Nevşah Fidan Karamehmet
Nevşah Fidan Karamehmet
Nevşah Fidan Karamehmet

Stresle başa çıkmaya çalışmak daha büyük bir stres yaratıyor!

Belki de tüm hastalıkların sebebi, insanın kendinden kaçışı.

Haberin Devamı

Nefes dendiğinde birçok kişinin aklına ‘’stresle başa çıkabilmek için bir yol’’ gelebilir. Oysa bir nefes uzmanı olarak stresle başa çıkabilmek için öğrenilen ve uygulanan nefes tekniklerinin ve sistemlerinin sağlığımız için fevkalade zararlı olduğunu, stresle başa çıkarken başka problemlere gebe olduğunu söyleyebilirim.

Stresle başa çıkmaya çalışmak sizde daha büyük bir stres ve sonucunda da hastalıklı bir durum yaratır. Birçok kişinin yanlış nefes alışkanlığının sebebi de zaten stres ve bunun gibi birçok duygudan kaçma çabası...

Belki de tüm hastalıkların sebebi, insanın kendinden kaçışı... Bitmek tükenmek bilmeyen bir kaçış, anlam yükleme mekanizması…

İnsanoğlu belki de yüzyıllardır ‘’anlam yüklediği ve kötü olarak anlamlandırdığı duygu ve durumlardan kaçmaya, iyi olarak nitelendirdiği duygu ve durumları da yaşamaya çalışıyor. Sonuç: HÜSRAN.

Haberin Devamı

Evrensel yasalardan biri olan POLARİTE YASASI, her duygu ve durumun tam karşıtı ile var olması ile sonuçlandığı için kaçtığınız duygu ve durumları yaşayacağınız, sürekli yaşamak istediğiniz duygu ve durumları da yaşayamayacağınız kesin.

O nedenle STRESTEN NE KADAR KAÇARSANIZ O KADAR STRESLİ BİR İNSANA DÖNÜŞÜRSÜNÜZ. Bir yandan da stresten kaçarken öğrendiğiniz yanlış nefes alışkanlıkları sebebiyle oluşan hipokapni durumu vazokonstrüksiyona, beyin damarlarınızın tıkanmasına, beyninizde yeterince oksijen olmadığı için baş ağrılarına, migren, dikkat eksikliği, dalgınlık ve hafıza kaybı başta olmak üzere yüzlerce farklı semptoma neden olabilir.

Bu nedenle stresle başa çıkabilmek değil, stres olsun korku olsun, hangi duygulardan kaçınıyor, kaçıyorsanız onlara yüklediğiniz anlamlar üzerinde çalışmalı, yaşamı İYİ ve KÖTÜ diye ikiye ayırmayı bırakmalısınız. Çünkü iyinin peşinde koşmak da kötüden kaçınmaktan da işe yaramayacak.

YAŞAM BÜTÜN, DENGEDE ve MÜKEMMEL.

Bunu görebiliyor olma durumuna da SAĞLIK ve BİLGELİK diyoruz.