatımızdan çıkmayacağa benziyor. 

Öncelikle olası tepkilere karşı açıklamak isterim ki “Ben ne stil danışmanıyım ne de tasarımcıyım! Sadece modaya meraklı biri olarak göz zevkime göre konuyla ilgili yorum yapacağım.”

Gelelim konumuza… Açık sandaletlerle ve topuklu ayakkabılarla soket çorap giyme modası nedir? Gerçekten güzel mi? Trende uyum sağlamak için kendinizi (hele bu işi yapmak çok riskli herkes beceremiyor) rezil etmeye değer mi? 

Eskiden bırakın topukluyu açık ayakkabılarımız ile gezmeye gitmek de ne kelime bakkala bile gidemezdik. Büyük görgüsüzlük olarak algılanırdı. Belki artık çoğumuzun gözleri bu rüküşlüğe alıştı ama ben alışamadım ve alışmayacağım da. Bu trendi uygulayan hem yurt dışında hem de ülkemizde birçok ünlü, moda editörleri, moda blogger’ları ve hatta tasarımcılar var, doğru! Bunun sebebi de tasarımcıların, defilelerinde her sezon topuklu ayakkabı içine çorap giydirmeleri olabilir ama bu her defilede gördüğümüz kombini uygulayacağımız anlamına gelmiyor bence! Orası ayrıca bir şov dünyası, dikkat çekmek çok normal ama sokak modasına taşınması gerekli mi?

Haberin Devamı

İşte örnekleri!

 Böyle moda olmaz olsun 

 Böyle moda olmaz olsun 

 Böyle moda olmaz olsun 

Rihanna’nın bu fotoğraftaki haline bakılırsa çingeneleri aşağılamak için asla söylemiyorum ama hani “Çingene gibi olmuş” denir ya! İşte çingenelerin hali bile ondan iyidir diye düşünüyorum!

Böyle moda olmaz olsun

Çorabın cinsiymiş, topuğun yüksekliğiymiş, ayakkabının rengiymiş hiç fark etmez… Topuklu ayakkabı ve kısa çorap ikilisinin en ünlü markalarda, en ünlü moda ikonlarında bile başarılı olanını göremedim ben. Tek kabulüm kısa bir elbise, şort veya etekle kombinlenen soket çorap ve Oxford modelleri, aşağıdaki örnek gibi… Bunu bile yadırgayanlar vardır eminim.

Haberin Devamı

Böyle moda olmaz olsun

Tabii bunlar tamamen benim zevkim, ister katılırsınız ister katılmazsınız ama ben gerçekten bu trendin ne zaman sona ereceğini merak ediyorum!