Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan
Nilay Uzun İnan

2014 Alaçatı Rehberi

Çeşme aşığı mısın? O zaman bu yazıyı yaz boyu yanından ayırma! 2014 Alaçatı rehberi sadece bir tık uzağında!

Haberin Devamı

Alaçatı tarihi dokusunu kaybetmemiş insana huzur veren sahil kasabalarından en popüleri. Alaçatı’nın çarşısına girer girmez Arnavut kaldırımı sokaklar, begonvillerle sarılmış taş evler, butik oteller & kafeler, şık restoranlar, yel değirmenleri ve sahilinde masmavi bir denizle karşılıyor sizleri. Her bir köşesi insanda ayrı bir hayranlık uyandırıyor.

Alaçatı kendi haline bırakıldığında gerçekten muhteşem ama en kalabalık zamanlarda cidden o büyüsünü yitiriyor. İmkanınız varsa Eylül ayı Alaçatı için muhteşem benden söylemesi! Gelelim bu güzel beldede “Nerede kalmalı, hangi restoranda yemeli-içmeli, hangi beach’e gitmeli, hangi butikten alışveriş yapmalı?” kısmına…


Nerede kalmalı?

2014 Alaçatı Rehberi

Haberin Devamı

Cumbalı Konak ve Gubiba’da konaklama şansı bulduğum için öncelikle bu butik, tatlı mı tatlı otelleri önereceğim sizlere. Gelen insanlar açısından sıkıntı yok, kahvaltıları muhteşem, odaların temizliği gayet iyi, çalışanlar ilgili, bahçeleri & havuzları keyifli, dekorasyonları ise aşık olunası… Ayrıca en güzeli bu iki otel de hem Hacı Memiş’e hem de çarşısına çok yakın mesafedeler. Gelelim gezip gördüğüm bir diğer şeker otele adı üstünde Kurabiye Oteli. Bu taş butik oteli görüp de önünde fotoğraf çektirmeyen insan yok size öyle söyleyeyim. Dışarıdan aşık oluyorsunuz direkt ayrıca Hacı Memiş’e sadece iki adım! Sahiplerinin çok şeker insanlar olduğu da kulağıma geldi bu arada.


Nerede yemeli, içmeli?

2014 Alaçatı Rehberi

Genelde sizlere meyhane önereceğim için Ramazan dolayısıyla gitmeyi düşünmeyenlere içki almadan da çok güzel keyif yapılabileceğini bildirmek isterim öncelikle.

Dem Meyhane ve Eflatun kesinlikle favorilerim! Alaçatı’da zaten her mekanın tasarımı, dekorasyonu birbirinden güzel ama yemekler aynı şekilde olmuyor tabii. Kesinlikle yemek konusunda bu iki yerin muhteşem olduklarını söyleyebilirim. Rüya gibi mekanlara gelince Kapari Bahçe ve Limon Bahçesi… Gerçekten sizi alıp başka diyarlara götürüyorlar. Kapari Bahçe’nin şefi Yunan bu yüzden mezelere ağırlık verilmiş. Tam bir Ege restoranı. Limon Bahçesi ise Kurabiye Otel’in sahiplerininmiş. Hacı Memiş’te gizli kalmış daracık bir sokakta bekliyor sizleri. Yalnız mekanda set menü uygulanıyor haberiniz olsun.

Haberin Devamı

Asma Yaprağı ve Dutlu Kahve ise mutlaka denenmeli diye düşünüyorum. Benim vaktim olmadı ama yaz sonu bir daha gittiğimde kesinlikle rezervasyonumu bu iki yere de yaptıracağım.

Eğlenceye gelince bu sene Tektekçi çok meşhur. Alaçatı Port’taki yeri en güzeli diyebilirim. Hacı Memiş’te yer alan Sailors, Göz Lokal ve Unter gibi mekanlar da hafif müzik ve hoş sohbet eşliğinde eğleneceğiniz şahane yerler benden söylemesi.


Hangi beach’e gitmeli?

2014 Alaçatı Rehberi

Tabii ki Alaçatı’daki tüm beachler’e gitme şansım olmadı ama ben gittiklerimden beğendiklerimi sizler için sıralayacağım.

Quente, Before Sunset ve Alaçatı Beach Resort kesinlikle tavsiye edeceğim üç yer. Quente, Paşa Limanı’nda muhteşem bir denize sahip cidden Maldivler ile yarışır. Paşa Limanı zaten evleri ve deniziyle şahane bir yer. Çocuklu ailelerin de tercihi olduğundan iki ayrı bölümden oluşuyor. Girdiğinizde sağ tarafınızda yer alan bölüm daha çok gençlerden, çiftlerden oluşuyor. Kum üzerindeki alan da aileleri ağırlıyor. Ayrıca denizin üzerine spa etkisi yaşamak istiyorsanız Quente’ye bağlı, biraz ilerisinde yalnız giriş ücreti ayrı olan Aquente isimli sıcak havuz bulunan mekan da bekliyor sizleri. Yalnız saat 17.00’den sonra hele hafta sonu eller havaya durumu yaşanıyor burada haberiniz olsun.

Haberin Devamı

Eğer işletmesi muhteşem ama denizi idare eder bir yer sizin için uygunsa tek adres Before Sunset! Ovacık mevkiinde bulunan mekan gerçekten çalışanlarıyla, yemekleriyle, müzikleriyle, tasarımıyla şahane bir yer ama ne yazık ki denizi pek güzel değil. Ama kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ben keyifle gidiyorum.

Alaçatı Beach Resort ise hele o gün rüzgar sörfü yaptıysanız ardından iki dakikada ulaşabileceğiniz kaliteli bir yer. İşletme ve deniz gayet güzel.

Gelelim bu senin favorisi Altınkum’daki Fly Inn’e… Hakkında o kadar çok yazılıp çizildi ki, o kadar fazla olumlu yorumlar yapıldı ki gidince inanamadım. Denizi ve içindeki Tektekçi dışında hiçbir artısı yok, eksilerle dolu. Ayrıntılı yazıp mekanın reklamını daha kötü yapmak istemediğimden burada kesiyorum ne yazık ki.

Haberin Devamı

Hangi butikten alışveriş yapmalı?

2014 Alaçatı Rehberi

OZ Fine Jewelry & Designers: Hacı Memiş’te yer alan bu tatlı butik, hem özel tasarımcılara hem de minik kafesine ev sahipliği yapıyor. Mücevher tasarımıyla ilk çıkışını yapan mağazada bikini, mayo, plaj kıyafetleri, çanta, elbise, tişört ne ararsanız var artık! Zevkli tasarım konseptine sahip bir mağaza arıyorsanız doğru adres burası!

Bazen @Alaçatı: Önemli sanatçı ve tasarımcıların parçalarına yer veriyor burası. Dekorasyonu da inanılmaz zevkli. Hacı Memiş’te Kapari Bahçe’nin hemen yanı, sahipleri de aynı zaten :) Takı, giyim, antika üzerine şahane ürünlerin yer aldığı görülmesi gereken bir butik.

BASHAQUES ALAÇATI: Gezme şansım olmadı en baştan söyleyeyim ama en kısa zamanda mutlaka gideceğim. Instagram’dan gördüğüm kadarıyla Hacı Memiş’te yer alan cıvl cıvıl bir butik. Burada da sınırlı sayıda tasarımlara, başka yerde eşi benzeri olmayan ürünlere rastlayacaksınız.

Herkese keyifli tatiller :)

Haberin Devamı

Not: Fotoğraflar bana aittir :)