Merih Keçe
Merih Keçe
Merih Keçe

Sonbaharda ağız ve diş bakımı

Gülümsemenize sonbahar gölge düşürmesin...

Haberin Devamı

Dişler, insan vücudunun en önemli organlarının başında geliyor. Hem estetik bakımından hem de beden sağlığı açısından ağız ve diş bakımı önem taşıyor. Çünkü yiyeceklerin sindirim işlemi dişlerden başlıyor ve aynı zamanda estetik açıdan güzel bir görünüm veren sağlıklı dişler, konuşurken seslerin düzgün olarak çıkarılmasını sağlıyor. Ayrıca ağız yolundan vücuda ve iç organlara mikroplar kolayca yayılabiliyor. Bu nedenle ağız ve dişlerin bakımını itinalı bir şekilde yapmak, her 6 ayda bir ağız, diş ve diş etlerinin diş hekimi tarafından kontrol edilmesi için diş hekime başvurmak gerekiyor. Özellikle yaz sezonundan sonbahar ve kış aylarına geçişte, ihtiyaç duyulan kişisel bakım listesine mutlaka ağız ve diş bakımının eklenmesi önem taşıyor.

Diş beyazlatma ve ağız bakımı için en uygun mevsim sonbahar…

Haberin Devamı

Sıcak yaz ayları boyunca serinlemek ve enerjik olmak için mutlaka şekerli, soğuk ve asit oranı yüksek yiyecek ve içecekler tüketiliyor. Bunlar; meyveli dondurmalar, asitli meşrubatlar ve tatlılar olabiliyor. Her ne kadar sıcağın altında serinlemek için tüketilen yiyecek ve içecekler o anlık göze hoş gözüküp, kişinin içini serinletse de diş minesini zedeleyebiliyor ve ağız sağlığı için ciddi tehlikeler oluşturabiliyor. Ayrıca, kola gibi şekerli ve asitli içecekler zamanla dişlerde renk değişimine neden olabiliyor. Tüm bu olabilecek ihtimalleri göz önünde bulundurularak, önümüzdeki ayların estetik kaygılardan uzak ve güven dolu bir gülümsemeyle geçirilebilmesi için mutlaka sonbaharda ağız ve diş bakımının yaptırılması gerekiyor. Bunun dışında, bembeyaz dişlere kavuşabilmek için dişlere zarar verecek şeylerden uzak durulması ve diş beyazlatma düşünülebiliyor. Şekerli gıdalardan, asitli ve soğuk içeceklerden uzak kalınan bir dönem olan sonbahar ve kış ayları diş beyazlatma için oldukça uygun bir zaman dilimi olarak biliniyor.

Sonbahar, gülümsemenizi engellemesin

Karamsar olmak zor değil, zor olan güzel bir yazdan sonra sağlıklı dişlerle gülümseyebilmek...

Gülümsemek ve parlak bir gülüş için;

Haberin Devamı
  • Günde en az iki defa dişlerin florürlü bir diş macunu ile özellikle kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan hemen önce fırçalanması,
  • Her akşam diş ipinin kullanılması,
  • Günlük asitli içecekler, tatlı ve abur cubur atıştırma sayısının azaltılması 
  • Diş hekiminin düzenli olarak ziyaret edilmesi gerekiyor.

Bunlara dikkat edildiğinde ömür boyu sağlıklı dişlere ve dişetlerine sahip olmak mümkün.