Mucizeye isimlerden isim beğenmek…

Hiçbir anne baba bebeğine isim verirken, büyüdüğünde ismini beğenmeyeceğini ve değiştirmek isteyeceğini düşünerek isim koymaz.

Haberin Devamı

Mucizeye isimlerden isim beğenmek doğuma kadar olan süreçlerin en zorlarından biridir. Zaman zaman çeşitli isimler popüler olmuş. Dizi karakterleri, futbolcular, ünlü sinema oyuncuları birçok bebeğe isim verirken ilham kaynağı olmuştur. Bebeğinize isim verirken büyüklerde müdahil olup, kendi anne babalarının isimlerini de vermek isteyebiliyor ya da sizin vermek istediğiniz isme karışabiliyorlar. Bundan nasibimi ben de aldım diyebilirim.

4 torun sahibi annemin şimdiye kadar torunlarının ismine hiç karışmazken benim vereceğim isme karışacağı tuttu. Çevrenizdeki insanlardan da alternatif isimler üretilmesine rağmen o kadar çok ismin içerisinden yine de isim bulmakta zorluk çekiyoruz. En yakınımızdaki insanlar yakın zamanda kendi bebeklerine aynı ismi vermiş olabiliyor. 

Haberin Devamı

İsim seçerken o kadar çok şeye dikkat etmeye çalışıyoruz ki, Kur’an-ı Kerim’den olsun, hiç kimse de olmasın, farklı olsun, Türkçe olsun, tek heceli olsun, anlamı güzel olsun diye uzayıp gidiyor. Seçici oldukça da isim bulmak zorlaşıyor. Birçok insan hemfikirdir herhalde, bebeğinize ne isim verirseniz o ismi hayatı boyunca taşıyacak ve karakterinde etkili rol oynayacaktır.

Hiçbir anne baba bebeğine isim verirken, büyüdüğünde ismini beğenmeyeceğini ve değiştirmek isteyeceğini düşünerek isim koymaz. Ancak son yıllarda mahkeme kararıyla isim değiştirmek kolaylaştığından ismini değiştirenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu tahmin etmek çok da zor değil. Buna tabii nüfus memuru mağdurlarını da eklemek gerekir.

Büyüyüp okula başladığında arkadaşları tarafından ismi ya da soyadı ile alay konusu olan çok çocuk vardır. Zaman zaman bizler bile bu tarz şakalara maruz kalmış olabiliriz. Bizim de çocuklarımıza isim verirken daha seçici olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Henüz kesin karar verebilmiş olamasak da şimdilik en ağır basan isim “Kartal” oldu. Henüz doğmadan yakın çevremiz tarafından “Kartal” olarak benimsendi ve seviliyor. Doğuma 1 ay kalmış olmasına rağmen bizim için bir diğer tartışma konusu Kartal’ın yanına bir isim daha versek mi kararsızız.

Haberin Devamı

Eminim tüm anne babalar da mucizelerine isim verirken seçici olmuşlardır ve kararsız kalmışlardır. 

EĞER SİZ DE BEBEĞİNİZE İSİM BULMAKTA ZORLANIYORSANIZ İSİM BANKAMIZA BİR GÖZ ATIN

Yazarın Tüm Yazıları