Merih Keçe
Merih Keçe
Merih Keçe

Kanal tedavisi kabusunuz olmasın

Eskiden uzun seanslar gerektiren ve hastaların kabusu haline gelen kanal tedavileri artık gelişen teknoloji sayesinde çok daha konforlu bir şekilde yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Kanal tedavisi kısaca dişin pulpa denilen canlı dokusunun dişten uzaklaştırılması ve boşalan kısmında uygun malzemelerle doldurulması işlemidir. Bu tedavi, çok derin diş çürüklerinde ya da dişin canlılığını yitirdiği durumlarda uygulanır. Eskiden uzun seanslar gerektiren ve hastaların kabusu haline gelen kanal tedavileri artık gelişen teknoloji ve yöntemler sayesinde çok daha sağlıklı, kısa sürede ve konforlu bir şekilde yapılabiliyor.

Kanal tedavisi kabusunuz olmasın

En sık yapılan diş tedavilerinin başında gelen kanal tedavisini ağrılı, sıkıntılı ve zor bir süreç olmaktan çıkaran yeni yöntem ve araçlardan başlıcaları şunlardır:

Haberin Devamı

NİKEL TİTANYUM EĞELER

Diş kanallarını temizlemek için kullanılan paslanmaz çelik eğelerin yerine nikel titanyum eğeler kullanılıyor. Nikel titanyum eğeler, dayanıklı ve esnek yapıları sayesinde, daha sert ve kırılmaya elverişli olan çelik eğelerden çok daha konforlu ve etkilidir.

YENİ CİHAZ MODELLERİ

Diş hekimlerinin kullanımına sunulan güçlü ve daha hızlı yeni cihazlar, kanalların temizlenmesi ve doldurulması işlemlerinde rahat ve kolay kullanımlarıyla diş hekimine daha fazla kontrol sağlarken, aynı zamanda hasta açısından da işlemlerin çok daha rahat, acısız ve ağrısız gerçekleşmesini sağlıyor. Kanalların temizlenmesi için kullanılan yeni ultrasonik cihazlar, konforlu bir şekilde diş kökü kanallarını tamamen temizleyebiliyor.

DİJİTAL X IŞINLARI

Diş hekimlerinin kanalların durumunu kontrol etmek için kullanabilecekleri dijital X-ışınları sayesinde tedavi süreci için gerekli olan zaman önemli ölçüde kısalıyor.

ELEKTRONİK KÖK UCU BULUCU

Kanal tedavisinde amaç, dişin kanalının en ucuna kadar tamamen temizlenmesi ve sonra da doldurulmasıdır. Temizleme ve doldurma işleminin kökün ucuna kadar yapılmaması durumunda kanal tedavisi tamamlanmamış olur ve hasta ağrı duyabilir .Sonrasında ise enfeksiyon gelişebilir. Özellikle eğri kanallarda sık karşılaşılan bu sorun yeni elektronik kök ucu bulucu sayesinde ses dalgaları aracılığıyla diş kökünün en uç noktasını bularak kök kanalının sonuna kadar temizlenmesine ve doldurulmasına olanak veriyor.

Haberin Devamı

KANAL TEMİZLİK VE DOLGU MALZEMELERİ

Kanal tedavisi kabusunuz olmasın

Kanal tedavisinin tam olarak yapılması ve ileride enfeksiyonun tekrarlanma riskinin ortadan kaldırılması için kanal tedavisi temizleme ve doldurma işlemlerinde kullanılan malzemeler büyük önem taşır. Temizlenen kanallar yeni geliştirilen anti-bakteriyel dolgu malzemeleri ve anti-alerjik kanal patları ile iritasyona neden olmadan ve hiçbir boşluk kalmayacak şekilde tamamen doldurulabilmektedir.

LAZERLE TEDAVİ

Kanal tedavisinde en son yenilik olan lazer teknolojisi, diş kökü kanalının aletler kullanılmadan temizlenmesini sağlıyor. İşlem ve iyileşme süresinin oldukça kısaldığı bu yeni teknolojide, kanal içindeki bakteriler ve enfeksiyon, lazer ışınlarının ürettiği ısı ile yok ediliyor. Lazer, geleneksel kanal aletlerinin ulaşamadığı derin gözenekli tübüllere de nüfuz ederek ve çevre dokulara zarar vermeden bakterileri temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda kanal içini sterilize ediyor. Ayrıca kanamanın yok denecek kadar az olduğu lazer tedavisinde anestezikler hiç kullanılmıyor ya da çok az kullanılması yeterli oluyor. Öte yandan işlem sonrasında hastanın ağrı kesici kullanmasına da gerek kalmıyor.