Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Bayramda gidilecek en iyi yerler

Malum herkes yaz bitti, tatil de bitti diye kara kara düşünürken 9 günlük kocaman bir Kurban Bayramı tatili yüzümüzü tekrar güldüreceğe benziyor.

Haberin Devamı

Çok kısa bir “merhaba” diyerek hemen konumuza geçeceğim, fazla uzatmayacağım merak etmeyin :) İsmim belki Hürriyet Aile’nin sadık okurlarına tanıdık gelebilir diye ufak bir açıklama yaparak yazıma başlamak istedim.

Hürriyet Aile’de 3,5 yıl editör olarak çalışan ben, artık burada yazılarımla karşınıza çıkacağım. Bu benim için hem çok heyecanlı hem de çok keyifli bir süreç. “Umarım siz de yazılarımı okudukça benimle aynı keyfi alırsınız” diyor ve başlıyorum…

Malum herkes yaz bitti, tatil de bitti diye kara kara düşünürken 9 günlük kocaman bir Kurban Bayramı tatili yüzümüzü tekrar güldüreceğe benziyor. İstanbul’da havalar nasıl olur bilemem ama Fethiye’de, Bodrum’da, Çeşme’de ve Kaş’ta yaz bitmeyeceğe benziyor. Yazın, bu 4 güzel şehirde de tatil yapma imkanı bulduğum için gezdiğim, gördüğüm ve kaldığım yerleri sizler için bir araya getirdim. Otellerden aldığım bilgiye göre şimdiden bayram için yerler ayrıltılmış ona göre :)

Haberin Devamı

FETHİYE/Perdue

Bayramda gidilecek en iyi yerler

Ölüdeniz Faralya’da saklı kalmış bir cennet… Perdue çeşitli dillerde; saklı, iki kişi ve kayıp anlamlarına geliyor. Zaten otele gitmek istiyorsunuz ama otelin adına dair hiçbir tabela görmüyorsunuz. Faralya’da Muhtar’ın Yeri’ne geliyorsunuz, otele telefon açıyorsunuz ve onlar sizi almak için bir araç gönderiyorlar. Arazi aracı çünkü kendi araçlarınızla otelin olduğu yere inmeniz imkansız, engebeli ve toz, toprak yollar. Ama bu da size ayrı bir macera yaşatıyor, otele dair merakınız gittikçe artıyor.

Doğanın tam ortasındasınız, televizyon yok, internet doğru düzgün çekmiyor, Baba Dağları’nın esintisi, dalga sesleri ve kayalıkların doğaya kattığı muhteşem bir görsel şölen sizi karşılıyor. Bungalow tarzı on tane odası olan bu butik otel, beş yıldızlı otellerden daha konforlu. Çadıra benzer odalarda jakuzi bile var hem de deniz manzaralı. Otelde çalışan herkes çok ilgili, yemekler şahane. Özellikle balık ve deniz ürünleri... Kafa dinlemek, hayata tekrar sıfırdan başlamak isteyenler, romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftler, çocuklarından biraz bunalıp nefes almak isteyen eşler, iş ve trafik stresinden kurtulmak isteyenler işte burası tam size göre!

Haberin Devamı

Gidip, arınıp gelmek istiyorsanız www.perdue.com.tr adresine tıklayın! 


FETHİYE/Nautical

Bayramda gidilecek en iyi yerler

Perdue ile aynı yerde, sahipleri aynı iki kardeş otel. Perdue ile aralarında sadece bir kapı var. İster Perdue’de vakit geçirin ister Nautical’da. İkisinin de tarzı birbirine benziyor, burada da sadece 7 oda var. Nautical fiyat olarak biraz daha ucuz ama manzara, konfor, deniz hepsi aynı. Tatil, romantizm, huzur hepsi burada! Dilerseniz çeşitli aktivitelere de katılıp tatilinize biraz hareket katabilirsiniz. Yamaç paraşütü, gulet turu, yoga, jeep safari, trekking, dalış gibi… Şahane bir koya karşı salıncakta, hamakta her bir köşesi kitap okumak için ayrı güzel. Sadece manzaraya bakmanız bile yeterli.

Haberin Devamı

Bütün her şeyi arkanızda bırakıp dinlenmek istiyorsanız www.nautical.com.tr adresine tıklayın!


ÇEŞME ALAÇATI/Cumbalı Konak

Bayramda gidilecek en iyi yerler

Alaçatı mimarisiyle ilk görüşte gönlünüzü kazanan bu taş butik otel sadece 7 odadan oluşuyor. Bahçesi küçük ama yemyeşil. Sardunya, begonvil ve lavanta kokularıyla bütünleşmiş bir bahçe. Organik ev yapımı ürünlerle o yöreye ait kahvaltısı ise muhteşem.

Alaçatı’nın merkezinde bulunan bu butik otel, restoranların, takıcıların bulunduğu meşhur çarşısına yürüyerek sadece 2 dakika. Alaçatı plajları, sörf okulları ve Ilıca Plajı'na uzaklığı ise 2-3km.

Hayal gibi bir tatil için www.cumbalikonak.com/cumbalikonak adresine tıklayın!

Haberin Devamı

ÇEŞME ALAÇATI/Gubiba Otel

Bayramda gidilecek en iyi yerler

Kendi evinizdeki huzuru burada da bulacaksınız. Alaçatı’nın meşhur Hacı Memiş Mahallesi’nde yer alan bu butik otel, eski zamanların büyüsünü size yaşatacak. Çiçeklerle donatılmış bahçede, havuz kenarında dağ kekikli zeytinyağları, yöresel peynirler, ballar, organik sebze ve meyveler, Ege otları, börekler, gevrek, boyoz, ve kumru ile enfes bir kahvaltıya hazır olun.

Eğlence ve huzuru bir arada bulmak isteyenler www.gubiba.com adresine tıklayın!

Alaçatı’da gündüz ne yapmalı?

Şahane bir denize sahip Çeşme’nin plajlarında tatilinizin tadını çıkarın. Quente & Aquente Beach Club, şahane bir denize sahip. Akşamüstü sıcak havuzu ise tam bir spa kıvamında. Alaçatı Beach Resort, otelin plajı sakin, deniz ise durgun ve güzel. Kum Beach, Alaçatı’nın en popüler plajlarından. Loca şeklindeki güneşlenme alanları ilginizi çekebilir. Ayrıca plajdaki her şey geri dönüşüm üzerine tasarlanmış, doğaya karşı içiniz rahat olabilir burada.

Haberin Devamı

Akşam ne yapmalı?

Dem Meyhane’de mutlaka akşam yemeği yemeli. Alaçatı’nın ruhunu yansıtan Ege mezeleri muhteşem. Değişik tatlara sahip, özellikle kabak çiçeği ve tel kadayıflı karidesi unutulmayacak lezzetlerden. Dem Meyhane’de güzel bir akşam yemeğinden sonra hemen karşısındaki Nar’da oturun ve armutlu bir içki deneyin. Midenizi biraz rahatlatmak için şimdi ise sıra Alaçatı sokaklarında yürüyüşte. Kadınların olmazsa olmazı takı keyfi başlasın… KUBABA design’a uğrayın, birbirinden güzel takılara ev sahipliği yapıyor. Biraz yürüyüp dolaştıktan sonra sıra geldi kahve ve tatlıya. İmren’de dondurmalı irmik helvası ve Türk kahvesinin yanında gelen sakız reçeli denemeye değer.


BODRUM/Babana Hotel

Bayramda gidilecek en iyi yerler

Eskiden iki ayrı belde olan Türkbükü ve Gölköy yoğun gelişme ve büyüme nedeniyle birleşerek Göltürkbükü adını almış. İşte bu güzel beldede, koyun en güzel yerinde konumlanan Babana Hotel, butik oteller arasında hemen farkını gösteriyor. Yeşil ile mavinin görsel bir şölen sunduğu bu otelde, her oda farklı dizayn edilmiş. Kendine ait iskelesinde tüm gün güneşin ve denizin tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Yemekleri ise birbirinden güzel, hem hafif hem lezzetli. Türkbükü’nün çarşısına ise 5 dakikalık mesafede.

Bu güzel otelde unutulmayacak bir tatil için www.palomabodrum.com/babana-hotel-tr adresine tıklayın!


BODRUM/Palmalife Bodrum Resort & Spa

Bayramda gidilecek en iyi yerler

Yalıkavak’ta, mükemmel deniz manzarasına karşı şahane bir tatile hazır mısınız? “Otelden dışarı çok çıkmak istemiyorum, birkaç gün lüks ama rahat bir tatil yapmak istiyorum özellikle zihnen ve bedenen yenilenmek istiyorum” diyorsanız burası tam size göre!

Otelin plajı “PalmaBeach” sakin bir koyda, palmiye ağaçlarıyla donatılmış. Koyun berrak suyunda yüzerek günün yorgunluğunu atabilirsiniz. En önemlisi ise Prof. Dr. OSMAN MÜFTÜOĞLU yönetimindeki, Palmalife Wellness'da forma girebilir ve yaşamınıza huzur katabilirsiniz. Bu otelde dinlenecek, hafifleyecek ve yenileneceksiniz.

Huzur dolu bir tatil için www.palmaliferesort.com/tr adresine tıklayın!


KAŞ/Doria Hotel & Yacht Club 

            Bayramda gidilecek en iyi yerler            

Kaş’ın muhteşem turkuaz denizinin ve güneşin tadını çıkarmaya hazır olun! Mavi bayraklı Kaş Marina’nın içerisinde yer alan Doria Hotel & Yacht Club, eşsiz doğa güzelliğine karşı yarattığı konforla tam bir dinginlik vaat ediyor.

Bazı odalarda bulunan özel 6 metrekarelik jakuziler, bakım ürünleri ve Akdeniz’in berrak denizine ulaşmak için özel platformları ile Doria Hotel, size unutulmayacak bir tatil yaşatacak. Ayrıca ödüllü şefleri ile dünya mutfağından lezzetleri sunduğunu da atlamayalım.

Konforlu bir tatil için www.doriahotelkas.com adresine tıklayın!


KAŞ/Saylam Suites

Bayramda gidilecek en iyi yerler

“Biraz deniz, biraz huzur, bolca Kaş için” diyor Saylam Suites… Kaş’ta uygun fiyatlı ve kaliteli bir butik otel arıyorsanız doğru adrestesiniz. Olağanüstü manzara ile Kaş’ın hem tarihi güzelliğini hem de denizin berraklığını doyasıya yaşayacaksınız. Dünyanın en iyi on plajından üçünün ve en iyi dalış yerlerinin Kaş’ta olduğunu unutmayalım. Ayrıca Kaş’ta gece hayatının da oldukça hareketlendiği bir gerçek. Yalnız deli dolu gece hayatından ziyade Kaş’ın meydanında barlardan taşan insanların sokaklarda eğlendiğini göreceksiniz.

Biraz deniz, biraz da huzur istiyorsanız www.saylamsuites.com/tr/ adresine tıklayın!