Nevşah Fidan Karamehmet
Nevşah Fidan Karamehmet
Nevşah Fidan Karamehmet

Hamilelikte bilinçli nefes neden önemli?

Çoğunlukla hormonal değişikliklerden kaynaklandığı düşünülen bu semptomlar aslında nefes alışkanlıklarıyla da ilgili.

Haberin Devamı

Hem gebelik hem de doğum sürecinde rahatlama açısından “doğal nefes” fazlasıyla önem taşıyor. Bu yazımda sizlere nefes çalışmaları ile bir kadının yaşamı boyunca yaşayabileceği en kutsal süreç olan hamileliğin nasıl daha dengeli ve rahat geçirebileceğine dair ipuçları paylaşacağım.

Hamilelik kadınlar için heyecan verici bir deneyim olsa da birçok anne adayı bu dönemde bebeğiyle ve geleceğiyle ilgili kaygılar yaşayabiliyor. Hamilelikte ayrıca dikkat dağınıklığı, baş ağrısı, göz kararması, mide bulantısı, baş dönmesi, baygınlık hissi gibi durumlarla da karşılaşılıyor.

Hamilelikte bilinçli nefes neden önemli

Sıkça karşılaşılan ve çoğunlukla hormonal değişikliklerden kaynaklandığı düşünülen bu semptomlar aslında nefes alışkanlıklarıyla da ilgili. Çünkü aldığınız her nefes solunum kimyanızı iyi ya da kötü yönde etkiliyor ve yanlış nefes alışkanlıkları hücrelerinize yeterince oksijen gitmemesine neden olarak birçok rahatsızlığı tetikleyebiliyor.

Haberin Devamı

Siz de paniğe kapıldığınızda veya endişelendiğinizde aşırı nefes alıyor ya da farklı şekillerde nefesinize müdahale ediyorsanız ve öğrenilmiş disfonksiyonel bir nefes alışkanlığınız varsa, solunum kimyanızı gün içerisinde defalarca bozuyor olabilirsiniz. Bu durumun ortadan kalkması halinde ise hamilelikte yaşanan birçok semptomun da ortadan kalktığını görebilirsiniz. Unutmayın, doğal nefes daha zinde, dengeli ve güçlü bir beden ve dingin bir zihin sunar.

Hamilelikte bilinçli nefes neden önemli

DOĞAL NEFES DOĞUMU DA KOLAYLAŞTIRIYOR

Bir annenin sadece fiziksel olarak değil mental, duygusal, en önemlisi ruhsal olarak da doğuma ve sonrasına hazırlanması gerekir. Anne adayları bedensel ve zihinsel olarak doğuma hazırlanıp, bedenlerine ve zihinlerine olan güveni sağladıklarında doğum çok daha rahat ve sorunsuz gerçekleşir.

Doğal ve fonksiyonel bir nefes alışkanlığına sahip olmak doğum esnasında annenin daha rahat etmesini ve doğal doğum yapabilmesini sağladığı gibi bebekleri de olumlu etkiler.