Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

Aman ha adımına dikkat!

O güzelim sokak köpeğinin başına böyle bir şey gelmesine mi yanayım, o kadar işlek bir yer ki oradan bir çocuk ya da yetişkin geçseydi ne olurdu derdine mi yanayım?…

Haberin Devamı

Hepimizin hayatı pamuk ipliğine bağlı gerçekten, bunu geçen gün bir kez daha acı da olsa anladım!

Geçen akşam Oreomuz’u da alıp Karaköy’e gittik. Her zaman arabamızı park ettiğimiz otoparktan çıktık ve Oreo’nun müdavimi olduğu kafeleri gezdik, sokaklarda dolaştık. Gecenin sonunda otoparka geri döndük ki bir de ne görelim! Kaldırımın aşağısında, çamurlu suyun içerisinde bir köpek gözleri açık, yerde yatıyordu. Belediye de oradaydı. “Ne oldu, ne bitti?” derken, trafik lambasından elektrik kaçağı olması sebebiyle yerde biriken sudaki akıma kapılarak köpeğin can verdiğini öğrendik ne yazık ki!

Daha önce de birkaç küçük çocuğun bu tarz şeyler başına gelerek hastanelik olduğunu okumuştum. “O güzelim sokak köpeğinin başına böyle bir şey gelerek ölmesine mi yanayım, o kadar işlek bir yer ki oradan bir çocuk ya da yetişkin geçseydi ne olurdu derdine mi yanayım, yoksa Oreomuz’u da oradan geçirseydik ne yapardık?” diye mi yanayım, bilemedim. Tüm sinirlerim alt üst oldu. Birkaç dakikalık bir işti, ne kadar basit bir ölümdü. Ne büyük ihmalkarlıktı.

Haberin Devamı

İnternetten araştırdığım bilgilere göre korunma tedbirlerinde; yalıtma, küçük gerilim kullanma, topraklama ve sıfırlama elektrik enerjisinin bu tehlikesini önlemek için yapılan işlemlerden birkaçı. Ayrıntılar için tıklayın! 

Yazıyı daha fazla duygusallaştırmak ve sizleri daha fazla üzmek istemiyorum. Olay başlı başına korkunç zaten! Aman siz siz olun, yürürken adımınıza bile dikkat edin, ettirin!