Mucizenin ilk kalp atışları…

Beni neler beklediğini az çok biliyordum ama hiç bu kadar heyecan verici olacağını tahmin edemezdim.

Haberin Devamı

Kadınlar kutsal birer anne adayı olarak bu mucizeyi yaşarken biz babalar da bu mucizeye daha yakından tanıklık etmeliyiz demiştim. İlk doktor muayenemizde eşimin yanında olup bu heyecanı birlikte yaşamalıydım. İlkler gerçekten özel ve güzel oluyor. Hamileliğin 5. haftasındaki bu ilk kontrole gitmeden önce internetten edindiğim bilgilerle dersime çalışmıştım. Beni neler beklediğini az çok biliyordum ama hiç bu kadar heyecan verici olacağını tahmin edemezdim.

Ultrasondan o ilk kalp atışlarını duymak inanılmaz bir şey, sanki hızla çarpan kendi kalbimin sesini bir cihazdan duyar gibiydim. Bu mucizenin kalp atış sesiydi. Böyle bir tecrübe yaşarken doktora da merak ettiğim her şeyi sorup cevaplarını alma fırsatım da oldu. Göbek kordonunu ultrasonda görebiliyordum. Bir sonraki kontrole kadar çok daha hızlı bir büyümenin gerçekleştiğini ve hiçbir zaman bu kadar hızlı bir büyüme döneminin de olmadığını öğrendim.

Haberin Devamı

Ben bu kadar heyecanlıyken eşim hala içinde bir şeylerin büyüdüğüne inanamıyordu. Neyse ki ilk ayları çok rahat geçirdi. Hafif mide bulantılarının yanında ekşi limon ve turşu gibi kolay bulunabilecek yiyecekler aşererek bana çok fazla zorluk çıkarmadı. Ekşi ve turşu aşerince cinsiyet konusunda herkesin bir fikri oluyor, zaten tahmininiz ne olursa olsun %50 tutturma şansınız var. Ancak tahminlerin neredeyse %80’i kız bebeğimiz olacağı yönündeydi. Geriye kalan %20 ise tamamen muhalefet olmak için erkek diyenlerden ya da erkek anne-babası olmanın daha güzel olduğunu söyleyenlerden oluşur.

Veeee cinsiyet…

Açıkçası kızların babaya daha düşkün olduğundan mıdır, babaya aşık olduklarından mıdır bilmiyorum ama benim de içimden geçen kız babası olacağımdı. Bir arkadaşım kızların 18 yaşına kadar babalarına aşık olduklarını sonraysa elin oğluna aşık olduklarını söyleyip bu tezi çürütmek istese de kızlar her zaman babalarına aşıktırlar ve babaları gibi bir erkekle evlenmek ister. Kızlar için babaları hayatları boyunca onları koruyup kollayan birer kahramandır.

Kız bebek doğurdu diye annelerin ve sırf kız olarak dünyaya geldiği için kız bebeklerin öldürüldüğü toplumlarda cinsiyet ayrımının neden yapıldığını anlamam mümkün değil. Ataerkil bir toplumdan da gelsek, erkek çocuk soyun devamı anlamına da gelse hiçbir şey cinsiyet yüzünden ölümü açıklayamaz.

Haberin Devamı

Eşim bebeğimizin cinsiyetini öğrenir öğrenmez telefon açtığında tabii benim de tahminim kız olmuştu. Hatta eşim erkek olacağını duyduğumda sevinmediğimi mutlu olmadığı mı bile söyledi. Erkek ya da kız olması, sağlıklı dünyaya gelmesinden daha önemli değil. Üstelik erkek babası olacağıma da çok ama çok sevinmiştim belki de telefondan bu heyecanımı ve sevincimi belli edememiştim. Oysaki babamın beni Beşiktaş maçlarına götürdüğü gibi artık benim de Beşiktaş maçlarına götürebileceğim bir oğlum olacaktı. Buna nasıl sevinilmez ki?

Ekşi ve tatlı aşerme hakkındaki tüm söylenenlerin de her zaman tutmadığını anlamış olduk. Herhalde vücudun o an neye ihtiyacı varsa canı da onu çekiyordur.

Haberin Devamı

Bir sonraki konumuz “mucizeye isimlerden isim beğenmek” beni takip etmeye devam edin…

Yazarın Tüm Yazıları